Henk Hogewoning

Jeffrey Jongeneelen stopt aan het einde van het seizoen

Aanvaller Jeffrey Jongeneelen is aan zijn laatste jaar bezig. Aan het einde van dit seizoen zet de 33-jarige spits een punt achter zijn voetballoopbaan. Dan heeft hij er zeven seizoenen in het geel-zwarte shirt opzitten, waarin hij twee weken geleden tegen Kozakken Boys zijn 150ste competitiewedstrijd speelde. In de periode van medio 2016 tot nu toe maakte hij 50 goals.

“Op dit niveau wordt fysiek veel van je gevraagd en ik merk dat mijn lichaam daar moeite mee heeft”, zegt Jeffrey over zijn beslissing om komende zomer te stoppen. “Ik heb de laatste jaren verschillende keren last gehad van spierblessures. Als dat gebeurt, moet je realistisch zijn. Vorig seizoen twijfelde ik al, maar toen was ik nog basisspeler. Als ik nog een seizoen door zou gaan, ben ik 34 en dat is lastig, zeker op mijn positie waar je het moet hebben van je explosiviteit.”

Einde van een tijdperk
En dan komt er dus een eind aan een tijdperk, concludeert de aanvaller. “Ik kijk er erg tevreden op terug. Ik heb het in al die jaren bij Rijnsburg erg naar mijn zin gehad en dat geldt nog steeds. We hebben een leuke groep, waarin prestaties en plezier hand in hand gaan. Een hoogtepunt waren de promotiewedstrijden tegen Spakenburg waarin ik met vier goals een belangrijk aandeel had in de promotie naar de tweede divisie.”

Plannen voor volgend seizoen
Hoe de zaterdagen en de trainingsavonden er volgend jaar uitzien, is nog niet bekend, al is Jeffrey wel met Rijnsburgse Boys in gesprek over een eventuele plek in de begeleidingsstaf. “We hebben daar ideeën en plannen over, maar wat het wordt kan ik nog niet zeggen. Dat is onder andere afhankelijk van de vraag wie er trainer wordt.”

Sinds medio 2016 bij Rijnsburg
Jeffrey kwam medio 2016 naar Rijnsburgse Boys, waarmee hij na een jaar in de derde divisie meteen promoveerde naar de tweede divisie. Dat was halverwege 2017 na een succesvolle nacompetitie, waarin de geel-zwarten Westlandia en Spakenburg aan de kant zetten. In de beslissende twee duels om promotie tegen de Spakenburgers scoorde Jeffrey vier van de vijf goals, waarmee hij een groot aandeel had in de 2-1 en de 3-2 overwinning tegen de Blauwen.

Voorgaande clubs
Voordat Jeffrey naar Rijnsburg overstapte, speelde de gemakkelijk scorende vleugelspits vijf jaar bij VV Katwijk, waarmee hij in seizoen 2013-2014 algeheel amateurkampioen werd. Jeffrey begon zijn voetbalcarrière op 6-jarige leeftijd bij DHC in zijn geboorteplaats Delft. Ook speelde hij in de O17 en O19 van ADO Den Haag en in het tweede team van de Hagenaars.