Henk Hogewoning

Jeffrey Jongeneelen plakt er nog een jaar aan vast

De optie in het contract van Jeffrey Jongeneelen om ook in seizoen 2022-2023 in het geel-zwart te spelen, is gelicht. Dit betekent dat de 32-jarige aanvaller nog een jaar blijft en komende zomer aan zijn zevende seizoen begint op sportpark Middelmors.

“Ik ben natuurlijk superblij dat ik mijn contract verlengd heb, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik voor het eerst in mijn carrière heb overwogen of ik wel door moet gaan”, lichtte Jeffrey afgelopen zaterdag toe voor RBB TV na de gewonnen wedstrijd tegen De Treffers. Die twijfel had onder andere te maken met diverse blessures de afgelopen jaren, maar ook met de situatie thuis en de situatie rond het coronavirus, waardoor de competitie lange tijd stillag.

Jeffrey: “Al die dingen neem je mee in je beslissing maar uiteindelijk heb ik toch besloten om door te gaan. Wat dan de doorslag geeft, is dat je dit spelletje al vanaf ongeveer je zesde doet. Daardoor is voetbal een deel van je leven geworden en dan is het lastig om er nu al afscheid van te nemen. Vandaar dat ik nog een jaartje langer doorga.”

Vorige clubs
Jeffrey Jongeneelen kwam medio 2016 over van VV Katwijk, waar hij vijf seizoenen speelde. Zijn meest succesvolle seizoen op De Krom was seizoen 2013-2014. Dat jaar veroverde hij met Katwijk de algehele  amateurtitel en scoorde hij twintig competitiegoals. Vóór Katwijk speelde hij bij DHC in Delft en bij ADO Den Haag, waar hij zowel in de jeugd als in het tweede elftal voetbalde.