Bram van Egmond

Jayson Halman gaat op zoek naar een nieuwe club

Zijn contract loopt nog een jaar door, maar toch kiest Jayson Halman ervoor om op zoek te gaan naar een nieuwe club. “Ik ben 21, ben ambitieus en wil spelen. Daarom is het tijd om voor mezelf te kiezen,” zegt de aanvaller over zijn keuze.
29 Jayson Halman
“Het was wel een moeilijke keuze,” legt Jayson Halman uit. “Ik heb het naar mijn zin en heb een goed contact met mijn medespelers. Ik heb er een maand of drie mee gelopen, maar na goede en duidelijke gesprekken met de trainer ben ik tot deze beslissing gekomen. Ik wil spelen en niet slechts voor een minuut of tien invallen.”
Tweede seizoen bij Rijnsburg
Jayson Halman is aan zijn tweede seizoen in Rijnsburgse dienst bezig. Vorig jaar onder trainer Pieter Mulders startte hij tweemaal in de basis en viel hij regelmatig in. Deze jaargang is het aantal invalbeurten op de vingers van een hand te tellen. “Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar daar leer je van en je wordt er volwassen door,” legt Jayson uit. “Ik heb veel geleerd bij Rijnsburgse Boys, waar ik mooie en moeilijke momenten had, maar het is nu tijd voor iets nieuws.”
Waar Jayson zijn loopbaan voortzet, weet hij nog niet. “Ik sta overal voor open, als het maar op een redelijk niveau is. Bij welke club dat is en hoever van mijn woonplaats Amsterdam, maakt me niet uit. Het mag ook een stapje terug zijn naar bijvoorbeeld de derde divisie. Van daaruit wil ik dan graag weer de stap omhoog zetten.”
Vorige clubs
Jayson Halman kwam medio 2017 over van het Amsterdamse Zeeburgia, waar hij in zijn debuutseizoen elf competitiegoals maakte. Pas op zijn veertiende begon hij met voetballen in clubverband: bij Zuidoost United in de vijfde klas. Via Zeeburgia, NEC en weer Zeeburgia kwam hij in Rijnsburg terecht. In zijn juniorentijd stond de technisch vaardige spits in de belangstelling van meerdere profclubs in binnen- en buitenland.