Bram van Egmond

Jan Willem Tesselaar van Katwijk naar Rijnsburg

Katwijk-spits Jan Willem Tesselaar (22) speelt volgend seizoen in het geel-zwarte shirt van Rijnsburgse Boys. Maandagavond zette hij zijn handtekening onder een eenjarig contract met een optie op nog een seizoen.

Vertrouwen
“Dit seizoen heb ik tot dusver weinig speelminuten gemaakt bij Katwijk,” zegt Jan Willem. “Dat is een van redenen waarom ik met Rijnsburgse Boys in gesprek ben geraakt, naast het feit dat Rijnsburg een mooie club is met veel potentie. Ik ben vereerd met de interesse in mij. Ik heb gesproken met Gerrit Paauw, Bart Freke en de trainer en we waren er eigenlijk snel uit. Ik voel vertrouwen en hoop een volgende stap te zetten richting de top van de tweede divisie. Ook hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor de club.”
Van de huidige Rijnsburgse selectie kent Tesselaar Nick Zeijlmans, met wie hij drie keer in de week carpoolt naar de Bollenstreek. Ook Dani van der Moot en Gino Demon kent hij al van zijn tijd bij Jong Utrecht.
Vorige clubs
Jan Willem Tesselaar is aan zijn tweede seizoen bezig bij VV Katwijk. Daarvoor speelde hij twee seizoenen bij Jong FC Utrecht. Tesselaar begon zijn spelersloopbaan in de jeugd van SV Koedijk in zijn woonplaats Alkmaar, waarna hij overstapte naar AFC ’34, gevolgd door vier mooie jaren in de jeugd van AZ. In die periode speelde hij ook interlands bij Oranje Onder 17 (viermaal) en Onder 19 (twee duels).
Jan Willem studeert business administration aan de universiteit in Amsterdam en gaat daarnaast binnenkort twee dagen werken bij ABN Amro in Haarlem als assistent-belegger.