Henk Hogewoning

Jan Blankespoor tijdelijk toegevoegd aan staf Rijnsburgse Boys

In verband met het vertrek van hoofdtrainer Martijn Lagendijk, afgelopen maandag, is Jan Blankespoor voor een korte periode toegevoegd aan de technische staf van Rijnsburgse Boys. Blankespoor was van medio 2019 tot afgelopen zomer assistent-trainer op Middelmors onder Henk Wisman.

Na vier seizoenen keert Jan Blankespoor dus tijdelijk terug bij Rijnsburgse Boys. Dinsdagavond stond hij al op het trainingsveld. Dat doet hij ook komende donderdag. Aanstaande zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis zit hij als assistent op de bank. De training en coaching doet hij samen met Jeffrey Jongeneelen en Hein Leliveld die eindverantwoordelijk is. Hoe lang Blankespoor bij Rijnsburg actief blijft, is nog niet bekend.

Waarnemend trainer
In oktober vorig jaar vervulde Jan Blankespoor, samen met assistent Piet van Duijn, de rol van waarnemend trainer in verband met de afwezigheid van hoofdtrainer Henk Wisman, die toen ziek was. Met succes: geel-zwart behaalde drie klinkende overwinningen op de top-drie-clubs HHC Hardenberg (6-1), De Treffers (3-0) en Katwijk (4-0).

Lange loopbaan
Afgelopen zomer zette Jan Blankespoor een punt achter zijn trainerscarrière, die een kleine 25 jaar duurde. In die periode was Blankespoor keeperstrainer en assistent-trainer bij FC Lisse (vijf jaar) en VVSB (vier jaar). Daarna was hij twaalf jaar assistent bij Ter Leede om vervolgens vier jaar dezelfde rol te vervullen bij Rijnsburgse Boys.

Voordat Jan Blankespoor trainer werd, was hij doelman. Hij begon zijn keeperscarrière bij Ter Leede en stond van 1985 tot 1993 onder de lat bij Rijnsburgse Boys, waarmee hij in 1990 kampioen van het zaterdagvoetbal werd.