Bram van Egmond

Jaaroverzicht: 2022 in tekst en beeld

Bij een grote vereniging als Rijnsburgse Boys is er altijd wat te beleven en gebeurt er altijd wel iets bijzonders. De jaarwisseling is dan ook een mooie reden om nog eens terug te kijken op het afgelopen jaar.

Januari

3 januari
Traditiegetrouw begon ook 2022 met een trainingskamp in het zonnige Spanje. In Torremolinos werden een aantal trainingen afgewerkt en een oefenwedstrijd tegen Rohda Raalte gespeeld. Uiteraard was er ook tijd voor ontspanning. Zo werd er o.a. gequizd, gekart en gefietst.

In januari is er ook volop transfernieuws. Zo werd bekend dat Bart Duiker, Jesper Slootweg, Robbert Olijfveld, Alessandro Kwant en Daily Loos op zoek gaan naar een andere club en Sanny Monteiro per direct naar Spakenburg zou vertrekken. Ook Ian van Otterlo gaat niet door bij Rijnsburg.
Jeugdspeler Mark Mieras gaat wel langer door, net als Gielisse, Koomen, Zandbergen, Zeldenrust, Driebergen, Zonneveld, Magan en Asante. Verder komen Noordwijk-verdediger Rob Overvliet en Daan Walraven (Ter Leede) naar Rijnsburgse Boys.

27 januari
Naar aanleiding van aangekondigde (corona)versoepelingen door het RIVM mag er ook bij Rijnsburgse Boys weer veel meer. De competities gaan weer beginnen en oefenduels tegen andere clubs zijn weer mogelijk. Een dag later maakt de KNVB bekend dat ook de competitie van de Tweede Divisie wordt uitgespeeld

Februari

12 februari
Het optreden van doelman Michael Bekkers op sportpark Middelmors blijft beperkt tot één seizoen. De 32-jarige keeper wil volgend seizoen dichter bij huis spelen in de Rotterdamse regio.

Maart

16 maart
Op 16 maart werd bekend dat Rijnsburgse Boys voor het volgende seizoen overeenstemming had bereikt met de 25-jarige doelman Guus Zuidema, hij tekende een eenjarig contract plus een optie op nog een seizoen.

26 maart
Na 12 jaar boekte Rijnsburgse Boys weer een overwinning op de Krom, het werd 1-3. Rijnsburgse Boys kwam met een duidelijk plan naar de derby en voerde dit bijna perfect uit. Het was effectief in de counter zoals Wisman had bedacht en hield zich goed staande tegen het gevaarlijke Katwijk

31 maart
JO11-1 neemt de prijs in ontvangst voor de meest verkochte oudejaarsloten. De JO11-1 verkocht maar liefst 5000 loten. Het hele team, inclusief trainers en leiders, mochten op vrijdagavond 10 juni met een touringcar naar Rotterdam. Daar speelde die avond het Nederlands Elftal in De Kuip, voor de Nations League, tegen Polen.

April

2 april
We moesten er maar liefst 3 jaar op wachten maar op 2 april was er dan eindelijk weer een vrijwilligersavond. Door corona kon dit jaarlijkse festijn in 2020 en in 2021 helaas geen doorgang vinden. In de sfeervolle Brasserie De Roskam in Katwijk werden bijna 200 vrijwilligers getrakteerd op een geweldige avond.

18 april
Op deze tweede paasdag werd, na twee jaar afwezigheid wegens corona, het Bakkerij van Tilburg Uientoernooi gehouden. De toernooicommissie had alles minutieus voorbereid en daarom konden 129 teams laten zien wat ze konden. De prijsuitreikingen waren ook een spektakel, met bijna volle tribunes vol supporters, en er waren dan ook de hele dag alleen maar lachende gezichten te zien!

19 april
Op eigen veld werd Quick Boys met 3-0 verslagen, maar wat een prachtige voetbalavond had kunnen zijn werd overschaduwd door ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd. Het resulteerde in een aantal vervelende maatregelen.

26 april
Op 26 april kon Rijnsburgse Boys bekend maken dat de jeugdopleiding opnieuw was gecertificeerd. KNVB-ambassadeurs Sofia de Jong en Wietse Jelles reikten het certificaat uit aan toenmalig voorzitter Ad Hendriksen en Resham Sardar, Talent Performance Coach bij Rijnsburgse Boys.

29 april
Vanwege het 90-jarig bestaan van Rijnsburgse Boys (24 maart) ontving voorzitter Ad Hendriksen een beeldje van de KNVB. Dat dit pas ruim twee jaar na de jubileumdatum werd overhandigd, had alles te maken met het coronavirus, dat een persoonlijke uitreiking lange tijd verhinderde.

Mei

1 mei
Precies 50 jaar geleden werd, op 1 mei 1972, werd de eerste voetbalwedstrijd voor vrouwen gespeeld bij Rijnsburgse Boys. Genoeg reden om dit groots te vieren met verschillende activiteiten en een feest.

4 mei
Rijnsburg legt Lucas Leverland vast. De in Buenos Aires geboren linksback tekende een eenjarig contract met een optie op een tweede seizoen.

10 mei
Wim Kuivenhoven ontving uit handen van burgemeester Cornelis Visser een koninklijke onderscheiding. Hij werd in de businessclub van Rijnsburgse Boys benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wim Kuivenhoven is al meer dan dertig jaar administrateur van onze vereniging.

19 mei
Anthony van Dongen keert terug bij Rijnsburg. Hij tekende een nieuw eenjarig contract met een optie op nog een seizoen.

28 mei
Op vrijdagavond vond live op RTV Katwijk de grote finale van de online Uienveiling plaats. Net als vorig jaar was het weer een groot succes. Aan eind van de uitzending kon voorzitter Ad Hendriksen bekend maken dat er in totaal € 73.286 was opgehaald!

23 mei
Rijnsburgse Boys heeft, na Anthony van Dongen, overeenstemming bereikt met een tweede speler van derdedivisieclub DEM: de 20-jarige Nino Klaver. De talentvolle middenvelder, die bij meerdere clubs in de belangstelling stond, tekende een contract voor één jaar met een optie op nog een seizoen.

26 mei
Na maandenlange voorbereidingen vond het allereerste Voetbalkamp van Rijnsburgse Boys plaats. Vanaf Middelmors vertrokken 58 kinderen en 11 trainers/begeleiders naar Someren om daar een heel weekend te genieten en onvergetelijke herinneringen te maken.

31 mei
Na een afwezigheid van bijna twee jaar als gevolg van een zware knieblessure hoopt Jordy Strooker komend seizoen weer van waarde te zijn voor Rijnsburgse Boys. De snelle linksback zette zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract plus een optie voor nog een jaar.

28 mei
Jeroen Spruijt werd door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. Na de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta nam hij “De Gouden Ui” in ontvangst.

Juni

5 juni
Op de afsluitende barbecue na de laatste competitiewedstrijd, heeft Dennis van der Plas de Multisport Bokaal in ontvangst genomen. Op plaats 2 eindigde Wesley Zonneveld, en op plaats 3 Bram Ros.

17 juni
Op vrijdag 17 juni waren er 80 enthousiaste 012 en 013 leden aanwezig voor het slaapfestijn. Het leeuwenspel, een spooktocht, lasergamen, en nog veel meer activiteiten passeerden de revue, en al heet het slaapfestijn… veel geslapen werd er niet.

17 juni
Op de Algemene Ledenvergadering van vrijdag 17 juni traden voorzitter Ad Hendriksen en penningmeester Marcel Wolthaus officieel af als bestuurslid. Bij het afscheid heeft bestuur aan de ledenvergadering het voorstel gedaan om beiden te decoreren vanwege hun verdiensten. Daartoe is werd oud-voorzitter Ad Hendriksen door de ledenvergadering benoemd als ERELID en penningmeester Marcel als LID VAN VERDIENSTE.

Juli

23 juli
Zaterdag 23 juli was het weer tijd voor de Open Dag van Rijnsburgse Boys! Om 9.00 uur stonden 75 kinderen op veld 1 om met de spelers van de A-selectie een circuittraining te ondergaan. Een rondleiding door het tribunegebouw werd door vele kinderen met open mond van verbazing ondergaan. Daarna eten met de spelers en technische staf en alle handtekeningen, op de foto met spelers en aansluitend naar veld 8 naar de luchtkussens! Om 14.45 uur was de presentatie van de volledige spelersgroep en staf en om 15.00 uur begon de wedstrijd tegen Jong Volendam.

Augustus

16 augustus
Op 16 augustus kon Rijnsburgse Boys met trots meedelen dat de club en hoofdsponsor WBE het huidige sponsorcontract hadden opengebroken en, ingaand op 1 juli 2023, met nog eens met vier jaar hebben verlengd. Dit houdt in dat WBE tot minimaal 1 juli 2027 als hoofdsponsor verbonden blijft aan Rijnsburgse Boys.

September

1 september
Donderdag 1 september bereikte ons het droevige en onverwachte bericht dat Piet Haasnoot was overleden in de leeftijd van 68 jaar.

12 september
Met droefheid namen we kennis van het overlijden van ons Lid van Verdienste en eveneens langste lid van de vereniging Willem Driebergen. Hij werd 91 jaar en was het op 1 na oudste lid van de vereniging.

Oktober

8 oktober
Met drie treffers van Furhgill Zeldenrust en één goal van Dani van der Moot won Rijnsburgse Boys met 4-0 van Katwijk.

19 oktober
Na vier klinkende overwinningen in de competitie leek Rijnsburgse Boys klaar voor een bekerstunt tegen De Graafschap. De Superuien toonden echter in de eerste helft teveel ontzag voor de Superboeren die met een dubieuze treffer op voorsprong kwamen. In de tweede helft gooiden de mannen van Henk Wisman alle schroom van zich af. Na een tweede Doetinchemse treffer en de Rijnsburgse aansluitingstreffer binnen vijf minuten, leek het weer ouderwets te gaan spoken op Middelmors. De mooiste kansen om de gelijkmaker te produceren werden echter niet benut. In een alles of niets offensief, waarbij ook doelman Wesley Zonneveld mee naar voren ging, deelde De Graafschap de genadeklap uit door vanuit een snelle counter de 1-3 in het lege Rijnsburgse doel te schieten. Ondanks de nederlaag konden de Superuien met opgeheven hoofd het veld verlaten.

19 oktober
Vleugelspits Delano Asante en verdediger Daan Walraven zijn de eerste spelers dit seizoen die hun handtekening zetten onder een nieuw contract. Van beide spelers liep het contract komende zomer af. Ze verlengden met een jaar tot medio 2024. In het contract van Delano staat bovendien een optie voor nog een jaar tot medio 2025.

21 oktober
Op de Algemene Ledenvergadering werden een aantal jubilarissen gehuldigd. Zij ontvingen de bloemen en versierselen van voorzitter Peter Zandbergen. De aanwezige jubilarissen: Cees Heemskerk (50 jaar lid), Kees Koemans (25 jaar lid), Dolf van Geest (25 jaar lid), Ronald de Mooij (25 jaar lid), Arjan de Mooij (25 jaar lid), Carla Kralt-Jansen (25 jaar lid), Jan Heemskerk (50 jaar lid).

22 oktober
Bert Koomen, bezig aan zijn vierde seizoen bij Rijnsburgse Boys, speelt ook de komende seizoenen in het geel-zwart. De 25-jarige rechtsback tekende en nieuw contract dat hem tot medio 2024 bindt aan Rijnsburg met een optie voor nog een jaar.

27 oktober
Middenvelder Nino Klaver, die sinds HHC Hardenberg-uit niet meer is weg te denken uit de basis, verlengde zijn verbintenis met twee jaar tot medio 2025. Bovendien heeft de 20-jarige voetballer een optie in zijn contract om daar nog een jaar aan vast te knopen tot medio 2026.

November

5 november
Op deze dag maakte Rijnsburgse Boys bekend dat Trainer Henk Wisman aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van Rijnsburgse Boys. Ook assistent Jan Blankespoor (56), die in 2019 samen met Wisman overkwam van Ter Leede, stopt aan het eind van het seizoen.

11 november
Op vrijdagmorgen 11 november werden we opgeschrikt door het bericht dat Arno Mulder na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd is overleden. Arno Mulder was samen met een groep Rijnsburgse ondernemers een van de initiatiefnemers van de op 25 november 1988 opgerichte Stichting Businessclub Rijnsburgse Boys (voorheen Sponsorgroep Rijnsburgse Boys). Arno was van het begin af aan bestuurslid van de businessclub en is dat tot aan zijn dood gebleven, in totaal dus bijna 34 jaar!

18 november
Aanvaller Jeffrey Jongeneelen is aan zijn laatste jaar bezig. Aan het einde van dit seizoen zet de 33-jarige spits een punt achter zijn voetballoopbaan. Dan heeft hij er zeven seizoenen in het geel-zwarte shirt opzitten.

22 november
Op dinsdag 22 november tekende de 42-jarige Martijn Lagendijk een eenjarig contract met een optie voor een tweede jaar als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. De nieuwe oefenmeester, momenteel werkzaam bij eersteklasser SV Hillegom, is geen onbekende op sportpark Middelmors. In seizoen 2021-2022 liep hij stage in Rijnsburg in het kader van zijn UEFA A-trainersdiploma, dat hij afgelopen voorjaar haalde.

December

2 december
Vleugelspits Furhgill Zeldenrust verlengt zijn verblijft bij Rijnsburgse Boys met nog minimaal één seizoen. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor één jaar plus een optie voor nog een seizoen.

8 december
Middenvelder Roderick Gielisse speelt ook volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys. Hij tekende een nieuw eenjarig contract. Dit betekent dat hij medio 2023 aan zijn negende jaar op sportpark Middelmors begint.

13 december
Rijnsburg-speler Marc Magan gaat op zoek naar een nieuwe club, waar hij wekelijks aan spelen hoopt toe te komen. Na zeven seizoenen bij Rijnsburgse Boys is het tijd voor wat nieuws, zegt de 26-jarige linksbenige middenvelder over zijn beslissing om komende zomer te vertrekken.

15 december
Rijnsburger Rob Zandbergen draagt ook komend seizoen het geel-zwarte shirt. Hij een nieuw eenjarig contract waarmee hij zich tot medio 2024 aan Rijnsburgse Boys verbindt. Het wordt zijn zevende seizoen bij de A-selectie.