Bram van Egmond

Jaaroverzicht 2013

Het jaar is voorbij, tijd om nog eens de hoogte- maar ook dieptepunten door te nemen van 2013.
12 januari Martijn Gootjes: Competitie-topscorer aller tijden
Het sinds de jaren zeventig daterende record van competitie-topscorer aller tijden (Rijnsburgse Boys) van Jac. den Heijer (102 goals in 17 seizoenen) werd door Martijn Gootjes verbroken in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Een unieke prestatie want Martijn had maar 7,5 seizoen nodig om 103 keer te scoren in competitieverband!  Een maand later werd bekend dat Martijn Gootjes aan het einde van dit seizoen Rijnsburgse Boys zou verlaten!
jaaroverzicht116 januari Materiaalman Nico Paauw stopt ermee
Op 16 januari werd bekend dat het oudste lid van de selectie Nico Paauw aan het einde van het seizoen zijn taken zou neerleggen als materiaalman van Rijnsburgse Boys. Door privé-omstandigheden was het onmogelijk geworden om alles te combineren met zijn functie bij Rijnsburgse Boys. Kees Koemans heeft zijn taken aan het begin van dit seizoen overgenomen.

jaaroverzicht2

23 februari  Vrijwilliger en vrijwilligster van het jaar 2012
Op zaterdag 23 februari worden Carla de Jong en Ryan van Tilburg benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Carla is behalve supporter van Rijnsburgse Boys 1, elke zaterdag te vinden aan de koffiekant achter de bar. Is elk evenement inzetbaar en verzaakt nooit. Als er een tekort is, is zij de eerste die gebeld wordt en nooit nee zegt. Ryan van Tilburg Is al jaren de man achter de bar en is ook trainer/coach van de Dames 1. Doet alle inkopen van de kantine en is niet meer weg te denken bij Rijnsburgse Boys.

jaaroverzicht3

22 maart Paasveiling 2013
Op vrijdag 22 maart werd de voor de 13e keer de traditionele paasveiling gehouden in de kantine van Rijnsburgse Boys. Na een lange avond werd de eindstand bekend: € 56.850,- !
1 april Albert Heijn Verburg Uientoernooi: weer een succes
Op maandag 1 april werd de 3e editie van het Albert Heijn Verburg Uientoernooi gehouden. Deze editie begon fantastisch; strak blauwe lucht en hoewel de temperatuur niet boven de 7-8 graden is geweest, was het genieten in het zonnetje. Helaas kwam er wat wind opzetten rond 12.00uuur en daar hadden we vooral op de velden 3, 4 en 5 (veel) last en vooral kou van. Maar het mocht de pret allemaal niet drukken! Het was weer fantastisch en iedereen vertrok lachend van het sportpark.

jaaroverzicht4

13 april Rijnsburgse Boys 2 kampioen
Op 13 april werd Rijnsburgse Boys 2 kampioen van de Reserve Hoofdklasse A! Er waren voor aanvang van de wedstrijd 2 voorwaarden om kampioen te kunnen worden: RBB 2 moest zelf winnen van Ter Leede 2 en op Nieuw-Zuid moesten Quick Boys 2 en Barendrecht 2 gelijk spelen. Als dat beide zou gebeuren dan was RBB 2 niet meer in te halen. En zo geschiedde…… RBB 2 won met 2-3 in Sassenheim en Quick Boys 2 en Barendrecht 2 speelden 1-1 gelijk. De strijd om het Algeheel Kampioenschap voor Reserveteams werd helaas verloren maar de mannen van Arie van Dijk konden met opgeheven hoofd het seizoen afsluiten.

jaaroverzicht5

27 april Slaapfestijn bij RBB
Op zaterdag 27 april mochten de E- en D-junioren blijven slapen bij Rijnsburgse Boys… nou ja slapen…. er is eigenlijk bijna niet geslapen. Na het heerlijke eten in de kantine, werden veld 3 en 4 voor anderhalf uur bemand door 170 kinderen en 35 man/vrouw begeleiding. Een spellencircuit en bij elk onderdeel stond een speler/trainer van RBB 1 als ‘scheidsrechter’. Rond 22.30 uur werd de warme kantine opgezocht en daar werd een klein feestje gebouwd. In de tussentijd gingen de spelers/trainers van RBB 1 in de ‘schmink’; zij werden omgetoverd tot heuse ‘spoken’ voor de spooktocht/vossenjacht over heel sportpark Middelmors. Uiteindelijk was om 00.30 uur iedereen binnen en vierden alle kinderen samen met de spelers/trainers van 1 een ‘klein’ feestje in de sporthal. De hele nacht is het verder zéér onrustig geweest en vanaf 07.30 uur stond er een heerlijk (zeer uitgebreid) ontbijt voor iedereen klaar. Daarna nog even wat spelletjes op veld 1 en om 11.00uur was het sportpark weer rustig.

jaaroverzicht6

11 mei Mark van den Boogaart wint ‘Gouden UI’
Na afloop van de wedstrijd tegen FC Lisse werd naast het afscheid van de vertrekkende spelers, ook de uitreiking gedaan van de ‘Gouden Ui’. Zoals ieder jaar mochten supporters hun top 3 doorgeven aan het webteam en na puntentelling werd de volgende top 3 bekend. 1. Mark van den Boogaart 2. Danny van der Vijver 3.Raymond Kolder.

jaaroverzicht7

11 mei Supportersfeest
Op 11 mei was er voor het eerst een supportersfeest. Na afloop van de wedstrijd tegen FC Lisse verscheen de complete A-selectie in de kantine. Daar was het inmiddels heel druk en de DJ wist de eerste voetjes van de vloer te krijgen.  Veel supporters bedankten de vertrekkende spelers die uit handen van Nico Driebergen een leuke herinnering ontvingen. De drank vloeide rijkelijk en de dansvloer voor de DJ is tot en met het laatste nummer niet meer leeg geweest.
7 juni Cees Driebergen benoemd tot erevoorzitter
Tijdens de algemene ledenvergadering van 7 juni jl. werd Cees Driebergen benoemd tot erevoorzitter van Rijnsburgse Boys. ‘Ik heb het altijd met genoegen gedaan’ was zijn eerste reactie nadat hij de bijbehorende speld had ontvangen van de enige (nog in leven zijnde) erevoorzitter Piet van Egmond. Driebergen wenste het nieuwe bestuur, inclusief de nieuwe voorzitter Ad Hendriksen, veel wijsheid toe in de komende periode. ‘Ik heb hen bijna allemaal persoonlijk uitgezocht’, dus er zit een goede ploeg. Op vrijdag 28 juni jl. was de afscheidsreceptie. Op de uitnodiging voor die receptie stond te lezen dat hij graag zou willen dat eventuele giften ten goede zouden komen aan Kinderen Kankervrij. De maatschappelijk partner van Rijnsburgse Boys en daar werd gehoor aan gegeven, getuige het bedrag wat Rijnsburgse Boys aan KiKa bekend kon maken: € 2.299,90.

jaaroverzicht8

8 juni Middelmorstoernooi
Op zaterdag 8 juni stond het Middelmorstoernooi op de agenda. Een afsluitend toernooi voor de seniorenteams, A-junioren en dames. Met 14 ingeschreven teams was de belangstelling groot te noemen. Rijnsburgse Boys 2 mocht de beker in ontvangst nemen. Een terechte maar verwachtte winnaar.
3 augustus Open Dag en RBB6 KIKA-feest
Op zaterdag 3 augustus was de Open Dag van Rijnsburgse Boys met overdag allerlei leuke activiteiten voor de jeugd en als afsluiting het feest van Rijnsburgse Boys 6, waarvan de opbrengst naar KIKA ging. Rijnsburgse Boys 6 had een fantastisch programma in elkaar gezet en. Van 12.00 uur tot heel laat in de nacht zijn ze in de weer geweest; met het verkopen van lootjes voor het Rad van Fortuin, tot het schoonvegen van de kantine om 02.00 uur ’s nachts!

jaaroverzicht9

4 augustus Mooie opbrengst voor KiKa
Na de Open Dag werd bekend dat het seizoen 2012-2013 voor de maatschappelijk partner van Rijnsburgse Boys, KinderenKankervrij (KiKa), een bedrag van € 18.162,00 had opgebracht! Een formidabel bedrag, waarin de opbrengsten van de Open Dag, de recepties van Cees Driebergen, het 100 jaar bestaan van Theo Mulder BV en de jaarlijkse kavel van de Paasveiling t.w.v. € 1.000,00 zijn opgenomen .
27 augustus Heemskerk Fresh & Easy shirtsponsor
Op 27 augustus wordt bekend dat Heemskerk Fresh & Easy de komende jaren op de rug van het shirt van Rijnsburgse Boys zal prijken. Dat Heemskerk Fresh & Easy ook al bezig is met de toekomst van Rijnsburgse Boys, bleek onder meer uit het feit dat ook de jongste selectiegroep (F pupillen) een volledig nieuwe outfit ontvingen.
25 september Rijnsburgse Boys – Roda JC: 1-2
Op 25 september speelde Rijnsburgse Boys in de 2e ronde van het KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Op karakter en pure vechtlust hield Rijnsburgse Boys het tot het eindsignaal spannend. Toch moest het zijn meerdere erkennen in de (beter) betaalde profs uit Kerkrade: 1-2. Met de nederlaag deed Rijnsburgse Boys zichzelf schromelijk tekort. Een verdiende voorsprong, na twintig minuten spelen, werd in kort tijdsbestek kinderlijk eenvoudig weggegeven. Ondanks de man-meer-situatie na een rode kaart voor Roda JC verdediger Henk Dijkhuizen, ruim vijf minuten voor de rust, werden de kansen op de gelijkmaker niet benut. De fris en gemakkelijk spelende Topklasser deed een bestuurslid van Roda JC de uitspraak ontlokken dat zijn ploeg de overwinning niet verdiende….

jaaroverzicht10

30 september Opbrengst Sponsorloop ruim 4200 euro!
Op vrijdag 30 september liepen 62 E- en F-spelertjes en 9 D1 spelers de sponsorloop over het strand van Katwijk naar Noordwijk. De vraag voor de sponsorloop was om een “steentje” bij te dragen aan KiKa, maar werd door de opbrengst van € 4206,45!! toch een GROTE STEEN.
21 oktober Overlijden Wijnand Rijsdam
Op 21 oktober bereikte ons het trieste bericht dat Wijnand Rijsdam is overleden. Wijnand was sinds enkele jaren scheidsrechtersbegeleider van Rijnsburgse Boys 1 en verzorgde de aanstelling van de arbitrale trio’s voor vriendschappelijke wedstrijden van de senioren selectie-elftallen. Voordat Wijnand scheidsrechtersbegeleider werd, vervulde hij vele jaren meerdere functies bij de KNVB, vnl in de arbitrage. Hij ontving daarvoor in 2010 van de KNVB de gouden speld en werd benoemd tot Lid van Verdienste. Wijnand werd 74 jaar.
28 december Nieuwe website
Op 28 december werd de nieuwe website van Rijnsburgse Boys gelanceerd. Met deze prachtige website staat Rijnsburgse Boys de komende jaren weer helemaal aan de top!