outhands

Jaaroverzicht 2007

Aan het eind van het jaar vliegen overal de jaaroverzichten je om de oren en ook op de website doen we daar lekker aan mee. Te meer omdat 2007 weer een geweldig jaar was met een aantal opvallende feiten. Denk alleen al aan de kampioenschappen van het eerste en het tweede elftal. Voor dit overzicht hebben we een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten van het afgelopen jaar.

Op 23 januari geeft Joost Kuhlmann aan dat hij volgend seizoen het geel/zwarte shirt van de Boys gaat verruilen voor het rood/witte van IJsselmeervogels. De lange spits uit Haarlem is op dat moment bezig met zijn vierde seizoen voor Rijnsburgse Boys en is ongekend populair bij de aanhang. Dit blijkt eens te meer wanneer het bericht van zijn vertrek op de website verschijnt. Het artikel wordt meer dan 7000 keer gelezen en zorgt voor meer dan 300 reacties. Zijn debuut bij de Vogels loopt overigens uit op een sof, bij een ongelukkige landing scheurt hij zijn enkelbanden in. Inmiddels speelt Joost weer volop.


Joost Kuhlmann in actie voor de landstitel tegen zijn toekomstige club

Op 4 februari wordt de DVD-box Rijnburgse Boys gepresenteerd. Na de derby Rijnsburgse Boys – Noordwijk neemt voorzitter Cees Driebergen het eerste exemplaar van deze bijzondere DVD-box in ontvangst. Ook Arno Mulder (sponsorgroep) en Dennis Groot (aanvoerder van Rijnsburgse Boys1) ontvangen van Jubileumcomitévoorzitter Daan van Egmond een exemplaar. De DVD-box wordt later bij de leden van Rijnsburgse Boys en de Sponsorgroep thuisbezorgd.

Op 14 februari maakt Bryan Simons bekend dat ook hij het volgende seizoen richting IJsselmeervogels vertrekt. De 32-jarige verdediger is op dat moment bezig aan zijn derde seizoen bij Rijnsburgse Boys. Daarvoor kwam Simons uit voor DWS, Marken, De Beursbengels, Huizen en ARC. De snelle Simons maakte in het seizoen 2004-2005 zijn opwachting in de Rijnsburgse formatie.


Rijnsburgse Boys 2 wordt gehuldigd in de rust van Rijnsburgse Boys – Ter Leede

Op 27 februari stopt supportersvereniging Yellow Black met haar activiteiten. Het was de bedoeling dat de vereniging bussen ging regelen voor verre uitwedstrijden maar al snel bleek dat daar te weinig animo voor was. Toen ook nog eens een aantal bestuursleden besloten te stoppen, was het doodvonnis getekend.

Op 30 maart vindt weer de jaarlijkse paasveiling van Rijnsburgse Boys plaats. Dit jaarlijkse evenement zorgt altijd voor veel spektakel en zo ook deze zevende editie. De 310 kavels brengen in totaal 62.500 euro op.

Op 31 maart speelt Rijnsburgse Boys een wedstrijd die wel eens de beslissing in de hoofdklasse A kan brengen. FC Lisse, op dat moment 5 punten achter Rijnsburg, moet winnen van Rijnsburg willen zij serieus mee blijven strijden voor de titel. Rijnsburgse Boys komt in de eerste helft op een 0-2 achterstand maar Danny van der Vijver zorgt op slag van rust voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft maakt topscorer Martijn Gootjes met het hoofd gelijk. Echter vlak voor tijd scoort FC Lisse-spits Patrick Duarte uit een rebound de winnende 2-3. Het verschil tussen koploper Rijnsburg en FC Lisse bedraagt nog maar twee punten. Het blijft spannend!


Bart Freke zet Rijnsburg op voorsprong tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heerjansdam

Op 14 april wordt Rijnsburgse Boys 2 kampioen van de reserve Hoofdklasse A KNVB. In Pernis komt DOTO 2 er niet aan te pas en wint het team van trainer Dick Heemskerk overtuigend met 1-6 (ruststand 0-2). De eerste 4 doelpunten komen op naam van André van Egmond, waarna Mark Kabelaar en Niels Hogewoning het feest compleet maken. Rijnsburgse Boys 2 wordt in Pernis gesteund door veel Rijnsburgse supporters die ook nog eens getrakteerd worden op een doelpuntenfestijn en schitterend weer.

Op 5 mei wordt Rijnsburgse Boys voor de tweede keer op rij kampioen van de Hoofdklasse A. Na een 1-0 achterstand maakt Joost Kuhlmann op slag van rust de gelijkmaker, waarna Rijnsburg in de tweede helft via Bart Freke en Brayton Biekman de winst pakt. Rijnsburgse Boys gaat furieus van start. Een kopbal van Erwin van der Lugt wordt van de lijn gekopt en schoten van Martijn Gootjes en Djuric Ascension worden van dichtbij gekeerd door de doelman van Heerjansdam. Geheel tegen de verhouding in komt Heerjansdam op voorsprong na een counter. Rijnsburgse Boys is daarna enigszins van slag. Heerjansdam is enkele keren gevaarlijk met schoten van afstand, die net over gaan. Nadat een kopbal van Danny van der Vijver net naast naast, scoort Kuhlmann vlak voor rust met een kopbal via de grond de 1-1. Na de pauze krijgt Gootjes meteen een grote kans, maar de doelman redt. Een kwartier later valt de 1-2 alsnog. Bart Freke mikt na een afgeslagen voorzet van de rand van de 16 raak. Heerjansdam – dat in degradtienood verkeert – zoekt  vervolgens de aanval, krijgt ook kansen, maar tien minuten voor tijd beslist Biekman met een prachtig schot de wedstrijd. In blessuretijd scoort Heerjansdam de 2-3, maar dat kan het Rijnsburgse feest niet bederven. Rijnsburgse Boys is weer kampioen.


Danny van der Vijver en Joost Kuhlmann lachen tevreden, de huldiging is weer geweldig

Op 2 juni wordt de overschrijvingstermijn voor de topamateurs gesloten. Er  vertrekken zeven spelers vertrekken bij Rijnsburgse Boys en er komen vijf spelers terug. Vertrekkende spelers: Joes Blakborn, Tim van Breukelen, Joost Kuhlmann, Bart Jan Onderwaater, Nick Schnater, Bryan Simons en Jordi Snijders. Nieuwe spelers: Jelle Bouma, Germaine Levant, Menno van Roosmalen, Dick Zwarthoed en Michel van Kasteren.

Op 2 juni wordt IJsselmeervogels opnieuw landskampioen bij de zaterdagamateurs.  De ‘rooien’ prolongeren het landskampioenschap door ook hun derde wedstrijd in de nacompetitie te winnen. Het wordt 2-1 tegen HHC Hardenberg. Rijnsburgse Boys wordt uiteindelijk tweede. Het lukt IJsselmeervogels overigens niet om het algeheel kampioenschap binnen te halen. Zondagkampioen Argon gaat er met die titel vandoor.


De nieuwe aanwinsten

Op 23 juni gaat de nieuwe RBB-Kids website in de lucht. De site ziet er veel mooier uit en heeft een andere opzet. Op de nieuwe site gaat het webteam volop nieuws en artikeltjes plaatsen over allerlei activiteiten en alles wat interessant is voor de jeugd (tot ongeveer 13/14 jaar). Zo komt bijvoorbeeld de ‘pupil van de week’ voortaan op de voorpagina voorbij en is er van alles te lezen over het eerste.

Op 30 juni wint het team van Rijnsburgse Boys 6+ de derde editie van het ZAVR toernooi door in de finale Johan Zwaan met 3-1 te verslaan. Op de derde plaats kwam het team van Confianza Advies.


Gijs Noort overhandigt namens Rijnsburgse Boys 7, 30.000 euro aan de Dirk Kuyt Foundation

Op 7 juli (7-7-7) vindt er een benefietwedstrijd plaats van het 7e van Rijnsburgse Boys tegen een samengesteld sterrenelftal spelend onder de vlag van de Dirk Kuijt Foundation. De wedstrijd eindigt in een 6-3 overwinning voor het sterrenteam. Doelpunten worden onder andere gemaakt door Djuric Ascension, Hans Zwaan en Arie van Dijk. Na afloop van alle activiteiten overhandigt Gijs Noort namens het het zevende de cheque van 30.000 euro aan de Dirk Kuijt Foun
dation.

Op 25 juli tekent Westland Bloemen Export (WBE) het hoofdsponsor contract voor de volgende twee seizoenen. Het bedrijf dat inmiddels 30 jaar bestaat heeft in die jaren een uitstekende reputatie opgebouwd, waar ze met recht trots op mogen zijn. Het bedrijf heeft vestigingen op de volgende locaties: Flora Holland Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo en de Bloemenveiling Aalsmeer.


André van Egmond scoort in blessuretijd de gelijkmaker tegen aartsrivaal Quick Boys

Op 22 oktober loot Rijnsburgse Boys 1 in het kader van de districtsbeker Rijnsburgse Boys 2 voor de derde ronde. In februari zullen beide teams tegen elkaar spelen. Hoofdtrainer Ted Verdonkschot laat in een interview weten dat het clubbelang voorop staat en het eerste dus door moet in de beker.

Op 27 oktober krijgt Rijnsburgse Boys aartsrivaal Quick Boys op bezoek. De thuisploeg komt binnen tien minuten op voorsprong door een raak geschoten vrije trap van Djuric Ascension. In de tweede helft komen de Katwijkers echter op een 1-2 voorsprong, maar het alles-of-niets-spel van Rijnsburgse Boys levert via André van Egmond ver in blessuretijd de 2-2 op.

Het webteam wenst u een prettige jaarwisseling!