outhands

Jaar-overzicht Overige Senioren (4e t/m 16e) en Dames 1

Alle overige senioren en Dames 1 is gevraagd een ‘samenvatting’ te maken van de 1e seizoenshelft; een aantal hebben hierop keurig gereageerd en daarom volgt hieronder een ‘opsomming’ van de behaalde resultaten

Rijnsburgse Boys Dames 1 staat nu op een 10e plaats met 5 punten uit 9 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 4 staat nu op een 5e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 5 staat nu op een 6e plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden (zie hieronder)
Rijnsburgse Boys 6 staat nu op een 8e plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden (zie hieronder)
Rijnsburgse Boys 7 staat nu op een 1e plaats met 13 punten uit 5 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 8 staat nu op een 7e plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 9 staat nu op een 12e plaats met 0 punten uit 8 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 10 staat nu op een 5e plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 11 staat nu op een 1e plaats met 21 punten uit 8 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 12 staat nu op een 1e plaats met 19 punten uit 10 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 13 staat nu op een 1e plaats met 25 punten uit 9 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 14 staat nu op een 10e plaats met 7 punten uit 10 wedstrijden (zie hieronder)
Rijnsburgse Boys 15 staat nu op een 6e plaats met 15 punten uit 11 wedstrijden
Rijnsburgse Boys 16 staat nu op een 3e plaats met 15 punten uit 8 wedstrijden

RBB 14;
Op de spelerslijst van het 14de prijken dit seizoen 3 nieuwe spelers. Twee van hun hadden nog nooit een bal aangeraakt op het voetbalveld. Dit resulteerde voor één van deze twee spelers dat deze na zijn debuut in het veertiende na een kwartier spelen bekaf was. Het was zelfs zo erg dat hij twee weken nodig heeft gehad om bij te komen!
De eerste zeven wedstrijden verliepen zeer teleurstellend, want na deze wedstrijden stond de teller nog steeds op 0 punten. De twijfels over het aantrekken van onze nieuwe sterspelers begonnen steeds sterker te worden. Zij brachten toch niet wat we hadden verwacht. Maar toen kwam de wedstrijd bij Rijnvogels uit. Na 90 minuten geknokt te hebben sleepten we daar een
3 – 4 overwinning uit het vuur wat resulteerde in onze eerste drie punten van dit seizoen.
De ban was gebroken, want uit de twee wedstrijden die daarna volgden haalden we nog 4 punten binnen. Zo haalden we de eerste seizoenshelft uit 10 wedstrijden 7 punten, daarmee staan we op de 10de plaats in het klassement.
De tweede seizoenshelft gaan we proberen om onze goede reeks voort te zetten en om alsnog in de middenmoot te eindigen. Aangezien de instelling bij iedereen goed is en ook het voetballen steeds beter gaat moet dit zeker gaan lukken.

RBB 5;
Als er één woord van toepassing is op de eerste helft van ons seizoen dan is het wel: middelmaat.
Middelmaat in de prestaties en middelmaat in het vertoonde spel. We staan op een degelijke zesde plaats, met even zoveel winst- als verliespartijen: 5. Voeg daar 1 gelijkspel bij en je komt op 16 uit 11. Veel meer zat er niet in . Er waren wat wedstrijden waarin we meer verdienden dan 0 punten, maar er is ook wel eens een puntje of wat gestolen. Onze tegenstanders zijn over het algemeen teams met jongere spelers dan wij hebben en dat moet gecompenseerd worden. Hun conditie en vaak wat meer gestructureerde spel compenseren wij met een flinke dosis inzet, wil, een vleugje grof geschut en soms wat vernuft. Helaas zitten we nu al wat weken met 3 (zwaar) geblesseerden, die ons juist dat stukje extra kunnen schenken. Aanvalscoryfeeën als Marco, Fred en Jeroen zijn slecht te missen, maar we moeten het er toch maar mee doen. Positief is de komst van de gebroeders Hus. Zowel Stefan (doel), als Joey (aanval) zijn zeker geen verzwakkingen en wat jong bloed konden wij wel gebruiken. Met volledige inzet gaan wij zeker niet ver afzakken, dat is wel zeker. We zijn een team met over het algemeen veel spirit en veerkracht, iets wat bij veel tegenstanders soms lijkt te ontbreken. En dat portie geluk wat ieder team nodig heeft dwing je af zeggen ze toch ? De reserve derde klasse is leuk om in te spelen, met ook nogal wat teams met oude cracks. Juist die wedstrijden vormen de grote uitdagingen ! Overduidelijk is wel geworden dat het kunstgras voor ons enerzijds een voordeel is en anderzijds langzamerhand tegen ons gaat werken. Spelen op mindere velden wordt nl. steeds lastiger, waar het op eigen terrein vaak heerlijk toeven is.
We zullen het maar als positief zien, want zulke prachtige velden zijn een genot. We halen duidelijk de meeste punten thuis: kunstgras plus geen al te grote afmetingen, een ideale combi. De conditie wordt er langzamerhand niet beter op of beter nog: neemt sneller af, lijkt het wel. Dan kan een kleiner veld zeer voordelig werken.
Opvallende uitslagen waren de prachtige overwinning bij Zevenhoven 3: 4-7 en de uitstekende wedstrijd tegen RCL 4: 5-1. Daarentegen waren Katwijk 5 uit en ARC 4 uit kansloze missies, met zwak spel en/of goeie tegenstand. Kortom: het is allemaal in evenwicht. Een positief punt is dat we minder goals tegen krijgen dan andere jaren en als we verliezen, is dat meestal miniem. Als de spirit er is, slaan wij nooit een modderfiguur.
En dat sommige tegenstanders ons al als hard en soms zelfs intimiderend omschreven mag geen belemmering zijn: voetbal is ten slotte niet voor niks een contactsport. Na afloop geven we elkaar een hand en gaan we gauw richting fris en pils !!!

RBB 6;
Al jaren achter elkaar doen we elk seizoen mee om het kampioenschap en ook dit jaar was het de doelstelling om (weer) kampioen te worden; afgelopen seizoen werden we gedeeld 1e en alleen het doelsaldo zorgde ervoor dat we niet officieel kampioen werden. Maar we bleven in dezelfde poule en dan moet je dus kampioen worden! En met zo’n team moet je dit ook als doelstelling handhaven; dat het echter iets anders is gelopen tot nu toe heeft maar 1 oorzaak; we missen een scorende spits! Elke week creeëren we zeker 8 100%-kansen, maar als je er dan maar (gemiddeld) 1 weet te benutten, dan vraag je om problemen…… En die hebben we dus ook gekregen
 
Uit de 1e 3 wedstrijden haalden we 9 punten en met een doelsaldo van 16 voor en 5 tegen, kun je toch wel spreken van een ‘aardige start’
Maar als je dan uit de laatste 5 wedstrijden slechts 3 punten haalt, dan schiet zo’n start niet echt op!
De 4 verloren wedstrijden waren helemaal ongelofelijk; alle 4 verloren met 1 doelpunt verschil; niet één keer weggespeeld, 15 kansen per wedstrijd gecreëerd, maar niet kunnen scoren…… om moedeloos van de worden!
 
Maar we hebben er nou eenmaal mee te maken; onze spits (in 3 seizoenen goed voor 72 doelpunten en 68 assists!!!) is dit seizoen niet meer inzetbaar en dus moeten we roeien met de riemen die we hebben!
 
Qua verliespunten staan we 6 punten achter op de koploper, dus er is nog zeker geen man overboord. De doelstelling blijft kampioen worden en hoe dit eindigt? Wie zal het zeggen? gelukkig weet niemand dat!

RBB13;
Aan het begin van het seizoen hebben ik met de jongens afgesproken om een gezellige seizoen te hebben en de resultaten op de tweede plaats te zetten, maar een bal kan raar rollen, we staan nu bovenaan op de ranglijst.
We hebben 25 spelers op de lijst maar helaas zijn er een aantal al voor het begin van de competitie weer in slaap gevallen en “good old” Aart van Egmond hield het voor gezien dus zijn er nog genoeg over dus hebben we een brede selectie met ook nog Aad Ouwersloot (met zijn kleinkinderen) waarmee we iedere week goede resultaten behalen tot nu toe.
De eerste wedstrijden waren bekerwedstrijden, daar houden wij niet van dus liggen we er al uit, daarna de vuurdoop tegen Voorschoten 8 dit begon goe
d met een winst 5-2 normaal een lastige tegenstander vorig seizoen. Na deze wedstrijd hadden we geen keeper meer door een onnodige twist tussen twee volwassen kerels (jammer om zo je carrière te beëindigen) De 4e wedstrijd was ook een lastige uit tegen Ter Leede 8 met de oud eerste spelers waaronder ook een Blankenspoor dus rekenden we op een verlies maar het werd 1-7 wie had dat verwacht. Inmiddels kwam er een vreemde “Vogel”aangewaaid en hadden we weer een speler erbij. Verder komende in de competitie zagen we dat Abbenes 1 onze rivaal was en moesten deze ook winnen, dit was een enerverende partij met hele rare doelpunten, de keeper van Abbenes was ons goedgezind en wonnen we deze titanenstrijd met 5-1, dat was lekker.
We hebben ook een zwevende speler (als hij de mogelijk heeft, en niet behoeft te werken) die Johan de Kroon komt helpen op het middenveld, dat geeft een hoop rust.
De laatste wedstrijd voor de winterstop hebben we ook nog winnend afgesloten en op zaterdag 6 januari gaan we weer ballen tegen Te Werve thuis, en gaan we daarna aan de tweede helft van de competitie beginnen en hopen deze lijn door te zetten, dus op naar het kampioenschap want Willem Brugmans zal toch een keer die bloemen aan ons moeten overhandigen. (Willem Zwaan)