Bram van Egmond

Ismail Celen (29) komt naar Rijnsburgse Boys

ismailcelen

Vandaag is bekend geworden dat Ismail Celen de overstap maakt van IJsselmeervogels naar Rijnsburgse Boys. De 29-jarige middenvelder, die via Neptunus en Jong Sparta een groot aantal seizoenen bij Zondag Topklasser Leonidas speelde, komt na 1 seizoen aan de Westmaat nu de Uien versterken. Bestuur en technische commissie zijn verheugd met de komst van Ismail.
We spraken met Ismail over zijn beweegredenen.
“Rijnsburg is natuurlijk een mooie, grote club, waar ik veel positieve verhalen over heb gehoord van een aantal spelers. Met Leonidas heb ik al een paar keer tegen Rijnsburg geoefend en toen was ik al onder de indruk van de club en het complex. En ook dit seizoen zijn we met IJsselmeervogels in Rijnsburg op bezoek geweest”, vertelt Ismail. “Bovendien is er in het verleden al eerder contact geweest met Rijnsburg over een eventuele komst. Dat is toen niet doorgegaan, maar nu past alles mooi in elkaar. Ik kom graag in Rijnsburg voetballen!”
Bij IJsselmeervogels is zijn verblijf van korte duur. Ismail geeft aan dat dat met name door de snelle trainerswissel komt. “Ik was naar IJsselmeervogels gekomen op voorspraak van Dogan Corneille. Ik was bij Leonidas erg goed bezig en was uitgeroepen als de beste middenvelder in de regio Rijnmond. Daarmee heb ik een overgang naar IJsselmeervogels afgedwongen. Het voetbal dat Dogan wilde spelen, past precies bij mij. Dogan was echter na 2 wedstrijden weer weg en onder de nieuwe trainer Adelaar heb ik maar heel weinig gevoetbald. Ik wil graag belangrijk zijn bij een club, daarom wil ik nu naar Rijnsburg komen.” Overigens speelde Ismail afgelopen zaterdag voor het eerst een hele wedstrijd in de basis bij de Rooien, die met 3-0 werd gewonnen. Ook aankomende zaterdag is de kans groot dat Ismail tegen zijn nieuwe club zal spelen.
Met Ismail Celen haalt Rijnsburg een vaardige middenvelder in huis. Naast zijn acties op het veld is Ismail internationaal ook in de zaal actief. Voor het Turkse nationale elftal speelt hij EK’s en WK’s. “Dat betekende tot nu toe dat ik dan soms niet op het veld speel, als er bijvoorbeeld kwalificatiewedstrijden zijn, maar dat gaat altijd in goed overleg met de club.”
“Op het veld ben ik een verbindingsspeler. Ik hou van de voetballende oplossing en ben een controleur. Het liefst speel ik met 1 of 2 keer raken en ik ben ook zonder bal steeds actief met het spel bezig. Ik probeer veel in de bal te komen. En ik ben een absolute winnaar!”
Ismail, die een neef is van Mustafa Celen die eerder bij Rijnsburgse Boys voetbalde, komt bij Rijnsburg een aantal voetballers tegen die hij van vroeger kent. “Raily, Sardar en Rick van de Burg ben ik al eerder tegengekomen. Bovendien komt mijn huidige ploeggenoot Nick Kuipers ook naar Rijnsburg. En Marvin Wijks heeft net als ik een Sparta-verleden”.
Naast het voetbal is Ismail actief als sociaal werker in Schiedam. “Ik werk daar met straatjeugd. We helpen ze met school, activiteiten en problemen waar ze tegenaan lopen. Heel mooi werk, met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Ik doe dat met veel plezier!”
We wensen Ismail een mooie en succesvolle voetbaltoekomst toe bij Rijnsburgse Boys!