outhands

Interview Ted Verdonkschot

De tweede en allesbeslissende helft van de competitie draait alweer op volle toeren! Hoog tijd dus voor een nieuw interview met hoofdtrainer Ted Verdonkschot. Met o.a. een terugblik op de eerste helft van het seizoen, de komende wedstrijd tegen FC Lisse en een vooruitblik op het resterende deel van de competitie.

 Goedenavond Ted! We zijn al weer drie wedstrijden op weg in de tweede helft van de competitie; 7 punten,  10 doelpunten voor en 3 tegen. Ben je tevreden over de hervatting van de competitie?
Ja. We hebben gelijk de draad weer opgepakt! De competitie heeft mede door de slechte weersomstandigheden lang stil gelegen. Toch heeft deze winterstop iedereen goed gedaan. We hebben een goede voorbereiding gehad. Op het trainingskamp werd goed en scherp getraind, iedereen was weer gretig.

Het ongelukkige gelijkspel tegen ASWH was ook een waarschuwing voor iedereen dat we er nog niet zijn en dat we niet zomaar alles winnen. Tegen Katwijk ging het weer erg goed en ook tegen DOTO hebben we erg volwassen gevoetbald.

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
Deze situatie is uniek voor een trainer en natuurlijk ook voor de spelers. In de moeilijkste afdeling van de zaterdaghoofdklasse ongeslagen aan kop staan in de winterstop met goed voetbal. Ik kan er erg van genieten!

Er wordt erg volwassen gevoetbald met als voorbeelden de lastige wedstrijden tegen Scheveningen en Heerjansdam. Vanuit een goede speldiscipline en organisatie het geduld opgebracht en ons niet gek hebben laten maken door de tegenstander.

De wedstrijd voor de KNVB-beker tegen NEC was fantastisch. Het was natuurlijk wel een domper om na 120 minuten de betere ploeg te zijn toch te verliezen. Erg jammer. Het  heeft wel de grote kracht van de groep laten zien! Vanuit het hele land hebben we complimenten gekregen over de geleverde prestatie. De districtsbeker was jammer al ligt de prioriteit in de competitie.

Je gaf in het vorige interview aan, dat in het begin van het seizoen het positiespel, de balsnelheid en het zoeken naar de derde man  nog beter kunnen. Zijn dat zaken die nu beter gaan?
Vind ik wel en het is in de wedstrijden ook wel te zien. Iedereen praat over het feit dat we veel lopende spelers hebben in balbezit. Hier hebben we ook specifiek op getraind.

Zijn er nog verbeterpunten?
Zeker wel. Met name het uitspelen van overtalsituaties zoals in de afgelopen wedstrijden tegen Katwijk en DOTO.  Er ontstaat meer ruimte en daar moeten we beter gebruik van maken.

Elke tegenstander wil de ongeslagen koploper zijn eerste verlies bezorgen. Stuur je het elftal nu anders het veld in?
Nee! Onze kracht is vooruit te voetballen. dat proberen we ook de hele wedstrijd   al zijn er situaties dat we door druk van de tegenstander moeten inzakken. Het is voor ons dan zaak geen gaten tussen de linies te laten vallen, deze kort te houden.

Je hoort vaak dat wanneer een trainer vertrekt het begint te rommelen binnen een club en dat een groot deel van de selectie vertrekt. dat gebeurt gelukkig niet. Integendeel, er blijft gewonnen worden en veel spelers hebben aangegeven ook volgend seizoen te voetballen voor Rijnsburgse Boys. Hoe verklaar je dat?
Dat is toch de homogeniteit van de groep. Het is een hechte groep en ook de stand op de ranglijst speelt een rol. We hebben altijd open en eerlijk gecommuniceerd met elkaar en ondanks dat de groep nog niet uitgekeken was op mij, gunnen ze mij een nieuwe uitdaging. Ook het bestuur heeft zich altijd correct opgesteld naar de spelers. Deze groep kan verder, ook zonder mij.

Neem je nog spelers mee naar Young Boys?
 Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze eerst met Rijnsburgse Boys moeten gaan praten. Mochten ze er, om wat voor redenen dan ook, niet uitkomen, dan kan ik altijd nog een paar goede spelers gebruiken.

Op 7 maart a.s. staat de uitwedstrijd tegen FC Lisse op het programma. Het is een tijd geleden dat er van Lisse werd gewonnen. Dit jaar is er zelf al twee keer van verloren. Wat is dat toch? is FC Lisse een angstgegner aan het worden voor Rijnsburgse Boys?
Nee, absoluut niet! Een aantal seizoenen geleden was het andersom en konden ze niet van ons winnen. Natuurlijk hebben we moeite met FC Lisse. Ze spelen net als wij open voetbal maar er is voor mij geen sprake van een angstgegner. Niets bijzonders, het is gewoon 1 van de 26 wedstrijden.

In september zag je Quick Boys, ASWH, Barendrecht en FC Lisse als de grootste concurrenten in de strijd om de titel met Capelle als outsider. Hoe kijk je daar nu tegen aan?
Ik ben wel blij met de voorsprong. Je ziet dat de deze ploegen (Quick Boys, ASWH, Barendrecht en FC Lisse) nu beginnen te draaien en moeilijk te verslaan zijn. Capelle doet het hartstikke goed en dat houd iedereen scherp.

Wat verwacht je van het verdere verloop van de competitie?
Het gaat nog een rare competitie worden. ondanks dat we moeilijk te verslaan zijn zal het zeker niet makkelijk worden. we moeten oppassen dat een wedstrijd tegen zit. Een verliespartij moeten we zolang mogelijk voorkomen. Het is dus zaak scherp te blijven en de groep bijeen te houden. Er is op dit momenteel een goede drive in de groep.

Toch kronen de media jullie elke week al tot kampioen?
We moeten waken er niet te makkelijk over te gaan denken en elke wedstrijd gemotiveerd te zijn.

Een laatste vraag. Er ging het gerucht dat je assistent-trainer van Mario Been zou worden. klopt dat?
Dat heb ik ook gehoord ja, hij kan altijd bellen.