outhands

Interview Resham Sardar

Het is z’n eerste jaar bij Rijnsburgse Boys en om hem wat beter te leren kennen spraken we met Resham Sardar

 

Stel jezelf eens voor?
Ik ben Resham Sardar, ben 24 jaar, woon in Den Haag en doe de opleiding voeding en diëtetiek op de Haagse Hogeschool.

Bij welke clubs heb je gevoetbald?
In de F heb ik 1 jaar bij FC Kijkduin gevoetbald. Van m’n 6e tot m’n 22e heb ik bij Feyenoord gespeeld. Ik heb gevoetbald met Snoyl, de Guzman, Tim Vincken en Richard Blonk. Bekende trainers waren Henk Fraser en Mario Been. Daarna heb ik nog 2 jaar bij FC Dordrecht gevoetbald en nu mijn eerste seizoen hier bij Rijnsburgse Boys.

Hoe ben je in Rijnsburg terechtgekomen?
Op het laatste moment eigenlijk. Ik had nog hoop op een profcontract ergens. Ik heb mee gedaan met team VVCS en dat ging eigenlijk heel goed. Ik heb ook nog stage gelopen bij Telstar, ook dat ging goed en ik zou daar ook gaan voetballen maar ik raakte geblesseerd. Toen heb ik besloten een stap terug te doen. 2-3 dagen voor de overschrijving werd ik benaderd door Ed Bos en Niek Oosterlee. Zij hadden mij bij het VVCS team gezien en toen waren we er snel uit!

Wat voor indruk had je van de club?
 Ik kende de club alleen van naam, ik wist dat ze een goed seizoen hadden gedraaid. Ik kende Richal Leitoe van Feyenoord maar voor de rest kende ik de club eigenlijk niet.

Wat voor indruk heb je nu van de club?
Leuke mooie club met een goede organisatie en een goede spelersgroep.

Moest je wennen aan het amateurvoetbal?
Ja heel erg. In het profvoetbal train je vooral ’s ochtends en ’s middags, dan ben je ’s avonds vrij. Nu train je ’s avonds en is school eigenlijk je inspanning overdag. Ik ben er inmiddels wel aan gewend geraakt.

Wat is je favoriete positie en hoe kom je daar het beste tot je recht?
Op de tien heb ik de meeste waarde voor een team. De laatste wedstrijden heb ik daar ook gespeeld.

 Hebben we de beste Resham Sardar al gezien?
Er zijn wel momenten geweest; net zoals die goal tegen Go Ahead, maar ik denk zelf dat ik nog wel beter kan.

Heb je nog ambities voor het profvoetbal?
Wisselend. Als er een club komt moeten ze goede voorwaarden hebben. Ik ben namelijk bezig met een studie en ik zou mijn leven dan weer moeten omgooien. Als er een topclub uit de Jupiler League of hoger zou komen zou ik wel gaan twijfelen.

Waar voetbal je liever in de hoofdklasse of in de Jupiler League?
In de Jupiler League zijn ze verder en slimmer. In de hoofdklasse zie je ook veel werkvoetbal. Qua ambiance speel ik liever in de hoofdklasse, maar als je hogerop wilt komen kun je beter in de Jupiler League voetballen. De kans dat een eredivisieclub je haalt is daar groter dan in de hoofdklasse.

Wat vind je van de komst van de topklasse?
Ik vind het een goed initiatief. Niveauverschillen zullen kleiner worden want je speelt elke week tegen topploegen. Clubs zoals DOTO en TOGR (met alle respect) kom je niet meer tegen. Ik zou het wel jammer vinden als er eventueel derby’s verdwijnen.

 Hoe was het op trainingskamp?
Mooi om mee te maken. Het was goed om de groep nog beter te leren kennen. We hebben toch de mogelijkheid gehad om lekker te trainen, want in Nederland waren alle velden dicht. We hebben gespeeld tegen NAC en dat was ook een leuke ervaring. Bij een profclub train je heel veel op zo’n trainingskamp. Bij Rijnsburg trainden we ’s ochtends of ’s middags en was er de rest van de dag ook tijd voor ontspanning.

Wat is je favoriete voetbalclub?
Feyenoord, maar dat is wel logisch als je daar vanaf je jeugd hebt gevoetbald.

Wat verwacht je van het tweede deel van de competitie?
We gaan een hoop punten pakken. Ik hoop dat we Capelle nog kunnen inhalen. Ik denk wel dat we bij de eerste drie eindigen. Plaatsing voor de topklasse is ook het belangrijkste.

Heb je al een bijnaam in de groep?
Nee, dat is wel grappig: volgens mij ben ik de enige.

 Wat is je mooiste moment tot nu bij RBB?
Het doelpunt tegen Go Ahead Eagles. Ik was die wedstrijd heel erg gedreven, omdat we tegen een profclub speelden. Je wil dan toch laten zien dat je dat niveau aan kan en dan is het lekker om te scoren.

Ben je al een beetje gewend aan de Rijnsburgers?
Ja hoor. In het begin snapte ik niet wat ze bedoelden met ‘môah’. Ik dacht dat de mensen mij altijd een goede morgen wilden wensen. Later hebben anderen het mij uitgelegd. Ik vind het wel grappig en het is heel herkenbaar.

Kijk je wel eens op de site?
Vrij regelmatig. Na de wedstrijden kijk ik altijd ff, ik lees dan de verslagen en bekijk de foto’s. Ik vind het ook leuk om de reacties te lezen van supporters. En als er TV-beelden zijn, dan vind ik het leuk om ze terug te kijken.

Resham, hartelijk dank voor je tijd en we wensen je heel veel succes in het 2e deel van de competitie!