outhands

Interview met Tim Orlowski

Een interview met Tim Orlowski. Even denken…. Dat is toch die beetje verlegen en stille, maar heeeeeeeele goede keeper?…hmm Juist ja…. Wat zal ik hem eens gaan vragen…
Jammer genoeg verdween de gelegenheid voor jullie om vragen voor hem te bedenken alweer snel van de site. Er zaten toch genoeg leuke vragen bij. Deze zijn weer te herkennen aan het sterretje*.
Bovendien hebben zijn teamgenoten Tim ook niet in de steek gelaten (of moet ik zeggen teamgenoot?), en ben ik weer leuke dingen uit het verleden van Tim aan de weet gekomen.
Wil je ook meer weten over onze topkeeper? Lees dan snel verder….

 1. Stel jezelf eens voor?
Ik ben Tim Orlowski, ben 25 jaar en ik woon in Heemstede. Ik werk sinds afgelopen maart bij de Rabobank als assistent accountmanager private banking (dat is nog eens wat ze noemen een mond vol!). Daarvoor heb ik bij Price Waterhouse Coopers gewerkt op de pensioenafdeling. Dit was tijdens mijn afstudeerfase van de opleiding Management Economie en Recht aan de Hogeschool In Holland in Haarlem.

Orlowski, wat een bijzondere achternaam…. Russisch bloed? Hm, hij raadt mijn gedachte….of eigenlijk las hij het stiekem van mijn vragenblaadje..
Mijn achternaam is van oorsprong niet Russisch maar Pools.
Ik woon op dit moment nog thuis. Ik ben wel op zoek naar iets voor mij alleen, maar dat valt niet mee. Mijn doel is om in 2007 op mezelf te gaan.

Voor de zekerheid vroeg ik nog of hij op alleen of samen iets wilde zoeken…. Onbegrijpelijk…..Dames….. Tim is nog vrijgezel!!!!

2. Vertel eens over je voetbal- of moet ik zeggen ‘keep’verleden tot nu toe
Ik heb 9 jaar bij HBC gespeeld.  Daarna ben ik 2 jaar naar Haarlem gegaan, daarna 3 jaar bij Ajax en toen weer een jaar terug bij Haarlem. Bij Ajax kon ik toen niet blijven. Ik had de pech dat er al 4 keepers waren. Er was voor mij gewoon geen plek. Ik heb tijdens mijn laatste jaar bij Ajax wel stage mogen lopen bij o.a. Manchester United, maar dat is helaas niks geworden. Het was echter wel een hele mooie ervaring. Daarna heb ik nog 3 jaar bij VSV in Velserbroek gevoetbald en nog een jaartje bij de amateurs van Stormvogels Telstar en nu 2 seizoenen bij Rijnsburg.

3. Kan je ook voetballen?
Ze zeggen dat ik wel aardig kan meevoetballen. Dat is ook 1 van mijn sterke punten, als ik al wat over mijn sterke punten mag zeggen….
Hoho Tim, niet zo snel, daar zijn we nog lang niet!
O, sorry!
Ik kan wel aardig meevoetballen voor mijn goal, maar je moet me niet in de spits zetten ofzo. Als ik later voor een vriendenteam zou kiezen, zou ik wel liever gaan voetballen dan gaan keepen.

4. Waarom schiet je de ballen altijd het veld in, terwijl je ze ook kunt gooien?
Als ik de bal krijg en ik zie Joost, Frank, Brayton of Djuric vrijstaan, dan kies ik eerder voor schieten dan voor gooien omdat ik daar toch wat verder mee kom. Ik heb er eigenlijk nooit zo op gelet. Als ik gooi, is dat vaak naar Dennis of naar Erwin voor de opbouw. Maar als ik de bal ver wil hebben, dan schiet ik omdat ik de bal dan zeker daar krijg waar ik hem hebben wil.

 5. Ze zeggen dat een keeper een Einzelganger is. Ben je het eens met deze uitspraak?
Als er gescoord wordt is het altijd wel even moeilijk. Dat is een moment wat je toch altijd graag met je medespelers wilt delen. Maar ja, de medespelers gaan dan toch meestal richting de cornervlag of richting de zijkant en dan sta ik in mijn goal alleen een feestje te vieren….:-(

Verder merk ik wel dat ik er gewoon helemaal bij hoor. Ik ben echt onderdeel van het team.
De reden dat ik ooit ben gaan keepen is trouwens wel leuk…. Ik had als enige van ons team toen een trainingsjasje aan en daarom moest ik op doel!
 
Hoe 1 simpel trainingsjasje toch het verdere verloop van je leven kan bepalen!!!

6. Wat is jouw bijnaam?*
Mijn bijnaam is Timba. We hebben een keer een flauwe bui gehad, waarbij we achter alles een a zeiden, zo is Timba ontstaan. En dat is eigenlijk zo gebleven.

7. Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?
Ik verwacht dat we sowieso weer bovenin onze poule gaan meedraaien. De verwachtingen zijn natuurlijk hoog gespannen, nadat we vorig seizoen kampioen zijn geworden. Het streven is om dat weer te evenaren. Ik denk dat het met dit team zeer zeker haalbaar is.
We hebben pas geleden tegen Lisse 3 punten laten liggen. Lisse troefde ons gewoon af. Ze waren zeker de betere partij toen. Echt een ramp is het gelukkig niet, want we staan nu op hetzelfde aantal punten als Lisse met een wedstrijd minder gespeeld.
We beseffen ons heel goed dat we de boel niet moeten onderschatten en heel hard zullen moeten blijven werken. Maar met deze groep komt dat zeker goed!

8. Is er al interesse getoond vanuit het betaalde voetbal? Aangezien je de minst gepasseerde keeper in hoofdklasse A was afgelopen seizoen…*
Er zijn al heel wat mensen naar me toe gekomen die ‘iets’ gehoord hadden en van mij wilden horen wat er van waar was, maar zelf heb ik er nog niets van gehoord. Nou ben ik er ook niet heel erg mee bezig, want ik heb een goede baan en ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Ik heb op zich de ambitie nog wel, maar ja, ik ben 25, dus als het gaat komen moet het wel nu komen! Als er een club komt, moet het wel echt een leuke aanbieding zijn wil ik RBB en mijn werk ervoor opzeggen.

9. Wat vond je van de wedstrijd tegen Utrecht?*
Het was een onwijze belevenis om mee te maken! We gingen de wedstrijd in om zo lang mogelijk de 0 achterin te houden en dat ging eigenlijk hartstikke goed. Op een gegeven moment kwam dat doelpunt toch in de 37e minuut, maar toen was er nog steeds niets aan de hand.
Ik zag bij dat doelpunt de bal niet goed, doordat er spelers voor stonden. Daarom ben ik een stukje naar links gegaan en juist op dat moment werd er een curvebal geschoten richting doel. Ik stond op mijn verkeerde been en kon er net niet meer bij. Hij was ook wel hard en mooi ingeschoten. Het was gewoon jammer. Bart Freke kreeg toen nog de kans om de 1-1 te maken. Als ik aan de tweede helft denk… tja, toen was alles binnen 8 minuten zomaar weggegooid. Sommige jongens zaten er toen gewoon echt doorheen.
Maar het was echt geweldig om mee te maken. Dat uitvak helemaal vol met mensen die daar voor ons kwamen. Dat is echt mooi! Elke keer als ons publiek begon te zingen, hoorde ik de Utrechtsupporters achter me daarop reageren, dat was wel grappig. Fantastisch om te zien dat heel Rijnsburg met ons meeleefde.

 10. Wat zijn jouw sterke punten?
Wat ik daarnet al noemde… meevoetballen gaat me wel aardig af. Ik ben sterk op de lijn en ik heb als voordeel dat ik tweebenig ben.

11. Wat zijn jouw zwakke punten?
Mijn trap kan wat constanter en ik  zou soms nog wel iets feller mogen zijn tegen de verdediging. Ik zit alleen niet echt zo in elkaar. Ik wil de verdediging goed neerzetten en op die manier zo min mogelijk kansen weggeven. Als iemand dan een verdedigingsfout maakt, dan baalt hij daar zelf al genoeg van. Wat ik wel eens doe, is iedereen weer even wakker schudden.

12. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
Qua stijl is Stekelenburg een keeper waarmee ik me zou kunnen vergelijken. Hij heeft ook de AJAX-opleiding gedaan en heeft dezelfde manier van keepen als ik. Maar als ik moet zeggen welke keeper ik het beste vind, is dat Gomes.

13. Wat
vind jij van Rijnsburgse Boys?

Ik vind het een fantastische club met een schitterend complex. Als je ziet hoeveel mensen er met ons meegereisd zijn naar Utrecht, dan merk je gewoon dat voetbal hier echt leeft! Rijnsburg straalt ook iets uit naar buiten toe. Alles wat je leest over Rijnsburgse Boys is positief en diezelfde positieve sfeer voel je ook echt!
De groep met spelers vind ik ook echt top. We hebben geluk dat we de groep na afgelopen jaar zo goed bij elkaar hebben weten te houden.
Door dit alles ga ik elke keer weer met plezier naar de voetbal toe!

14. Jij mag kiezen: Ajax, Feyenoord of PSV. Wat kies je?
Vol overgave kwam zijn antwoord:
PSV!!!

15. Als jij voor PSV bent, waarom speelde je dan bij AJAX?*
Ja, dat is een goeie!
Toen ik bij AJAX ging spelen, moest ik ook wel even omschakelen en bedenken voor welke club ik ook alweer was. Ik moet zeggen dat ik niet zo fanatiek ben, dat ik een dag ziek ben als PSV verliest. Het is eigenlijk zo dat Van Breukelen mijn idool was, en aangezien hij de keeper was van PSV, besloot ik voor PSV te zijn. Alleen toen ik bij AJAX speelde, en iemand vroeg me dan voor welke club ik was, dan was ik voor AJAX. En toen ik weg was bij AJAX, was ik weer voor PSV..

Ja ja, bijzonder Tim! Ik ben benieuwd wat de lezers hiervan vinden. Of bij hen hetzelfde woord omhoog borrelt als bij mij…

16. We weten dat je goed kunt keepen, maar heb je nog meer talenten?
Tim viel hier stil…. Het grappige was dat hij mij al zei dat ik nu op moest schrijven dat het even stil was…… Hij was me dus de tweede keer in dit interview een stap voor. 
Ik moet zeggen dat hij tot nu toe nog niet stil gevallen was.  Maar het moeilijkste moet nog komen…

Even kijken……..stilte……….Op sportgebied?……….O, ook op andere gebieden…….. Ik kan er geloof ik niet opkomen………………eeehhhh………

’s Avonds toen ik net thuis was ging mijn telefoon… Hij had toch nog een antwoord gevonden… En wat voor één!!

Ik ben goed in pasta koken en masseren!

Als je die 2 nou eens zou combineren Tim… dat zou voor menig dame een plezierig avondje worden!!

 17. Tante Nettie vindt het de laatste tijd zo stil…. Waarom speel je daar nooit meer verstoppertje?*
Haha….. ik weet al wie dit gestuurd heeft. Vroeger sliepen Joost (Kuhlmann) en ik wel eens bij mijn tante. We waren toen een jaar of 9. Altijd als we daar waren gingen we EK’88 kijken. Op een keer hadden we ons daar verstopt. Mijn tante zag ons niet en ging ons zoeken. Ze liep door het huis en kon ons nergens vinden. Vervolgens liep ze naar het balkon van haar flat op de 12e verdieping toe en riep: ‘Jongens, zijn jullie beneden?’ Je kon ons toen echt opvegen, we kwamen niet meer bij van het lachen!
Ik zie mijn tante wel nog vaak, maar we spelen er geen verstoppertje meer.

 

 

18. Vertel eens over de vriendschap tussen jou en Joost?
Joost is echt mijn beste maatje. Ik ken hem al sinds mijn vijfde, toen we bij elkaar op voetbal kwamen. Wat voetbal betreft scheidden onze wegen zich later, maar de vriendschap is altijd gebleven. We wilden wel heel graag ooit nog eens bij elkaar in het team gaan voetballen en dat dat sinds afgelopen jaar hier is gebeurd is echt onwijs leuk!!

19. Wat was je favoriete magazine bij Joost thuis?*
Hahaha…. Dit is behoorlijk uit zijn verband gerukt!!

Zie ik nou schaamrood op zijn kaken?…. Ik ben benieuwd naar het antwoord…

Bij Joost thuis lagen op zolder een aantal Playboys. En als ik daar was, pakte ik af en toe wel eens een boekje om daarin te kijken.

20. Ene Carolien wilde weten of je wel eens seks hebt voor de wedstrijd en of dat je prestatie beïnvloedt?*
We hebben daar niet echt afspraken over met de trainer ofzo. Volgens mij is het gewoon een fabeltje. Ik heb er zelf nooit last van ondervonden ofzo… Misschien dat anderen er wel last van hebben hoor, maar ik niet!

Waarom wil je dit zo graag weten van Tim, Carolien? Is dit gewoon interesse, of…..??

21.  Wie is jouw ideale vrouw?*
Catherine Zeta-Jones. Qua uitstraling vind ik haar echt mooi. Ik hou van dames met een licht tintje, en dat heeft zij. Ze heeft glanzend haar en een mooie blik in haar gezicht, gewoon het totaalplaatje eigenlijk. Misschien dat ze wel het karakter van een heks heeft, maar qua uiterlijk staat ze bovenaan!

 22.  Wie is jouw grote voorbeeld?
Mijn beide ouders. Zij hebben me al die jaren door en door gesteund. Wat mijn ouders uit het leven halen, daar heb ik echt bewondering voor. Als ik zie hoe ze hun zaakjes allemaal op een rijtje hebben, ze hebben echt alles wat ze willen voor elkaar.

Tim mag nu 2 vragen uitzoeken.

23.  Wil je in de toekomst keepertrainer worden bij Rijnsburgse Boys?*
Ik ben zelf geen persoon om hoofdtrainer te worden van een hele groep, maar het lijkt me wel leuk om op den duur keeperstraining te gaan geven. Als dat bij Rijnsburgse Boys zou kunnen, heel graag natuurlijk! Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin en als het aan mij ligt speel ik hier nog wel een aantal jaren. Het lijkt me dan leuk om op die manier wat terug te doen voor de club.

24.  Bevalt het je goed in Rijnsburg, moet je geen profkeep worden?
Mijn laatste jaar bij AJAX was ik uitgenodigd om bij Manchester United de 3-daagse stage te doen. Ik had daar net de pech dat ze 2 keepers hadden, waarvan er waarschijnlijk 1 weg zou gaan. Toen puntje bij paaltje kwam, bleven ze toch allebei en hadden ze geen keeper meer nodig.
Toch is dat wel een hele mooie belevenis geweest. Na 2 uur trainen ging ik bekaf even naast het veld zitten en toen kwam David Beckham ineens naast me zitten. Dat is als jongen van 19 echt wel bijzonder om mee te maken. 
Toen dit niet door bleek te gaan, ben ik teruggegaan naar Haarlem en heb mijn studie weer opgepakt. Heel veel jongens staren zich blind op het betaalde voetbal, maar er is ook nog een leven naast de voetbal.

25. Afsluiter…. Welk team wil je dit seizoen een keer trainen geven?
Ik zou de keepertjes van de f-jes en e-tjes wel een keer training willen geven. Dat lijkt me echt leuk om te doen!

Tot slot wil Tim alleen dit nog even kwijt:
Ik hoop dat het publiek ons net zo wil blijven steunen als afgelopen seizoen en de afgelopen wedstrijd bij Utrecht. We hebben de steun hard van jullie nodig! We gaan er met z’n allen wat moois van maken dit seizoen!

 

 Tim, ik wil je hartstikke bedanken voor het interview. Je hebt de vragen dapper beantwoord, ook al had Joost het je soms best moeilijk gemaakt. Joost, jij ook bedankt voor de leuke informatie en tot slot wil ik alle lezers bedanken voor hun vragen!
Ik hoop dat jullie me volgende keer ook weer willen helpen. Volgende keer is  Brian Simons de pineut. Een week voordat ik het interview afneem kun je je vragen weer op de RBB-site kwijt!

Groetjes, Natascha