outhands

Interview met Niels Hogewoning

 Mijn allerlaatste interview is met Niels Hogewoning, een echte UI! Niels, al jaren bij de selectie, maar nog steeds geen basisplaats. Hoe kan dat? Wil hij wel bij Rijnsburg blijven? Hoe heeft hij het verlies tegen Emmen verwerkt?  Van te voren waren mij ook weer een aantal dingen ingefluisterd of toegemaild (zie foto’s), waardoor Niels het soms wat benauwd kreeg. Wil je ook weten hoe hij zich eruit heeft gered (of niet)?  Lees verder en lees hoe Niels over dit alles denkt….

In het kamertje van voormalig trainer Ted Verdonkschot namen we 29 juni plaats. Niels, ernstig gespannen, omdat hij niet wist wat er zou komen en ik, stil genietend omdat ik wel wist wat er ging komen!

1.Stel jezelf eens voor
Ik ben Niels Hogewoning en ik ben 22 jaar oud. Ik voetbal inmiddels alweer 17 jaar bij Rijnsburgse Boys en zit al 5 Jaar bij de A-selectie van Rijnsburgse Boys. Mijn vriendinnetje heet Debby en ik werk op de veiling. Ik ben inkoper bij het bedrijf van mijn vader. (Chris Hogewoning)

2.Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Ik ben aanvallend, mijn techniek is best goed en ik heb redelijk overzicht en als het meezit mijn scorend vermogen.

3.Wat zijn jouw minpunten
 De omschakeling van aanval naar verdediging. Verdedigen is niet mijn sterkste punt.  Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik het niet zo leuk vind.

4.Wat vind jij een mooi doelpunt en heb je er zo een gemaakt?
Ik vind het mooi als de bal vanaf de aftrap in 1 keer over de keeper gaat. Dat is mij 5 keer gelukt in de B1! En daarna nooit meer, tenminste niet tijdens officiële wedstrijden.
Oh, ik weet nog een hele mooie… Die van Van Basten in de finale van het EK ’88, maar die heb ik nog nooit gemaakt!

Blijven proberen!

5.Is het voor een Rijnsburger moeilijker om het eerste elftal te halen dan voor een speler die van buitenaf komt?
Ik vind persoonlijk van wel. Wij zijn toch iets makkelijker aan de kant te schuiven, omdat wij toch de club eerder trouw blijven. Een speler die gehaald is, gaat niet zo snel in het tweede voetballen. Dat wil niet zeggen dat ik niet graag in het eerste zou willen spelen, maar ik sta liever in het veld dan dat ik aan de kant zit. En als dat dan in het tweede moet zijn, dan moet dat maar… En voor de jongens die gehaald zijn, ligt dat toch net even iets anders. Zij hebben niet de binding met de club, die wij als Rijnsburgers wel hebben…
Natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat je jezelf constant moet bewijzen. Je moet steeds weer laten zien hoe goed je bent. Hoe je het ook bekijkt; de elf besten worden opgesteld. Komt er dus eigenlijk op neer dat ik meer moet laten zien dat ik bij die elf hoor!

6.Wat vind jij van Rijnsburgse Boys?
Ik vind het een hele mooie club. Ik voetbal hier mijn hele leven al, dus ik zou niet weten hoe het bij een andere club is. Maar ik heb het hier goed naar mijn zin en ben heel tevreden over alles.

7.Vind jij dat je een basisplek moet krijgen volgend seizoen?
Ja, natuurlijk vind ik dat. Maar daar zal ik zelf voor moeten zorgen. Ik heb dus wat te doen! Maar ik ga er komend seizoen echt voor meer dan 100% mijn best voor doen om die basisplaats te verdienen! Nu speelt Danny daar. Maar ik kan in principe ook hangend op links, of hangend op rechts spelen. Het liefst natuurlijk achter de spits, maar als dat betekent dat Danny er uit moet, speel ik net zo lief op een andere positie.

 8.Waar komt de naam ‘dook’ vandaan?
Ik zou het echt niet weten! Ik heb het mijn vader wel eens gevraagd, maar ook hij wist het niet. Mijn opa werd ook al Dook genoemd. Ik ben er zo langzamerhand wel aan gewend. Ik word vaker Dook genoemd dan Niels. Zou wel leuk zijn als ik wist waar die naam vandaan kwam.  Misschien was een van mijn voorvaderen wel erg goed in duiken ofzo?

Misschien weet een van de lezers het wel???

9.Je ouders zijn erg trots op je, en doen veel bij RBB. Geeft dat jou extra stimulans op je spel?
Ik ben niet anders gewend. Mijn vader gaat vanaf het allereerste begin al met me mee naar de voetbal en mijn moeder staat al vanaf dat moment achter de bar om te helpen in de keuken.
(Het is dus volkomen terecht dat zijn moeder vrijwilliger van het jaar is geworden, ook al houdt Petra helemaal niet van de belangstelling! Het is goed dat zijn schoonfamilie Niels de volgende dag op de hoogte heeft gebracht, anders had hij tot op de dag van vandaag nog niets geweten! Pa en ma hadden zoonlief nog niets verteld.)

10.De kampioenswedstrijd vorige week… Wat ging er mis?
Laat ik beginnen bij mijn aandeel erin. Ik nam de eerste penalty en deed iets wat je echt nooit moet en mag doen. IK TWIJFELDE! Voordat ik een penalty neem, kijk ik altijd eerst naar de keeper. De keeper stond al zover naar de linkerhoek toe, dat ik me voornam om hem rustig in de rechterhoek te schieten. Vroeger deed ik niet anders. Ik schoot hem altijd met mijn binnenkantje op mijn gemakje de rechterhoek in.
Op het moment dat ik hem wilde schieten stapte ik met mijn linkervoet in een gat naast de penaltystip waardoor ik een beetje uit balans raakte en toen schoot ik hem naast.  Rond de penaltystip was het veld echt heel slecht. Natuurlijk is dit allemaal geen excuus en had ik hem gewoon moeten raken, maar goed… Ik kan het helaas niet over doen. Normaal mis ik echt nooit. En ik denk ook dat als ik gescoord had, had de rest ook niet gemist.  Mensen zeggen dan tegen me: “Je bent in elk geval niet de enige die miste’. Was ik dat maar, dan hadden we tenminste gewonnen!
De wedstrijd zelf was gewoon heel onwerkelijk. Je denkt dat je er al bent met 0-2 voorsprong en dan valt de 1-2. Op zich nog niet zo veel aan de hand, totdat de 2-2 valt.  Bij 3-2 was het echt huilen met de pet op zoals ze dat zeggen. We stonden erbij en we keken ernaar…. Je wilt niet weten wat we toen voelden.
Ik denk er elke dag nog aan en het doet nog steeds pijn.

De volgende vraag is er 1 met voorbedachten rade. Ik heb van iemand een foto toegespeeld gekregen van Niels met de kampioensschaal… Ik moet zeggen: Een leuke foto! Eens kijken wat hij hierover te zeggen heeft…..

11.Stel dat jullie de schaal gewonnen hadden. Hoe zou jij het liefst op de foto gaan met die schaal als je er alleen mee op de foto zou gaan?
Hahahahaha…..  geen idee! (hij reageert wat nerveus, zou hij al vermoeden waar het om gaat?)
 

Hoe bedoel je? Wil je de vraag nog eens uitleggen?

Binnenpretje.. Hij weet dus van de foto, maar zal hij het ook durven vertellen?

Hahaha… ik weet denk ik al waar het hier om gaat…. Nou, komt ie: Ik denk dat ik de schaal in mijn nakie zou willen oppakken en voor mijn *** zou willen houden…

 Zo ongeveer??? >>

Een aantal weken geleden is de zus van Niels getrouwd met mijn broertje. Na afloop van het grandioze feest kregen de gasten bij het verlaten een doosje met sterretjes van het kersverse echtpaar Star.  Ook Niels kreeg zo’n doosje. Dit even als inleiding…..

12.*Heb je al gesolliciteerd bij de vrijwillige brandweer?
Deze vraag moet van Bakkenes komen!!!! Hahaha…. Nee, heb ik nog niet gedaan, maar ik ben wel heel blij dat het goed afgelopen is.

Sorry, hoe bedoel j
e? Dat wat goed afgelopen is??

Nou, na afloop van de bruiloft van mijn zus kregen we een doosje met sterretjes. Die heb ik onderweg bij de strandtent vandaan aangestoken. Maar bij het aansteken verbrandde ik mijn hand en heb dat sterretje in de duinen gegooid. Het was echter al een paar weken heel droog geweest en er stond die avond een flink briesje, dus de duinen vlogen binnen no time in de brand. En een klein vlammetje werd al heel snel een flink vuur.

En toen? Heb je nog geprobeerd om het te blussen?
Tja, ik wilde eerst wel over het hek heen klimmen om zand eroverheen te gooien, maar toen viel ik van dat hek af met mijn mooie nieuwe pak. Al mijn pak kapot zou gaan zou mijn moeder gek worden. Dat werd hem dus niet….. Maar wat dan wel???
Ik heb zoveel geluk gehad! Het vuur greep heel snel om zich heen en voor ik het wist kwam er een man met een slang aanrennen die het vuur heeft gedoofd. Ik wilde echt de brandweer al bellen, want dit had nooit goed afgelopen! Die man heeft me echt wel gered toen. (en ook de duinen!)

Wil je ramptoeristje spelen? Onderaan bij de afrit, vlakbij  Het Wantveld zie je een stuk dor en afgebrand duin.

13.*Op trainingskamp. Ben jij wel eens tegen de afspraken in op stap gegaan?
Moet ik daar eerlijk op antwoorden?
Niks moet… maar het zou wel leuk zijn….
Ja natuurlijk, elke avond.

14.En lap je dan je maten erbij?
Nee, ik hun niet, maar zij mij wel. We waren namelijk met een aantal aan het stappen op trainingskamp toen Djuric me ineens aanstootte. Hij draait zich om en sprint weg. Dus ik draai me om en zie daar ineens Cees Driebergen vlak voor me staan. Cees is trouwens wel een toffe vent, want hij heeft ons een aantal keer gezien daar en niks tegen de trainer gezegd. We hebben die avond dus een foto laten maken waar er 6 van ons opstonden. De volgende dag had Joost even een minder helder moment en heeft die foto aan de trainer laten zien. De trainer wist toen dus meteen dat we weggeweest waren en wilde weten wie er nog meer bij was geweest. Vervolgens stak Peter zijn hand omhoog en Danny stak zijn hand omhoog, dus moest ik ook wel. Djuric deed dit niet, en die heeft geen straf gehad.
En straf hebben we gekregen. Als ik er nog aan denk…..
We moesten naar een pion rennen met een bal aan onze voeten en dan tien rondjes om die pion rennen en weer terug. Wie het snelst was mocht stoppen. Dennis groot stond bij mij en die telde heel eerlijk. Danny had wat meer geluk en was dus zo klaar. Uiteindelijk ben ik geen laatste geworden, maar het scheelde weinig. Joost heeft volgens mij verloren, en dat was ook wel terecht aangezien hij de foto heeft laten zien…

 15.*Wat vindt de zus van Jos van Beuningen van je sixpack?
Ik weet niet wat ze ervan vindt. Ze vond me alleen wat steviger geworden. Ze zei eigenlijk tegen me dat mijn sixpack weg was…..

AU, dat moet pijn doen!!!
We gaan dan gelijk maar door naar de volgende vraag….

16.*In de kleedkamer hangt boven jouw plek een naambordje met van Beukering. John  van Beukering is dit seizoen buiten de selectie gezet van NEC vanwege overgewicht. Niels, heb jij ook een aardige pens?
Ik heb geen aardige pens, maar ook geen sixpack meer. Dat komt doordat ik vorig jaar een half jaar geblesseerd ben geweest. Toen heb ik een half jaar ook echt niks gedaan en ben echt wel wat steviger geworden. Ik heb er te makkelijk over gedacht en dacht dat mijn sixpack zo weer terug zou zijn, maar dat valt een beetje tegen. Ik moet er echt wel meer voor doen dan ik van plan was…..
Niels wordt ook regelmatig gesignaleerd in de sportschool, heeft dat soms hiermee te maken?
Als ik naar de sportschool ga, train ik alleen mijn buikspieren en ga weer weg….

Die zus van Jos van Beuningen heeft dus best wel indruk op je gemaakt Niels!

17.*Wat vind je van de uitspraak… als je haar maar goed zit?
Ik vind niet echt dat die uitspraak bij mij past.  Ja, ik doe mijn haar altijd voor de training en de wedstrijd. Ik maak het dan even nat, zodat het niet in mijn gezicht valt. Haarbandje wil ik niet, want dat vind ik weer een beetje té.

 18.*Ben je nog steeds zo bang voor de cirkel?
Twee jaar terug waren we in Portugal op trainingskamp. Je gaat dan aan het begin aan een tafel zitten met eten en dat blijft dan je plaats de rest van de week. Er is toen  1 groepje ontstaan die zichzelf de cirkel noemden. De Cirkel koos steeds 1 iemand van een van de andere tafels die ze gingen stangen.  Na het eten kwamen ze toen 1 keer achter mij aan. Ze hebben toen zeker een uur met z’n achten achter me aan gelopen. Overal waar ik heenging kwamen ze achter me aan. Net als in die reclame zeg maar. Ik was ze echt spuugzat. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar toen echt niet.

19.*Waarom laten jullie de ‘vreemden’nooit winnen met poker, en verdelen jullie de pot sneaky onder de ‘uien’?
Dat doen we alleen als Joost of Richal meedoet. Die gasten zijn namelijk dubbelverdieners . We doen er dan echt alles aan om hun niet te laten winnen. Het mooiste is het als zij derde worden en dan gelijk daarna de pot te verdelen. Bij Joost hebben we dat 2 keer geflikt, toen werd hij echt helemaal gek!

2 vragen uitgezocht door Niels

20.Wanneer kunnen we de overschrijving naar het 6e regelen?
Als ik boven de 90 kilo ga wegen.
Hoeveel weeg je nu?
81, dus ik heb nog effe…

21. Wie betaalt al jouw voetbalschoenen, want het zijn er nogal veel…
Ehhhh….. mijn vader? Of kan ik dat niet zeggen in dit interview? …. Nou pa, onwijs bedankt! En Jaap-Jan, deze vraag moet van jou komen. Als je ooit eens zonder komt te zitten, mag je wel een paar van me lenen hoor!

Niels, onwijs bedankt dat jij mijn laatste slachtoffer wilde zijn. Je was heel open en eerlijk. Ik heb weer veel plezier gehad bij het voorbereiden en afnemen van het interview.  Ik hoop echt voor je dat je komend seizoen die basisplaats krijgt! Enneh… geen sterretjes meer afsteken! 😉

 

Dit was mijn allerlaatste interview. Ik wil alle spelers die ik heb mogen interviewen bedanken voor het ondergaan van de interviews, alle lezers onwijs bedanken voor het lezen en de positieve reacties. En tenslotte;  Joost, superbedankt voor alle informatie die ik steeds van je heb gekregen. Jij was steeds grotendeels verantwoordelijk voor de inside-information die de interviews leuk maakten.  Mijn geheime bron! 😉
Het zou jammer zijn als de interviews van de site zouden verdwijnen. Daarom zijn we op zoek naar een vrouw (tja, wij stellen nou eenmaal andere vragen dan mannen) die de interviews met de selectiespelers zou willen gaan doen. Ik garandeer je dat je een hoop lol zult hebben! Heb je interesse? Mail of bel me dan (nataschapaauwstar@hotmail.com of 06-41209359) of neem contact op met het webteam.