outhands

Interview met N.E.C. trainer Mario Been

Na de overtuigende overwinning op collega hoofdklasser DESK en de  terechte uitschakeling van RBC Roosendaal volgt nu eredivisionist N.E.C. uit Nijmegen. Ter voorbereiding op deze wedstrijd had ik een kort interview met de trainer Mario Been, die het momenteel fantastisch doet met zijn ploeg.


NEC Hoofdtrainer Mario Been op de tribune van Rijnsburgse Boys

U was afgelopen week bij Rijnsburgse Boys tegen Heerjansdam. Welke indruk kreeg u van de ploeg?
Allereerst was het een geweldig ontvangst bij aankomst. Rijnsburgse Boys is dan wel een amateurclub maar heeft een geweldig complex en tribune. Ook is het mooi om te zien hoe het eerste elftal leeft bij de mensen.

Wat betreft de ploeg. Ze zijn koploper in de hoofdklasse A en dan ga je er met een bepaalde verwachting naar toe. Dat viel wel tegen, Rijnsburg speelde niet best. Al is een wedstrijd tegen de nummer laatst altijd lastig. De spelers Rodney Cairo en Richel Leitoe ken ik, goede voetballers. Die grote jongen, Joost Kuhlmann is me positief opgevallen.


Rodney Cairo, hier in actie tegen RBC Roosendaal eerder dit toernooi, is bekend bij Mario Been

Rijnsburgse Boys staat bekend als cupfighter. Maakt dat voor u uit?
Wij maken geen onderscheid in de voorbereiding voor een wedstrijd. Of het nu PSV of Rijnsburgse Boys is. Onderschatting is erg gevaarlijk. Vorig jaar zijn we uitgeschakeld door Zwolle. Dat willen we niet weer meemaken.

Hoe verloopt de voorbereiding voor jullie op een bekerwedstrijd tegen een amateurclub?
Sowieso is de voorbereiding anders van een bekerwedstrijd. Er moet namelijk een winnaar uitkomen, verder is het exact hetzelfde als bij een competitiewedstrijd. Rijnsburgse Boys zal tweemaal geanalyseerd worden. Afgelopen zaterdag ben ik zelf geweest en morgen zal iemand anders gaan omdat wij zelf moeten spelen tegen PSV. Ik ben nog niet echt met Rijnsburg bezig, we bereiden ons per wedstrijd voor. Maar er is altijd respect voor de tegenstander en gaan serieus met elke wedstrijd om. We mogen niemand onderschatten, Rijnsburg heeft tenslotte ook RBC Roosendaal uitgeschakeld. Dat zal ook terug te zien zijn in de opstelling.


Zondaghoofdklasser DESK werd eerder in het toernooi met 5-0 verslagen.

Het gaat erg goed met uw ploeg. U zei in uw interview met VI deze week dat N.E.C. een hecht team is dat moeilijk te verslaan is. Maakt Rijnsburgse Boys wel een kans in het  Goffertstadion dinsdag?
In een voetbalwedstrijd maakt iedereen een kans om te winnen. Maar wij doen mee in het linkerrijtje van de eredivisie en spelen UEFA-Cup voetbal. We zijn aan onze stand verplicht te winnen. Wij moeten winnen!

Tot slot. Wilt u nog iets kwijt aan de lezers van de website van Rijnsburgse Boys?
Ik hoop dat de supporters die meereizen een leuke voetbalavond zullen beleven. N.E.C. speelt aantrekkelijk voetbal en wil dat dinsdag ook doen. Verder wens ik Rijnsburgse Boys veel succes in de competitie! Zeker morgen tegen de nummer 2 Capelle.

Bedankt voor uw tijd. Succes morgen tegen PSV en tot dinsdag!