outhands

Interview met Menno van Roosmalen

 Het zal je maar gebeuren….. Je gaat de uitdaging aan om bij Rijnsburgse Boys te spelen en gelijk dat eerste jaar wordt je uitgekozen tot speler van het jaar! Het overkwam Marcel van Roosmalen…. Ehhh, sorry, Menno van Roosmalen!
Hoe moet het voor hem zijn om nu steeds op de bank te moeten zitten en af te wachten tot dat ene moment weer komt waarop hij zich kan bewijzen?

 

1.Stel jezelf eens voor
…………………………………………… ………….Ja, ehhhhh………………………………………….

Ik heb wel vaker meegemaakt dat iemand stil viel bij een vraag…. Maar bij de eerste vraag al?

Poging 2
Stel jezelf eens voor
Ik ben Menno van Roosmalen en ben 29 jaar alweer. Geboren en getogen in Grave in Brabant. (getogen? Je bent getrouwd?) Ik heb 4 jaar medische biologie gestudeerd in Nijmegen aan de universiteit, daarna 2 jaar doorgestudeerd in Frankrijk. Mijn laatste jaar was biologie en commercialisering. Kort gezegd komt het hierop neer;  Wat kan je als wetenschapper betekenen voor het bedrijfsleven?
Dit vond ik erg leuk en heb toen gesolliciteerd bij Servier, het bedrijf waar ik nu nog steeds werk. Servier heeft 150 vestigingen in verschillende landen. Ik solliciteerde in Zwitserland omdat dat het dichtst bij Grenoble ligt en ik daar graag wilde blijven wonen. In Zwitserland hadden ze op dat moment geen plaats voor me, maar wel in Nederland. Zo gebeurde het dat ik 5 jaar geleden weer in Nederland ben komen wonen. Ik kreeg een baan in Heerhugowaard, wat al snel plaats maakte voor een baan als Training Manager in Leiden, daarna Product Manager en nu ben ik Group Product Manager en werk nog steeds in Leiden.

2.*Een vloeiend Franssprekende Ui die met een zachte G spreekt? Laat eens even horen hoe dat klinkt?
Qu’est-ce que tu veux savoir?
Ehhhhh ja…. Oooooh, zo klinkt het? Maar ik mis die zachte G!
Vervolgens vlogen de Franse zinnen me om de oren… Ik moet zeggen dat het heel mooi klonk, maar ik heb er  echt niets van verstaan! Hij kan me net zo goed voor rotte vis hebben uitgemaakt! Maar dan wel een mooi klinkende Franse rotte vis met Brabantse slibtongval!
Wat me wel een beetje tegenviel, was dat ik de Rijnsburgse ‘ei’ of beter gezegd ‘aai’  nergens heb kunnen bespeuren. Helemaal ingeburgerd is hij dus nog niet!
Ik kreeg wel mijn langverwachte antwoord:
Un onion qui parle le Francais courament avec un G doux ? Fait moi écouter ca!

3.Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe
Ik ben begonnen bij GVV’57 in Grave toen ik een jaar of 5 was. Van mijn B-jeugd heb ik een jaar bij Top Oss doorgebracht, maar dat vond ik echt helemaal niks! Ik ben toen weer heel snel terug gegaan naar mijn oude club. Daarna ben ik naar de amateurs van NEC gegaan. In datzelfde jaar nog werd me gevraagd of ik mee wilde gaan trainen met het tweede van NEC. Dat wilde ik wel, want het was prima te combineren met school. Ik was inmiddels bezig met het laatste jaar van de universiteit en had heel veel vrije tijd. Aan het einde van dat jaar mocht ik wel blijven, maar niet op contractbasis. Ik heb toen bedankt en heb gekozen voor mijn studie.

Ik noemde de bewuste club per ongeluk NEC, maar doe dat nou niet!!! Ik als schooljuf werd even op mijn vingers getikt, dat dat niet correct was en je echt over N.E.C moest spreken! Vanaf nu zal ik voortaan elke keer als men het over NEC heeft denken….. Het is N.E.C!

Ik heb toen 2 jaar in Grenoble gevoetbald, het niveau is te vergelijken met de zondag hoofdklasse. Terug in Nederland ben ik in Heerhugowaard gaan wonen en gaan voetballen bij de Reiger Boys en sinds vorig seizoen voetbal ik bij Rijnsburgse Boys!
Het reizen valt op zich wel mee en wonen in Heerhugowaard bevalt mijn vriendin en mij eigenlijk wel goed. Zij heeft hier als Française vrij snel haar draai gevonden en werkt inmiddels als schoonheidsspecialiste bij een hotel bij ons in de buurt.

 4.Jij bent oud NEC-speler….. Wat was jouw rol in het verlies van Rijnsburg tegen NEC?
Dus jij denkt dat ik……? Ahhh…. Maar ik was niet degene die hands maakte!  En ik was ook niet degene die de penalty miste!

Oké, daar heb je een punt….

Het was wel fantastisch om mee te maken. Ik vond het één groot feest! Toen wij de kleedkamer uitkwamen en zagen dat het stadion zo vol zat, dat voelde zo geweldig! Het was voor mij wel heel bijzonder. Ik kwam daar toch op bekende grond, ook al kende ik er nog weinig mensen. Het was leuk om zoveel leuke reacties te krijgen, van mensen uit Rijnsburg, maar ook van N.E.C.
Ik was erg blij dat ik mocht spelen, dat voelde echt heel goed. We hadden als groep gelukkig weinig last van zenuwen en gingen echt voor een goede pot voetbal. Daar zijn we zeker in geslaagd denk ik. Het was super om daar op deze manier te mogen voetballen.
We waren zo dicht bij de overwinning en dat dat dan net niet lukt is toch wel zuur. Het had toch wel verdient geweest als we de wedstrijd hadden gewonnen.
Ondanks het verlies was het toch een geweldige ervaring die we volgend jaar zeker gaan proberen te evenaren, of beter nog, gaan overtreffen!

5.Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Wel moeilijk om van jezelf te zeggen….
Volgens mij ben ik kopsterk, ik kan goed passen en ben aardig in de coaching. Ik ben een echte teamspeler denk ik.

6.Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?
We hebben natuurlijk een aardig gat geslagen in de ranglijst tot nu toe. Het is zaak dat we dat goede gevoel vasthouden wat er tot nu toe heerst in de groep. We willen allemaal dat kampioenschap, dat voel je en merk je aan alles.

7.Wat zijn jouw minpunten?
Ik vind het moeilijk als dingen niet zo gaan zoals ik wil. Zo vind ik het bijvoorbeeld moeilijk te accepteren dat ik steeds op de bank zit. Soms zit het gewoon niet zo goed in mijn koppie, en als het niet goed in het koppie zit, willen de benen ook niet. Ik laat me daar te veel door beïnvloeden. Zo ben ik in september veel in het buitenland geweest, wat veel van me heeft gevergd. Ik merk dan dat dat ook invloed heeft op mijn spel. Dat vind ik  vervelend en een tekortkoming van mezelf.

8.Wat vind jij van Rijnsburgse Boys??
Ik vind het echt een fantastische vereniging. De beleving die je bij Rijnsburgse Boys ziet, zie je bijna nergens. De saamhorigheid, gezelligheid en de inzet is enorm.
De kracht zit denk ik ook in de vrijwilligers. Met name de vrijwilligers die al aardig wat jaren dienst doen en van de hoed en de rand weten, zijn van belang. Zij ‘dragen’ de vereniging als het ware.
Ik vind ook dat de structuur bij Rijnsburgse Boys goed is.
Kortom, een geweldige club!

9.Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
Met geen

Waarom niet?
Omdat ik dat niveau niet heb….

10.*Waarom noemen ze jou altijd Guus? ( heeft dat soms iets met trainingskamp te maken?)
Dat komt door mijn enorme karaoketalent! We waren op trainingskamp en hadden een karaokeavond. Als nieuwkomer was je min of meer verplicht om mee te doen… Ik heb toen omdat mijn roots in Brabant liggen Guus Meeuwis geïmiteerd met het lied: Brabant.
Sindsdien word ik Guus genoemd en hangt de naam Guus bij mijn plekje in de kleedkamer.

11.* Komt het vaak voor
dat je je vrienden vergeet bij het stappen?

Nee, nooit eigenlijk.

Weet je het zeker?
Die vraag komt van Henk-Jan of Peter zeker?

Yep
Het is misschien toch wel 1 keertje voorgekomen op trainingskamp in Malaga.
Na onze karaoke-avond zijn we toen nog even verderop gegaan. Er bleek alleen niet zo heel veel te beleven. Samen met Peter en Henk-Jan ben ik toen in een klein kroegje aan de bar beland. Aan die bar zaten ook 2 hele  leuke Frans sprekende Marokkaanse dames, en het kan zijn dat ik toen erg opgegaan ben in mijn (Franstalige) gesprek met deze dames, en iets minder aandacht heb besteed aan Peter en Henk-Jan.

Uit de vragen die aan Menno gesteld werden bleek dat men vindt dat hij een basisplaats verdient. Hoe denkt hij daar zelf over?

12.*Hoe moeilijk is het om te wachten op een basisplaats?
Het is echt wel moeilijk, helemaal omdat ik vorig jaar wel een basisplaats had. Het heeft onder meer te maken met het feit dat ik de maand september bijna helemaal afwezig was vanwege mijn werk. Ik heb daardoor de start van het seizoen gemist. Het team wat opgesteld staat draait uitstekend, dus vanuit trainersoogpunt kan ik heel goed begrijpen dat je daar niet aan gaat toornen. Voor mij betekent dat, dat ik het moet hebben van wisselbeurten en dan moet laten zien wat ik waard ben. Elke wedstrijd die ik mag spelen, probeer ik me dubbel en dwars te bewijzen om toch weer in aanmerking te komen voor die basisplaats. Neemt niet weg, dat het algemene doel het kampioenschap is en dat is waar het uiteindelijk om draait!

13.*Vertel eens over je ervaringen tijdens de 7 heuvelenloop?
Na de wedstrijd tegen Quick Boys een aantal weken geleden ben ik op zondag naar Nijmegen gegaan om daar de 7 heuvelenloop te lopen. Dit is een hardloopwedstrijd van 15 kilometer lang, waar 7 heuvelen in zitten  waar ongeveer 25000 mensen aan mee doen. Een pittige wedstrijd, maar ik heb hem rustig op mijn gemakje gelopen. Ik heb er 1 uur en 11 minuten over gedaan. Volgend jaar ben ik van plan om weer te gaan en dan wil ik binnen het uur over de finish.

Zoals u allen hebt kunnen lezen had iemand de volgende vraag geplaatst. Waarschijnlijk heeft Menno hem zelf ook gelezen en is hier hevig van geschrokken. Want wat schertst mijn verbazing….. Net voor het interview zijn zijn wilde lokken eraf gegaan…. Nou ben ik benieuwd: Waarom?

14.Ben je soms een Andre Rieu look-a-like?
Ik heb een commerciële baan en dan wordt er van je verwacht dat je er representatief uitziet. Mijn lange lokken  vond ik hier niet meer aan voldoen, dus ik heb 3 uur op de stoel gezeten en toen hebben ze er dit van gemaakt!

En die representatieve functie heb je pas toch? En niet al een aantal jaar?
Nee, precies….
Het is eraf. En? Wat vind je ervan?

Pardon? Wie stelt wie de vragen hier?

2 vragen uitgezocht door Menno…..

15.*Waarom draag jij scheendekkers?
Michel van Kasteren had het ooit een keer over scheendekkers in plaats van scheenbeschermers. Nou vindt iedereen het altijd hilarisch als ik het over scheenbeschermers heb, omdat ik met een ‘zachte g’ spreek. Sindsdien worden er naar mij toe grapjes over gemaakt. Eigenlijk een heel flauw verhaal…..

16.*Behalve op de positie van Tim heb je overal gestaan. Persoonlijk zie ik je het liefst in het midden van de verdediging. Wat vind je zelf?
Ik sta zelf ook het liefst in het centrum van de verdediging. Middenveld is ook goed, maar het liefst toch centrum van de verdediging.

Afsluiter:
17.Welke vrijwilligerstaak neem jij dit seizoen eenmaal voor je rekening?
Dat weet ik niet…. Moet dat? Hoort dat bij het interview?

Mennno liep over van enthousiasme zoals u merkt…Hij mailde me later het volgende

Koffie schenken op het secretariaat!

Tijdens dit interview vroeg ik me regelmatig af wie nou eigenlijk wie aan het interviewen was.. Bij elke vraag die ik stelde kreeg ik een wedervraag! Maar dat is niet de bedoeling! Ik stel de vragen en jij geeft het antwoord!!! 😉
Maar het was leuk Marcel…. Eehhh Menno!
Je bent een verschrikkelijke charmeur die het mij niet makkelijk hebt gemaakt! Maar je hebt wel een onvergetelijke  indruk achter gelaten door het mij steeds moeilijk te maken. Dat houdt me scherp! Bedankt!

Beste mensen, bedankt weer voor het lezen, en bedankt weer voor de vragen. Zonder jullie kan ik het niet! Over een maandje wil ik graag van jullie weten welke vragen je aan Djuric zou willen stellen… Dus, houd de site in de gaten!

Groetjes, Natascha