outhands

Interview met Kaay de Kraai

Sinds vorig seizoen spookt er een heus sfeerteam rond op sportpark Middelmors en het mag gezegd worden…. die gasten doen uitstekend werk. Het begon allemaal vorig seizoen bij de uitwedstrijd tegen Quick Boys en sindsdien worden er regelmatig allerlei leuke trucjes uit de hoge hoed getovert. Van versieringen tot tifo-acties, van luchtsirene tot wapperende skydancers, niets lijkt het sfeerteam te gek.
 
Dat bleek nog eens op zaterdag 1 november, toen de mannen hun laatste stuntje presenteerde. Ineens was daar de zwart gevederde Kaay te bewonderen op het groene gras van Middelmors. Maar wie is Kaay? Is het een ooievaar, een reigah of heel misschien een Kattukse zêhmêw…. nee hoor, niks van dat alles. Het is een (of moet ik zeggen DE) Rijnsburgse Kraai.

Het webteam had een exclusief interview met deze rare vogel en vroeg hem de veren van het lijf.

Kaay, laten we maar beginnen zoals we altijd beginnen… vertel eens iets over jezelf.
Nou, ik ben dus KAAY en ben een uit de kluiten gewassen kraai. Ik ben een meter of twee hoog en ben gek op  voetbal. Ik fladder al een tijdje in de rondte op zoek naar een warm nest. Ik weet zeker dat ik dat gevonden heb op de Middelmors en zal hier dus lekker blijven hangen.

Hoe ben je bij Rijnsburgse Boys verzeilt geraakt?
Ik kwam in mijn fladderen het SfeerteamRBB tegen welke mij vertelde dat er in Rijnsburg een bekend lied was dat heet “Moeder onze kraai is dood”. Zij vertelde mij dat ze de kraai helemaal bij Rijnsburgse Boys vonden horen en vroegen of ik eens langs wilde fladderen. Nadat ik op grote hoogte de boel eens bekeken had was ik er al snel uit. Dit is een club waar je jezelf welkom en thuis voelt. Het sfeerteamRBB heeft mij een onderkomen aangeboden op de Middelmors en ik heb het er enorm naar mijn zin. De kraai is dus niet meer dood, hij LEEFT. Net als de club Rijnsburgse Boys.

Het gaat de laatste seizoenen wel heel erg goed bij Rijnsburgse Boys. Denk je wel dat we een mascotte nodig hebben?
Hahaha, wat denk je. Wie wil er nou niet zo’n leuke mascotte als KAAY. Een mascotte is niet alleen maar een geluksbrenger, maar ook een gezicht van de club. Maar ook vooral voor geluk in de wedstrijden. Rijnsburgse Boys heeft een goed eerste elftal, maar wat is nou een echte kampioen zonder KAAY?!?!?! Ten tweede ben ik hier niet alleen voor het eerste elftal, maar kan ik overal opduiken als iemand daar om vraagt. KAAY is een mascotte voor heel de vereniging. Je kan altijd aan het sfeerteamRBB vragen als je mij even langs wilt laten komen.

Bij de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Heerjansdam maakte je je debuut. Is dat bevallen?
Jonge, jonge, het was wel een geweldige opkomst, mede dankzij Hans Oudwater met zijn mooie aankondiging. Ik had van een paar sponsers nog een mooi shirt en broekje gehad. Wat een mooie opkomst. Het was een beetje jammer dat het steeds begon te regenen, maar ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Het was een warm welkom  van alle mensen die op en rond het eerste veld aanwezig waren.

Tijdens dit debuut ben je door een stel onverlaten tegen de grond gewerkt. Heb je namen en rugnummers onthouden?
Tja, dat was ook effe een lekker verhaal. Ga je die jongens feliciteren met de eerste periodetitel, maken ze het opeens wel erg intiem. Ik weet dat het erg aantrekkelijk is om met KAAY te knuffelen, maar om nou gelijk met een man of tien bovenop mij te springen is wel erg overdreven. Ik snap ook niet dat de scheids geen rood uitdeelde, want het was een smerige tackle die ik niet aan zag komen. Maar wees maar niet bang, ik heb alle beelden opgevraagd en de schuldigen zullen op moeten letten dat ze eerdaags geen vleugel van mij om d’r oren krijgen (Kolder, Freke, Freke, van Noord, Gootjes).

Nog maar pas bij Rijnsburgse Boys en nu al een eigen fanhyves, hoe krijg je dat zo snel voor elkaar?
Gaaf he, dat was voor mij ook een verassing. Het sfeerteam bracht mij al snel op de hoogte dat Patricia een fanhyves op had gericht. Ontzettend gaaf. Zoals ik al in het begin zei, het is fijn om je bij deze gezellige club aan te sluiten.

 Die lange slajanus met die wapperende armen en die ui op zijn kop, is dat een vriend van je?
Jawel, mijn vriend de SUPERUI. Hij was hier effe eerder dan ik, maar ik kom dan ook uit Italie en moest meer kilometers afleggen om in Rijnsburg te komen. Ook zo een die dankzij sfeerteamRBB in Rijnsburg terecht is gekomen. Het mooie is dat ik een fanhyves heb en voor hem heeft het sfeerteamRBB truien gemaakt met heel groot UIEEEEH achterop. We worden saampjes aardig verwend.

Kaay tot slot, wat kunnen we in de toekomst nog verwachten?
Van mij vooral een hoop gefladder op en langs het veld. Eventueel ook bij wat toernooien of kampioenswedstrijden of leuke dingen die Rijnsburgse Boys organiseert. Dit moet dan wel in overleg met sfeerteamRBB. We gaan ook met het sfeerteam nog leuke dingen uithalen tijdens en om de wedstrijden van het eerste heen. Zoals je kunt zien hebben zij achter het doel er een gezellige boel van gemaakt en zullen we nog meer leuks organiseren. Het kost wel wat centjes, maar we lopen zo nu en dan met een potje rond en hopen dan dat we het zo vol kunnen houden.
 
Ik ga nooit meer weg bij Rijnsburgse Boys, de kraai is niet dood, hij LEEFT!!!!!!!!!!!

Kaay, bedankt voor het interview. We zijn blij met je komst, we hopen dat we nog veel van je mogen genieten in de toekomst.
Ziet u het sfeerteam voorbij komen met een potje…. wees niet te beroerd om ze wat toe te schuiven.