outhands

Interview met Bryan Simons

Op verzoek van de trainer was Bryan Simons aan de beurt voor het interview.
Bryan, die ken ik! Als het spel stil ligt en er een speler verzorgd wordt, zie ik hem altijd een babbeltje maken met de grensrechter of de scheidsrechter. Klapje op de schouder, lieve glimlach erbij..en er is sympathie gewekt. Zo simpel, maar zo doeltreffend!
Hmmm, in het veld gebruikt hij zijn charmes, dat zal dan in het interview ook wel zo zijn. Eens kijken of ik daar doorheen kan prikken en erachter kan komen wie Bryan echt is…

1. Stel jezelf eens voor
Ik ben Bryan Simons, ik ben 31 jaar en werk bij PricewaterhouseCoopers. Mijn enige hobby is voetbal en ik wil graag af en toe een beetje lol maken.

 2. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe.
Ik ben begonnen bij DWS in Amsterdam, daar heb ik vanaf de F-jes tot het eerste gespeeld. Toen heb ik 3 jaar bij Marken gespeeld, mijn broer heeft me daar naartoe gehaald.  Daarna heb ik 4 jaar bij de Beursbengels gespeeld, 1 jaartje Huizen, 1 jaartje ARC en dit is alweer mijn 3e jaar bij Rijnsburgse Boys.
Bij Huizen ben ik weg gegaan omdat daar bestuurlijk het een en ander niet klopte, en bij ARC vond ik de vereniging niet zoveel warmte uitstralen. Toen Rijnsburg contact met mij zocht, speelde bij mij natuurlijk mee dat Jim, mijn broer, hele mooie verhalen over Rijnsburg had verteld. Daar bovenop kende ik  al heel veel jongens van deze groep, dus de beslissing was helemaal niet moeilijk om te nemen voor mij.

Ik had de volgende vraag zelf natuurlijk niet durven stellen, het is dat iemand hem op de site had geplaatst…

3. Ben je vrijgezel?*
Bryan begint heel hard te lachen, maar zo grappig is de vraag toch niet? Of is het meer dat hij geen antwoord wil geven…..

Om alles een beetje geheimzinnig te houden…. Niet echt!

Aha…. Tja, zo kan je het ook zeggen….

4. Waar kom je ook alweer vandaan?
Bryan antwoord volmondig, maar hij weet de volgende vraag nog niet!
Amsterdam!!

5. Voor welke club ben je?*
Hahaha…..Feyenoord!!!
Eigenlijk komt dit door vroeger. Ik ben natuurlijk de oudste van de selectie, en in mijn periode was Feyenoord top! In 1984 wonnen ze ook nog eens van alles met Johan  Cruyff. Toen ben ik me gaan interesseren voor voetbal en ben ik voor Feyenoord geworden, ook al kom ik uit Amsterdam.

  

6. Wat zijn je verwachtingen voor het team van komend seizoen?
Ik denk dat we verder gaan waar we vorig seizoen zijn geëindigd. Het moeilijke van het voetbal op het moment is dat de tegenstanders zich instellen op ons. Ze weten dat wij kanshebbers zijn op het kampioenschap en gaan erg verdedigend voetballen. Kijk maar naar de wedstrijd tegen Maassluis uit. Je krijgt daardoor bijna geen kans om tot voetballen te komen.

7. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Mijn snelheid en mijn duelkracht

8. Wat zijn jouw minpunten/leerpunten?
Ik ben 31, dus heel veel zal ik niet meer leren. Een minpuntje van mij is absoluut mijn linkerbeen.

9. Je hebt met de Beursbengels wel eens tegen Rijnsburg gespeeld. Vertel daar eens over???
Waarschijnlijk refereer jij naar de laatste wedstrijd van het seizoen…??
Ik en refereren??? Ik zou niet durven……
Het was mijn allerlaatste wedstrijd bij de Beursbengels. Bij 9-1 kreeg ik een publiekswissel.
Even voor de duidelijkheid, die 1 was voor de Beursbengels 😉
Ik heb de 3-1 gemaakt, dus de eer was gered!
Het was mijn afscheid, dus echt een leuke wedstrijd om mee af te sluiten was het natuurlijk niet. Maar ik moet wel zeggen dat ik het echt heel erg naar mijn zin heb gehad bij de Beursbengels. Het was daar heel klein en knus, dit zorgde voor een hele fijne sfeer onderling. Ik had alleen het gevoel dat ik meer kon, dat ik meer wilde. Ik zat daar nog niet aan mijn plafond en moest verder…..

10. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
Ik denk de rechtsback van AZ, Kew Jaliens of de linkback van Utrecht, dat is Edson Braafheid. Deze 2 spelers zijn net als ik ook snel en (voor een verdediger) behendig.

 11. Denk je dat je teamgenoten deze gelegenheid met beide handen aanpakken om je eens flink in de maling te nemen?*
Hmm…….. Ik denk het wel!

12. Waarmee zouden ze dat volgens jou kunnen doen?
Door vragen te stellen met een dubbele boodschap.

13. Knap dat je altijd op links speelt als rechtbenige. Betekent dit dat jij van alle rechtsbenige selectiespelers ook het best met links kan schieten?
Nee! Kippenbout (als je de interviews gelezen hebt, weet je wie dit is) en ik staan bekend als degenen die het minst met links kunnen schieten.

14. Wat is er tussen jou en de dochters van elftalleiders tot nu toe?*
We kunnen het wel goed vinden met elkaar…..

Valt het jullie ook op dat ik steeds wel een antwoord krijg, maar dat Bryan eigenlijk niks zegt? Zal het soms aan de vragen liggen??…..

15. Wie heeft jou die fopduiken aangeleerd? Met name de gil erbij is erg overtuigend..*
Ik heb veel naar tv gekeken en ik heb hier altijd keihard op geoefend. De rest van de groep vindt het nog wel eens vervelend, maar mij helpt het altijd wel….

16.  Heb je op trainingskamp wel eens iets gedaan wat niet mocht?*
Ik wacht eerst komend trainingskamp even af, voordat ik hier antwoord op geef… Voor zover ik me nu kan herinneren, heb ik volgens mij nog nooit iets gedaan wat niet mocht 😉

17. Wat is je favoriete blessure op trainingskamp?*
Afgelopen trainingskamp ben ik alleen maar behandeld aan mijn buikspier, ik heb niet getraind en niet gespeeld. Maar ik had echt last!!!

Jaja…..
Ik had eigenlijk iets doorgekregen over een hamstring?
Nee, toen was het echt mijn buikspier. Van mijn hamstring heb ik altijd last met een oefenwedstrijd of een bekerwedstrijd. Ik word een dagje ouder hè?

Zeer geloofwaardig! Heb je er nou echt last van of niet….
Soms heb ik er wel echt last van!

18. Wat vind jij van Rijnsburgse Boys?
Ik ben vrij vroeg benaderd door Ted en met hem in gesprek gegaan. De visie van de trainer sprak mij wel aan. Daarna ben ik ook met mijn broer in gesprek gegaan en die was lyrisch over de club. Een mooie club, een grote  club die meestal wel een periodetitel binnenhaalt, maar het echte kampioenschap al heel lang niet. Bovendien was Rijnsburgse Boys toen ook al een betere club dan ARC, dus de keuze was simpel.
Wat ik leuk vind om te horen is dat mensen denken dat ik al veel langer bij Rijnsburgse Boys ben, dan ik daadwerkelijk ben. Dat is een goed teken. Het betekent dat ik erbij hoor en dat de mensen vertrouwen in me hebben. Dat gevoel is wederzijds. Ik vind het een hele mooie club!

19. We weten dat je goed kunt voetballen, maar heb je nog meer talenten?
Stilte…….. zeker een minuut…..stilte…….ja, zo krijg ik de minuten ook vol……….
Volgens mij heb ik niet meer talenten. Ik zou het niet weten…

Natuurlijk weet je wat. Ik stel de vraag straks nog een keer, dan kun je er nog even over denken…


20. Klopt het dat je een van de sfeermakers bent in de kleedkamer? Hoe uit zich dat?*

Bryan lacht een beetje zenuwachtig… Hij voelt vast al dat deze vraag een opwarmertje is voor de volgende!
Ik hou wel eens van een dolletje. En als er muziek opstaat in de kleedkamer, wil ik daar nog wel eens op bewegen. Zo nu en dan voer ik dan wel eens een dansje uit….. ZONDER KLEREN!!!
 
Dat gebeurt bij ons in de kleedkamer nou nooit!!!

21. Hoe zit dat nou met jou en je filmcarrière op internet?*
Ik was een keer aan het dansen in de kleedkamer met mijn sokken aan en verder zonder kleren. ( very charming 😉 Zonder dat ik het in de gaten had, heeft Joost me gefilmd. Na afloop vertelde hij het me en zei dat hij het op internet zou zetten. Dus ik zei heel stoer: ‘doe maar, dat durf je toch niet’. Prompt een dag later word ik gebeld. Er was ingesproken door een onbekende mannenstem op mijn voicemail. Hij had mijn filmpje gezien op internet en hij zou graag eens met me afspreken. In eerste instantie dacht ik… dat moet een van die gasten zijn geweest. Maar kort daarna had ik weer een voicemailbericht van een andere man. Toen kreeg ik het al een beetje benauwd, maar ik wilde me niet laten kennen. In de bus onderweg naar onze wedstrijd die zaterdag, heb ik dan ook niets gezegd hierover tegen de teamgenoten.  Ik wachtte eigenlijk tot Joost naar mij toe zou komen, maar hij kwam maar niet! Tijdens de wedstrijd werd ik gewisseld en na de wedstrijd had ik weer een voicemailbericht! Diezelfde kerel stond er weer op en zei dat hij bij me was wezen kijken en dat hij het wel jammer vond dat ik werd gewisseld… Toen schrok ik!! De terugweg in de bus heb ik het lichtelijk overstuur aan de rest verteld. Joost kwam niet meer bij van het lachen! Het bleken dus allemaal vrienden van hem te zijn, die de voicemailberichtjes hadden achtergelaten, en het filmpje is nooit geplaatst!! Ik ben er dus echt goed ingestonken. Tot nu toe heb ik nog geen wraak genomen, maar ik ben aan het broeden…..

Ik ben blij dat ik jou niet ben, Joost!

22. Wat is jouw bijnaam?
Vanaf de middelbare school word ik al Brie genoemd, dat is natuurlijk afgeleid van Bryan. Maar dat wordt hier denk ik niet bedoeld.
Ik word hier namelijk Shrek genoemd. Robbert van Wijk is daar op trainingskamp ooit mee begonnen, en sindsdien word ik door iedereen zo genoemd. Het is nou zelfs zo dat in de kleedkamer boven mijn haakjes een naamkaartje hangt met mijn naam erop: Shrek!

Nou je het zegt…. Je lijkt  er wel een heel klein ietsiepietsiebeetje op… Shrek vind ik echt de meest geweldige animatiefilm die tot nu toe uit is gebracht, dus eigenlijk is het een naam om trots op te zijn 😉

23. Wie is jouw grote voorbeeld?
Voorbeelden heb ik niet echt, maar ik heb groot respect voor mijn broer en mijn ouders. Mijn ouders hebben me altijd overal in gesteund en zij hebben me gevormd tot wat ik nu ben. Mijn broer ben ik eigenlijk pas gaan waarderen sinds hij het huis uit is. Sindsdien is de band alleen maar hechter geworden. Ik vind het wel eens jammer dat we zo weinig met elkaar gespeeld hebben.

 24. Je broer (Jimmy) heeft ook bij Rijnsburg gespeeld. Is je broer voor jou een voorbeeld geweest?*
Voorbeeld is een groot woord. Hij is een ander type dan ik. We kunnen allebei wel lekker gek doen, maar hij is groot en ik ben klein. Hij is aanvaller, ik verdediger, bovendien verschillen onze karakters enorm. Maar toch, als ik problemen heb of iets wil bespreken, klop ik bij hem aan. Hij is degene bij wie ik om raad ga, als ik hulp nodig heb. Hij is dus wel heel belangrijk voor me.

Bryan mag nu nog 2 vragen uitzoeken uit jullie vragen die nog niet gesteld zijn….

25. Wie is Jacoba?
Die weet ik. Dat is Co!! Sinds ik dat weet, plaag ik haar ermee… Erg leuk om te doen!
Je weet hoe je voortaan genoemd gaat worden Co!!… Sorry!!

26.  Wie is volgens jou bij Rijnsburgse Boys een toptalent die er nog niet staat, maar er zeker gaat komen?*
Jaap-Jan heb je, die speelde het eerste jaar dat ik hier was de sterren van de hemel. Vorig jaar had hij even een minder jaar, maar dit jaar gaat het weer heel goed. Een ander is Dokie (Niels Hogewoning) natuurlijk. Hij kan heel goed voetballen, maar wil nog wel eens eigenwijs zijn. Joey (Zandbergen) is een goede verdediger, maar is nu jammer genoeg geblesseerd en tot slot Dré (André van Egmond). Hij heeft heel veel in zijn mars, maar heeft gewoon een beetje pech doordat Joost en Gootjes voor hem zitten. Voor André is het het moeilijkst om door te breken.
Van al deze jongens denk ik dat Dokie het verst kan komen, mits hij zijn persoonlijkheid gaat ontwikkelen.

27. Wat vind je van de vrijwilligers bij de club en zou je zelf wat willen doen bij onze vereniging als je uitgevoetbald bent.
Zonder vrijwilligers doe je helemaal niets, dit is de basis van je vereniging. De vrijwilliger waar wij veel mee te maken hebben en die heel veel voor ons doet is Jaco. Ik vind het echt geweldig wat hij allemaal voor ons over heeft.
Co en Anneke staan er ook altijd weer voor ons in de kantine.
Ik zie vrijwilligers absoluut niet als iets vanzelfsprekends. Ze zijn zo belangrijk! Bij Rijnsburg loopt het soepel, de organisatie steekt goed in elkaar.
Zou ik zelf wat willen doen bij de vereniging als ik stop met voetbal? Ik weet het niet. Ik kan nu wel zeggen dat ik het ga doen, maar dat kan ik nu echt nog niet zeggen.

28. We weten dat je goed kunt voetballen, maar heb je nog meer talenten?  (2ex)
………………………..stilte……………………….stilte………………stilte…………………….en de tijd tikt door…………………………tikketikketikketik……………..

Zingen????
Afgelopen vakantie heb ik wel eens een liedje gezongen op vakantie met mijn I-pod op. Iedereen was er weg van!

Je moet je opgeven voor de X-factor Bryan! Zingen met je I-pod op en alleen je witte sokken aan en dansen maar!!!! Ik weet zeker dat je indruk maakt!
Ik heb tijdens dit interview absoluut nog een van Bryans talenten ontdekt. Hij heeft er absoluut talent voor om strategisch te antwoorden. Maar of ik daar nou zo blij mee ben?

29. Afsluiter…. Welk team wil je dit seizoen een keer trainen geven?
Het team van Bryan van Rooyen, de D3. Ik heb iets met Bryans, ik weet ook niet waarom 😉

Tot slot wil Bryan nog 1 ding kwijt:
Blijf achter ons staan, want aan het eind van het seizoen wil ik iedereen weer op het plein zien!!

 Natuurlijk zijn we daar! Dat feestje willen we allemaal nog wel een keertje over doen!
Bryan, dankjewel voor het interview. Je hebt met 50 minuten bijna het record verbroken en mij heel wat uurtjes werk bezorgd!
Verder wens je heel veel sterkte met je hamstringblessure die na de winterstop vast weer de kop opsteekt 😉
Ik wil jullie allemaal weer bedanken voor de vragen die jullie hebben gesteld, met name mijn ‘geheime bronnen’ die het naar me mailen, zodat er voor de speler ook wat verrassingsvragen bij staan.
Volgende keer de beurt aan een echte UI, Jaap-Jan Zandbergen. Begin dus alvast met sparen van leuke weetjes! De tweede week van januari zal op de site weer gelegenheid ontstaan om vragen te stellen. Succes enneh… Ik reken op jullie!

Groetjes Natascha