outhands

interview met Bart Freke

 Mijn eerste interview van het nieuwe seizoen! Een interview met Bart Freke. Voor mij heel grappig om dit interview te mogen doen, want ik hebt Bartje (hihi) vroeger nog les gegeven. Nu zou hij mij les kunnen geven…. wat voetbal betreft!! … Daar moeten we maar niet meer aan beginnen, ik kan het beter gewoon bij de interviews houden.
Aan vragen geen gebrek, want er stonden heeeeeeeel veel vragen op de site. Bedankt voor jullie reacties!! Ik heb er een aantal vragen zelf uit gekozen en Bart mocht er 2 uitkiezen…..(deze vragen zijn hieraan te herkennen:
* )
Lees mee hoe deze UI het vindt bij de enige echte club: RBB!

1. Stel jezelf eens voor
Ik ben Bart Freke, ik woon nog bij mijn ouders in Rijnsburg. Ik ben 19 jaar, werk in Aalsmeer op de bloemenveiling bij Cees van Starkenburg en ik heb een vriendin, zij heet Samantha van Delft. Verder weet ik niet wat ik nog meer moet vertellen…
(jammer Bart, je bent nog lang niet van me af…. Ik wil nog veel meer van je weten!!)

2. Doe je op je werk net zo veel je best als in het veld?*
Ja hoor! Natuurlijk! Ik probeer me overal en altijd voor de volle honderd procent in te zetten!

3. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe.
Toen ik een jaar of 4 was ben ik bij Rijnsburg begonnen. Ik ben hier blijven spelen tot mijn eerste jaar B1. Daarna ben ik bij ADO gaan spelen. Hier heb ik nog 1 jaar in de B1 gespeeld en daarna 2 jaar in de A. Daarna kon ik op amateurbasis blijven, ik kreeg geen contract, maar dat was het niet voor mij. Toen heb ik er voor gekozen om vorig seizoen terug naar Rijnsburgse Boys te gaan. Ik had verwacht dat ik het eerste jaar in het tweede zou moeten spelen om me te bewijzen, en dan daarna mee zou kunnen dingen naar een plek in het eerste. Maar het ging vanaf het begin eigenlijk al hartstikke goed. De eerste 2 wedstrijden heb ik op de bank gezeten, maar tijdens de 3e wedstrijd raakte er iemand geblesseerd en mocht ik erin. Sindsdien ben ik er niet meer uit gegaan. Het heeft me hier absoluut niet tegen gezeten!!

4. Wat zijn je verwachtingen t.o.v  jezelf voor komend seizoen
Ik wil wat rustiger worden aan de bal en fysiek wat sterker worden (met name in de duels). Ik wil ook een beter schot in mijn linkerbeen krijgen, want ik gebruik dat been nu alleen om mee te lopen en dat is een beetje zonde……

 5. Wat zijn je verwachtingen voor het team van komend seizoen?
Weer kampioen worden! Alleen nu gaan we voor het algeheel kampioenschap!!

6. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Ik ben een opbouwende voetballer. Ik zie het spelletje goed, ik heb het inzicht..

7. Wat zijn jouw minpunten/leerpunten?
Ik ben wel lang, maar ik kan niet zo goed koppen. Een trainer bij ADO heeft ooit tegen me gezegd dat ik, omdat ik tijdens de jeugd ook al lang was, nooit heb leren springen naar een bal tijdens de kopduels. Mijn tegenstanders echter wel, om net zo hoog te komen als ik tijdens het koppen, alleen zijn zij nu net zo groot als ik geworden. Tijdens kopduels zijn zij dan sterker, omdat zij meer sprongkracht hebben. Ik leg me hier natuurlijk niet zomaar bij neer, sprongkracht is iets waar ik nog aan moet werken.

8. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
( waarom valt bijna elke speler die ik interview hier toch steeds stil…. Zij moeten de spelers uit de eredivisie toch kennen! Kijk, als ik nou stil zou vallen…. )
……eeeehhhhmmmm……..ja…….moeilijk………ik weet het niet………even denken………tja………..moeilijk hoor……….. zij spelen toch allemaal een ander spelletje dan wij…………. wij staan anders opgesteld…….. met wie zou ik me vergelijken……………………………………………………tja…………………ehm..                     (Hou je vast, daar komt ie..)
Opdam. Die schuift ook meer door en hij moet het ook meer van zijn voetballende kwaliteiten hebben, dan van zijn verdedigende kwaliteiten.

9. Hoe vind je het om in het eerste van Rijnsburgse Boys te spelen?
Gaaf natuurlijk! Zeker omdat ik het niet had verwacht!!! Vroeger toen ik hier als klein jongetje kwam, was mijn doel toch om in het eerste te komen. Dat werd voor mij ineens anders toen ik naar ADO kon. Toen wilde ik proberen om bij ADO een contract af te dwingen… maar ja, dat lukte niet. En daar op amateurbasis blijven wilde ik niet. Dan ging ik veel liever terug naar mijn eigen club. Ik heb toen zelf contact opgenomen met Rijnsburgse Boys of ik terug mocht komen. Het leuke voor mij is dat ik vroeger altijd met Jaap-Jan, Danny en Niels heb gespeeld, en daar nu ook weer mee kan spelen.

10. Stel je eens voor….  Quick Boys en doet je een schitterend voorstel om komend seizoen daar te gaan voetballen… Wat doe je?
Nee, natuurlijk niet. Je kan toch niet als Rijnsburger bij Quick Boys gaan voetballen! Heel misschien, als ik hier steeds op de bank moest zitten en nooit aan voetballen toe zou komen, dat ik er over na zou kunnen gaan denken als Quick Boys met zo’n voorstel zou komen… maar ik denk het niet.

11. Nu je zo een tijdje in de A-selectie van Rijnsburgse Boys meedraait… Is het wat je ervan had verwacht?
(Op dit moment kreeg Bart controle van zijn vriendinnetje 😉 , zijn mobiel ging af! Nadat hij haar had gezegd dat het belletje nu niet zo heel goed uitkwam, konden we verder gaan…..)

Vroeger keek ik heel erg tegen de spelers van het eerste op. Ik ging bijvoorbeeld een handtekening vragen aan Steve Faber. En nu komen die kleine ventjes een handtekening vragen aan mij. En dat is best raar, maar ook onwijs gaaf!
Het niveau van voetbal ben ik een beetje in gegroeid. Doordat ik bij ADO vandaan kom, is mijn basis goed. Ik denk dat ik het moeilijker had gehad als ik bij Rijnsburg was gebleven. Ik heb veel van mijn sociale leven op moeten geven voor ADO, maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik denk dat het nu bij Rijnsburg alleen maar in mijn voordeel werkt.
Vroeger vond ik de spelers van het eerste echt onwijs goed, maar nu ik er zelf in meespeel valt het eigenlijk best mee.
(vindt Bart…. Als ik alleen hun warming-up zou doen, zou ik daarna al 3 weken aan de beademing moeten!! )

12. We weten dat je goed kunt voetballen, maar heb je nog meer talenten?
Ik kan wel goed tennissen. Ik speel alleen niet zo vaak als dat ik zou willen. Dit jaar is de zomerstop voor ons maar 6 weken geweest, en toen was ik blij dat ik even niks hoefde!

13. Wie is er beter? Jij of je broer…*
Peter is een hele andere voetballer als ik. Peter is een harde werker, die het moet hebben van zijn enorme inzet. Ik ben meer een voetballer zeg maar…
(Dat is een strategisch antwoord Bart, op deze gemene vraag! Goed gedaan!)

 14. Hoe zit dat met jou en penalty’s?*
Goed! Dit seizoen weer goed. Ik heb er 2 van de 2 gemaakt. Aan het eind van vorig seizoen was het wat minder. Tegen IJsselmeervogels heb ik ‘m gemist in de tweede minuut en dat was echt balen. Ik had de bal neergelegd om ‘m te nemen en toen zei de keeper tegen de scheids dat de bal niet goed lag. Ik moest hem toen achteruit leggen. Mijn vader zegt altijd tegen mij, de bal moet in één keer goed liggen, moet je ‘m twee keer neerleggen, dan mis je ‘m. En hij kreeg gelijk, ik miste. Ik moest daar op dat moment ook gelijk aan denken.

15. Als ik zeg:
yellow Black, wat zeg jij dan?
*
Ik vind het echt gaaf wat die gasten doen. Elke wedstrijd zien we dat spandoek achter het doel! Ze gaan met ons mee naar elke wedstrijd en ze regelen echt heel veel. Dat zijn de echte supporters!! Van mij mag Yellow Black nog veel groter worden!!

16. Wie is jouw grote voorbeeld?
……….stilte………………pfffft, wat een vraag……………wie zal ik zeggen……
Mijn vader en mijn moeder omdat ze altijd voor ons klaar stonden. Ze zijn altijd met mijn broer en mij mee gegaan met voetbal. Ze zijn in mijn tijd bij ADO ook altijd komen kijken. Ze hebben me overal heengebracht en waren elke zaterdag op het voetbalveld voor hun kinderen. Daarom zijn zij mijn grote voorbeeld.

Bart mag nu 2 vragen zelf uitkiezen van alle vragen die de lezers op de site hebben gesteld.

17. Hoe kun jij aanvallend veel betekenen voor het team en tegelijk verdedigend alles onder controle hebben?*
Eigenlijk ben ik niet degene die verdedigend alles onder controle heeft. Dat zijn toch wel Erwin, Dennis en Brian, of de anderen die daar staan. Doordat zij de verdediging zo goed regelen, kan ik meer aanvallend voetballen. Bovendien ben ik niet echt een prater in het veld, Dennis is toch wel degene die de boel achterin organiseert.

18. Hou je van een biertje en kan dat wel samen gaan met voetbal?*
Ik lust geen bier!! Bovendien vind ik dat je als je het voetbal serieus neemt, dat je het met alcohol rustig aan moet doen.

Bart zat zo lekker op de praatstoel dat hij nog een van de vragen van de site wilde beantwoorden, geplaatst door de enige echte Oprah Winfrey???

 19.  Wat ging er bij de kampioenswedstrijd door je heen bij de opkomst op het veld?
Ik was best wel gespannen. Ik weet nog goed dat ze voor de wedstrijd omriepen dat vuurwerk afsteken verboden was. Het was echt gaaf om te zien, dat het hele veld één rode gloed was door alle fakkels! Echt heel mooi!!

Je zult het niet geloven, maar zijn mobiel ging weer af!

20. Vorig seizoen heb ik gehoord dat jij en Peter de mp1 trainen zouden geven. Dat is nog steeds niet gebeurd…. Hoe zit dat?
Dat kon toen niet doorgaan omdat we nog in de race zaten om het kampioenschap. Wij moesten ons toen concentreren op ons eigen spel….

Er is een nieuwe afsluiter! Ik vraag niet meer naar het favoriete standje van alle spelers, alhoewel ik wel benieuwd ben of alle standjes van vorig seizoen nog zijn uitgevoerd! Zo staat het standje van Erwin waarschijnlijk nog in de wacht tot het eind van dit seizoen en is die van Martijn 1 maal in zijn leven voorgekomen, maar heeft hij daar vast en zeker erg van genoten! Erwin waarschijnlijk wat minder….
Danny zal zijn favoriete standje vast meerdere malen hebben uitgevoerd, maar daar hoeven we de details niet van te weten….
Laten we wel afspreken, dat mocht dit jaar de landstitel worden behaald, dat Joes als eerste met de kampioenschaal naar huis mag en dat Erwin een medaille mee naar huis krijgt! 😉

21. Afsluiter…. Welk team wil je dit seizoen een keer trainen geven?
Tja, welk team wil ik trainen geven???  Wat zal ik eens doen???
Ik ga de meisjes wel een keer trainen geven…. Of de dames natuurlijk!!!
Beetje jammer alleen dat de dames tegelijk met ons trainen…. Nou ja, dan geef ik samen met mijn broer alsnog de training aan de meisjes die we vorig seizoen zouden geven. Ik kies voor de MJ2!!

Meiden; Neem je kans waar en stap zaterdag gelijk op hem af! Maak een paar fotootjes en stuur ze door voor op de website!

Bart bedankt!! Ik weet dat je best tegen dit interview op zag, vooral tegen de afsluiter van vorig jaar! Gelukkig hoefde je die vraag niet te beantwoorden….
Maar je ‘lieve’ collega’s hebben genoeg andere lastige vragen voor je op de site gezet. Complimenten voor hoe je op de meest lastige vragen, toch een doordacht antwoord hebt weten te geven!
Binnenkort komt op de site te staan wie de volgende is, die ik mag gaan interviewen! Heb je dan weer vragen???? Spui ze, dat scheelt mij weer denkwerk 😉

(foto’s: Hans & Hans)