outhands

Interview met Andre van Egmond

Ik begin met het maken van mijn excuses. Vorig jaar oktober (2007!) is Andre al bij mij thuis op bezoek geweest om zich te onderwerpen aan zijn gevreesde interview, maar door de komst van mijn zoontje is er van het uitwerken hiervan lange tijd niets gekomen. Nu, een jaar verder, gaan we een nieuwe poging wagen. Je kunt vragen van jullie van vorig jaar en van dit jaar terugvinden in het interview. Wie wat bewaart, die heeft wat, nietwaar?

  

Andre van Egmond. Een echte ui in hart en nieren… Andre zit al heel wat jaren bij de selectie, maar mocht eigenlijk nooit in de basis starten….. Daar is vorig jaar verandering in gekomen.  Andre speelde de sterren van de hemel. Hij heeft het talent om op zeer belangrijke momenten te scoren. Lange tijd moest hij wachten, maar uiteindelijk heeft hij het vertrouwen van trainer Ted toch weten te winnen en een basisplaats weten te veroveren. En toen sloeg het noodlot toe. Sinds februari van dit jaar kampt Andre al met een flinke blessure. Hoe is het nu met hem? Zit hij in zak en as of zit hij vol vechtlust om zijn plekje weer terug te winnen? Lees verder, en je ontdekt nog veel meer over Andre van Egmond!

 1.Stel jezelf eens voor
Ik ben Andre van Egmond en ben 24 jaar. Ik werk inmiddels alweer 6 1/2 jaar bij van Duivenvoorde (planten) op het Westland als boxmedewerker. Ik word ’s morgens vroeg opgehaald en dan ’s middags weer thuisgebracht. Per 1 november ga ik het roer helemaal om gooien en ga bij C. van Starkenburg werken in Aalsmeer. Het is de bedoeling om daar in de toekomst inkoper te worden.
Ik woon nog steeds thuis en dat bevalt me nog steeds uitstekend. Mijn vriendinnetje is ook nog best jong (19 jaar)om uit huis te gaan, dus daar wachten we nog even mee. Ze heet Janine van Egmond. Ook al ben ik ruim 5 jaar ouder, toch merk je daar weinig van…. Laten we maar zeggen dat vrouwen wat volwassener zijn dan jongens….

2.*Wat heb jij met de Madjoe?
Ik had niks met de Madjoe, totdat ik een vriendinnetje kreeg die bij de Madjoe speelt. Zij kwam steeds bij mij kijken en tja….. toen moest ik eigenlijk ook af en toe bij haar gaan kijken. Dus dat doe ik. Aan het begin snapte ik er nog niet echt veel van. Inmiddels weet ik de regels wat beter en dat maakt het kijken naar de wedstrijden ook wat leuker omdat ik het nu begrijp: doorloopbal, 4-0 draaien, vaktraining, etc. etc.

Andre, even serieus, jij bij de Madjoe?????

 3.Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe
Ik heb vanaf de F-jes bij Rijnsburg gespeeld, dus de enige club waar ik heb gespeeld is onze club! Ik heb niet heel veel kampioenschappen meegemaakt, of eigenlijk best weinig. Toen ik in de F5 zat zijn we een keer kampioen geworden en de laatste twee jaar natuurlijk met het tweede!

4.Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Ik ben balvast en scoren hoort ook tot mijn sterke punten, tenminste… dat was altijd zo. Ik ga er vanuit dat dat weer zo is als ik weer fit ben.

Ik kan me nog herinneren dat Andre vorig jaar wat opstartproblemen had, maar toen hij eenmaal op gang was……..Geweldig!

5.Wat zijn jouw minpunten?
Koppen en spelen met mijn linkerbeen.  Mijn linkerbeen is wel beter geworden dan het was, maar als het erop aan komt schiet ik toch liever met rechts.

6.*Wat vind jij een mooi doelpunt en heb je er zo één gemaakt?
Een omhaal of een halve omhaal. Ik heb er zelf ook wel eens een gemaakt, tegen Quick Boys nog wel.  Eigenlijk heb ik het liever over de narren, praten over QB is tegen mijn principes. We stonden 2-2 en ik scoorde de 3-2 met een halve omhaal. We wonnen die wedstrijd toen met 4-2. Die wedstrijd zal ik niet snel meer vergeten. Schitterend!
Wat voor mij ook een mooi moment was, was mijn goals tegen Sneek een paar jaar geleden. Het vervelende was alleen dat we uiteindelijk nog niks hadden, jammer genoeg.
Maar de ALLERMOOISTE en LEKKERSTE is natuurlijk het doelpunt tegen die narren in de laatste minuut vorig seizoen…

 7.*Is het voor een Rijnsburger moeilijker om het eerste elftal te halen dan voor een speler die van buitenaf komt?
Een trainer haalt spelers en dat doet hij niet voor niets. Hij ziet die jongens een aantal keer spelen en die jongens winnen dan het vertrouwen van de trainer. Als die jongens bij Rijnsburgse Boys komen heeft de trainer een goed gevoel bij hun. Ze hebben dus als het ware een streepje voor omdat zij door de trainer zelf gekozen zijn.  Bovendien scheelt het denk ik ook wel dat die jongens vaak niet voor niets spelen, en dat speelt in het hoofd van een trainer denk ik ook wel mee. Op het moment dat de trainer een van de Rijnsburgse jongens in het veld zet, moet hij vaak een gehaalde speler op de bank laten zitten en dus moet je wel wat extra’s brengen als Rijnsburger om het moeilijk te maken voor de trainer. Zodra je de kans krijgt en die goed benut sta je zelf in de basis. Je moet alleen veel geduld hebben!

  

8.*Wanneer denk je weer helemaal fit te zijn om het Ted moeilijk te maken voor de opstelling?
Ik hoop eind februari weer fit te zijn voor een hele wedstrijd. Na de winterstop hoop ik weer in te gaan vallen bij het tweede. En dan kijken we wel hoe het gaat lopen. Ik hoop dat ik weer de kans krijg om me te bewijzen in 1. Je moet een beetje geluk hebben. Als een trainer een team heeft wat goed draait zal hij daar niet zo snel iets aan veranderen. Ik ga eerst maar eens voetballen zonder pijn en dan komt de rest vanzelf wel….

 9.Wat vind jij van Rijnsburgse Boys?
Het is gewoon mijn club. Het is als het ware mijn tweede huis. Ik ben er vier keer in de week. Op zaterdag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ik vind het echt een geweldige club. Er is voor mij geen andere club waar ik naartoe zou willen.

10.Wat denk jij dat beter zou kunnen bij de club?
De kantine is wel heel gezellig, maar behoorlijk oud. Die zou best wel eens een opknapbeurtje kunnen gebruiken.
En misschien de parkeerplekken. Maar goed, dat is denk ik een lastig verhaal, of we moeten de achtertuin van Schaapie gaan gebruiken, die kan trouwens toch wel een opknapbeurtje gebruiken…

Ik weet wel een oplossing…. Als de Rijnsburgers die thuis moeten spelen nou eens met de fiets zouden komen? Moeten er alleen iets meer fietsenrekken komen, maar daar is volgens mij wel ruimte voor….

11.Wie is je favoriete speler en waarom?
Kaka, als hij fit is. De controle en techniek waarmee hij speelt is geweldig om naar te kijken, vooral zijn lange dribbels en mooie goals. Fantastisch!

12.* Hoe kom je aan die bijnaam de slinger? Is dat echt vanwege ehheh…. Nee toch?

 Hmmm… Marcel, waarom wil jij dat zo graag weten?

Marcel weet wel waarom ik zo heet….. We hebben wel eens samen onder de douche gestaan. De rest verklap ik niet, anders is de lol eraf…..

13.* Het schijnt dat je ooit een meisje heel erg hebt gekwetst, door niet alleen met haar te zoenen die avond. Vertel eens?
Ik ging vroeger altijd stappen met Colin en dan deden we wedstrijdje, wie de meeste meisjes op een avondje kon krijgen. En als ik het me goed herinner, heb ik vaak gewonnen. Wij hadden er altijd onwijs veel lol in, alleen de meisjes die dat zagen gebeuren, konden dat vaak niet zo waarderen.

Daar begrijp ik nou niks van…..

Gelukkig ben ik al heel lang niet meer zo, want het was best wel erg, maar wel erg leuk omdat Colin vaak de lelijkste had…

Ja,ja….

 14.*Waarom ga je zo vaak onder de zonnebank?
Ik hou gewoon niet zo van de zon. Alleen als het echt moet, en iedereen naar het strand gaat, wil ik bij hoge uitzondering nog wel eens gaan….. Maar dan moet ik echt mijn huis uitdrijven. Eigenlijk ben ik er wel trots op dat ik altijd wit ben!
Alhoewel ik dit jaar samen met mijn vriendin op strandvakantie ben geweest, en voor mijn doen echt megabruin was!  Daar had je een zwembad en dat vind ik wel lekker. Als ik maar wat kan doen. Stilzitten is niks.

15.* Je ouders zijn erg trots op je, en doen veel bij RBB. Geeft dat jou extra stimulans op je spel?
Ik vind het heel leuk dat mijn ouders zo trots op me zijn. Ze komen als ze kunnen ook altijd kijken als ik moet spelen. Het is bij ons op zaterdag gewoon rbb-dag. Natuurlijk doe ik altijd wel mijn best met spelen, maar als m’n ouders er zijn probeer ik toch altijd nog net ietsje meer te geven. Zeker voor mijn vader. Mijn vader wilde vroeger het eerste wel halen, maar redde het niet. Omdat ik het wel kan halen wil ik dat graag bewijzen aan m’n vader.  Toch doe ik ook wel mijn best voor m’n moeder hoor!

Wat is dat toch met mannen, voor vader meer hun best doen, dan voor moeder. Krijg je moederliefde voor niets en moet je vaderliefde verdienen?
 Co, ook voor jou complimenten hoor! Jullie hebben een zoon waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen! Zeker voor zijn antwoord op vraag 17!

16.*Vertel eens over Biekman en die plomp in de tuin?
Ik zat bij het eerste op de bank samen met Biekman, Djuric en Dook en op een gegeven moment schoot iemand over, ik dacht Kolder. Ja, dat zal wel, want die schiet altijd ver over en die bal lag in het kanaal. Nico kwam toen naar ons toe of een van ons de bal wilde halen. Niels zei toen dat hij de bal wel even uit de plomp zou halen. Op dat moment zag je Biekman en Djuric vragend naar elkaar kijken. Toen heb ze uitgelegd dat dat ongeveer hetzelfde is als water, alleen is het niet helemaal overgekomen, want vervolgens zei Biekman: ‘ Dus voortaan kan ik een glaasje plomp bestellen ipv een glaasje water?’ Ik heb hem toen maar in die waan gelaten…..

Tijdens het eerste seizoen dat ik de interviews afnam kwam Andre een paar keer naar mij toe… “Ik zou het wel weten hoor, wat voor antwoord ik op die laatste vraag zou geven!”
Daarom speciaal voor Andre, terug van weggeweest, de laatste vraag van het eerste seizoen:

 17. Wat is je favoriete stand(je)?
Haha… Ja, ik wist dat ik deze vraag kon verwachten… Tja……… In principe doe ik het nog niet voor het huwelijk! En aangezien Janine pas 19 is, gaat dat ook nog wel even duren. Maar zodra ik mijn favoriete standje heb ontdekt, laat ik het jullie weten! Dan vertel ik het jullie 69x………

4 vragen uitgezocht door Andre;

18.*   Klopt het dat je overal Maggi op doet. Zelfs op je patat?
Ja, eigenlijk wel ja. Op de patat, bij de bitterballen en frikadellen. Thuis op mijn kipschnitzeltje. Vroeger zelfs op chips, maar dat doe ik nu niet meer. Geloof me, maggi op je patat is echt een aanrader!

19. * Klopt het dat je sinds je op donderdagmiddag niet meer kaart heel veel geld overhoud?  
Sinds ik niet meer kaart op donderdagmiddag hou ik toch zeker een kleine 150 euro per maand in mijn zak. Ene Leon Star won op een of andere manier altijd alles wat er te winnen viel…. (weer die Star!)

Misschien moet je dan iets beter je best doen? Of kan je gewoon niet zo goed kaarten? Misschien toch eens overwegen om te gaan mens-erger-je-nieten op donderdagmiddag?

Kaarten kan ik wel, maar met klaverjas ben je ook een beetje afhankelijk van je maat en meestal heb ik Colin als partner en tja…. Dan kaart ik weleens tegen drie man… En verder is Leon gewoon irritant, want hij wint altijd!

 (Hmm… Herkenbaar.  Ik verlies ook altijd van hem. Zeer irritant! Wil hij dus een keer meedoen met een spelletje? Weer hem! Dan heb je nog een kansje dat je zelf wint! )

Meestal was donderdagmiddag dus eigenlijk geldstortmiddag in de Dahliastraat en dan ging ik platzak weer naar huis. Sinds ik dat niet meer doe kan ik weer kleren kopen en maggi voor op mijn patat!! 

20.*Denk je er af en toe niet over om er de brui aan te geven met zo’n zware blessure?
Ik voel elke week weer dat ik vooruit ga. Elke keer dat ik bij de fysio vandaan kom, voel ik me sterker en heb ik steeds een klein beetje minder pijn. Zolang ik vooruitgang blijf boeken, heb ik hoop. Ik geef niet op, ik ben net begonnen in 1!!

21.*Wanneer kom je nou in het 3e voetballen?
In principe stap ik met de winterstop het liefst over!…… Bij nader inzien doe ik het toch liever niet, want ik denk dat het iets te gezellig wordt!
Nee, even serieus…. Als ik het idee heb dat ik het eerste niet meer ga halen of geen zin meer heb om 3 keer per week te trainen, zou ik er zeker over nadenken om bij het derde te gaan spelen. Maar nu richt ik al mijn pijlen nog op de A-selectie. Ik heb goede hoop dat ik mijn niveau van vorig jaar weer ga bereiken!

Nieuwe afsluiter:
22.Welke vrijwilligerstaak neem jij dit seizoen eenmaal voor je rekening?
Ik ga Jaco een keer op zaterdagochtend helpen met het veld in orde maken. Dat lijkt me wel leuk om te doen!

Dus Jaco, zaterdag 11 oktober heb je hulp! Neem je zelf contact met Andre op? Je wilt graag dat Andre om een uur of 6 komt toch? Mooie tijd voor de vrije zaterdag! 😉

Is er iets wat je nog wilt zeggen?
Het Rijnsburgse publiek mag zich best wat meer laten horen. Als het publiek je toejuicht, jut dat je zo op in positieve zin dat dat je vaak net dat extra zetje kan geven.

Andre, onwijs bedankt voor dit openhartige interview! Het duurde even, maar dan heb je ook wat! Co, bedankt voor de foto’s van Andre van vroeger! 
De opzet van de interviews gaat dit jaar iets veranderen. U zult elke maand een interview op de site kunnen vinden. De ene maand van mij, de andere maand van Gerjan de Mare. Gerjan zal de serieuzere interviews voor zijn rekening nemen, zodat er voor ieder wat wils is. Ik hoop dat u dit interview weer met veel plezier hebt gelezen, ik heb er in elk geval weer veel lol in gehad om het te maken! Tot over 2 maanden!
Groetjes, Natascha