outhands

Interview Krijn van der Spijk

Natascha had een interview met Krijn van der Spijk. Krijn is de nieuwe penningmeester van Rijnsburgse Boys. 

 Stel jezelf eens voor…
Ik ben Krijn van der Spijk. Ik heb naast mijn nieuwe functie van penningmeester van Rijnsburgse Boys ook gewoon een fulltime baan, ben getrouwd en heb 3 kinderen. Alleen mijn zoon voetbalt bij Rijnsburgse Boys in de A4, mijn meiden zijn andere sporten gaan doen. Zelf ben ik al vanaf mijn 10 jaar lid. Ik ben 12 jaar spelend lid geweest en ben inmiddels alweer 26 jaar niet spelend lid; waarvan 10 jaar als leider van een seniorenteam.

Wat is jouw functie bij RBB?
Ik ben de nieuwe penningmeester van Rijnsburgse Boys. Ik heb deze taak overgenomen van Edward Duindam, maar de taak is wel in een iets ander jasje gegoten. Er zijn een aantal vrijwilligers die ieder een onderdeel van de taak van het penningmeesterschap op zich hebben genomen, waardoor de taak voor mij goed is te overzien. Zonder hun hulp had ik deze taak denk ik niet op me genomen.

Wat is volgens jou de inhoud van deze functie?
De taak van de penningmeester van Rijnsburgse Boys??? Het is mijn taak om het financiële reilen en zeilen van de club te bewaken en bij te sturen waar nodig.
De doelstelling is de club financieel gezond te houden

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?
Cees Driebergen is een goede vriend van mij. We kennen elkaar al verschrikkelijk lang. De vriendschap is begonnen toen we bij elkaar in de klas kwamen, vervolgens heb ik bij zijn vader het vak geleerd en zijn Cees en ik elkaar regelmatig blijven zien. Je weet dan, als vriend van Cees, dat er een moment komt, dat je aan de beurt bent….
Toen Cees mij vroeg of ik penningmeester wilde worden, heb ik er best even over na moeten denken, maar eigenlijk was ik ook wel heel enthousiast.  Dus al met al, ik ben gevraagd voor deze functie, maar ik heb er ook voor gekozen!

Denk je dat je eerlijk bent ingelicht over de tijd die deze functie je gaat kosten?
Tja, ik denk dat het je zoveel tijd gaat kosten als je er zelf in wilt steken. Uiteindelijk zal het je altijd meer tijd kosten dan je denkt. Ik denk dat het me toch wel een goede werkdag per week zal gaan kosten. Veel werk dus, maar wel werk voor een goed doel!

Hoe staat Rijnsburgse Boys er financieel voor?
Rijnsburgse Boys is een financieel gezonde vereniging.  De inkomstenbronnen zijn zeer divers, een groot deel is afkomstig van de kantineopbrengst met dank aan de vele vrijwilligers daar. Andere bronnen zijn de contributie, sponsors en reclameborden, de entree van de wedstrijden, de paasveiling, evenementen, enz. enz. Dat alles om de “onderneming” Rijnsburgse Boys draaiende te houden, want neem van mij dat dat ook het een en ander kost.

Is het nou zo dat een deel van onze contributie naar de selectiespelers gaat?
NEE! Rijnsburgse Boys betaalt de trainers en de vergoedingen aan spelers worden betaald door en onder verantwoordelijkheid van de sponsorgroep.
We moeten natuurlijk niet vergeten dat ons vlaggenschip RBB 1 ook veel geld binnenbrengt voor de vereniging.

Het idee leeft dat er voor de selectiespelers altijd meer geld beschikbaar is. Is dat ook zo?
De selectiespelers van het eerste leveren uiteindelijk alleen maar geld op. Want een team wat goed presteert, trekt aan. Veel bezoekers en nieuwe leden betekent meer geld in het laatje. En voor wat betreft de jeugdteams…  Waarschijnlijk is het wel zo dat de selectieteams iets meer aandacht krijgen dan de niet selectieteams.

Wat is jouw persoonlijke doel voor dit jaar?
Het doel wat ik absoluut probeer te bereiken is een financieel gezond jaar voor RBB en hopelijk het kampioenschap! En wat ik ook wel aardig zou vinden is dat er aan het eind van elke thuiswedstrijd gemeld kan worden, hoeveel betalende bezoekers er die wedstrijd zijn geweest.

Waarvoor kunnen de leden van RBB bij jou terecht?
Voor alle vragen over de contributie en alle overige vragen betreffende de financiën. Alle financiële wensen lopen via anderen, daar heb ik geen zeggenschap over dat blijft een zaak van het bestuur, waar ik overigens zelf wel deel van uit maak.

Waar heeft elk team recht op? (bierbonnen/bloemen/ballen/hesjes)
Het verstrekken van de materialen loopt niet via mij, maar via de technische commissie: Sam van Geest voor de jeugd en Chris Hogewoning voor de senioren.
Verder kan ieder seniorenteam + A-junioren na afloop van elke thuiswedstrijd een bierbon kopen. Je krijgt hiermee korting op een vaatje bier.

Wanneer (en waar) ben je aanwezig bij Rijnsburgse Boys?
Op zaterdag en ook regelmatig op donderdagavond en elke 3 weken op maandagavond als er bestuursvergadering is.

Wat wil je verder zelf nog kwijt?
Ik was toch wel verrast door de grote hoeveelheid vrijwilligers die Rijnsburgse Boys telt. Er zijn rond de 150 leden die vrijwilligerskorting krijgen. De vrijwilligerskorting is inmiddels opgelopen tot 50 euro voor ieder spelend lid van een gezin. Bent u dus nog geen vrijwilliger, maar zou u graag iets voor de club willen doen? Meld u aan u bent van harte welkom.