outhands

Interview Joost Kuhlmann

 Daar is hij dan eindelijk. Het interview met de alom geroemde balvaste spits van Rijnsburgse Boys; Joost Kuhlmann.
Iemand zei tegen mij: ‘Ik wou dat ik een uur alleen met hem in een kamertje mocht, dan zou er alleen niet veel van een interview komen !’  (ik zal geen naam noemen, maar ik weet zeker dat ze nu denkt… dat zal toch niet over mij gaan?)
Nou heb ik veel te veel leuke vragen voor Joost in petto en het zou zonde zijn als we de tijd van het interview voor iets anders zouden gebruiken. Zo wil ik bijvoorbeeld weten waarom hij weggaat, wie zijn grote voorbeeld is, en wat voor gekke dingen hij heeft gedaan op trainingskamp vorig jaar!
Dat Joost ook het brein is achter veel vragen van de vorige interviews, maakte dat ik dit keer meer dan voldoende vragen had. Mijn speciale dank gaat uit naar Tim Orlowski, die nog een appeltje met Joost te schillen had 😉
Wil je ook meer weten over die grote gevaarlijke spits, die altijd in is voor een dolletje? Lees dan nu verder….

Interview met Joost Kuhlmann

1. Stel jezelf eens voor
Ik ben Joost Kuhlmann, ik studeer commerciële economie en ben dit jaar aan het afstuderen. Hierna wil ik waarschijnlijk een opleiding voor makelaardij gaan doen. Ik woon in Haarlem met mijn vriendin Lies, met wie ik al 7 jaar een relatie heb. Dit is mijn vierde seizoen bij Rijnsburgse Boys.

Even over je vriendinnetje… ’t Is eigenlijk niet eerlijk, alle lange mannen kiezen voor kleine vrouwtjes. Hierdoor blijven de lange vrouwen over!
2. Waarom vallen lange mannen op van die kleine vrouwtjes?*

Ik ken mijn meisje al vanaf mijn 12e, en toen was zij nog groter dan ik. Ik ben heel lang een klein binkie gebleven. Toen ik een jaar of 16 was ben ik pas echt gaan groeien.

Dus eigenlijk was jij een klein mannetje die voor een grote vrouw ging??

3. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe.
Ik heb mijn hele jeugd bij HBC gespeeld. Ik heb alleen van mijn 12e tot mijn 16e bij Haarlem gespeeld. Daarna ben ik weer terug gegaan naar HBC, en de laatste 4 jaar heb ik bij Rijnsburg gespeeld.

4. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Die heb ik eigenlijk niet….
Grapjas…
Hmmm… Mijn sterke punten… Bal vast houden en zorgen dat iemand vrij voor de goal komt. Hard werken en eigenlijk als een soort bliksemafleider werken, zodat de andere spitsen kunnen scoren.

 5. Wat zijn jouw minpunten/leerpunten?
Nou, daar gaan we…..
Kom op, Joost…. Beetje zelfvertrouwen!!
Koppen, scorend vermogen en ik mag af en toe wat slimmer spelen. Ik kan natuurlijk alles wel verbeteren, maar dit zijn de hoofdpunten.

6. Met welke vedettes heb je allemaal gespeeld in je carrière?*
Ik heb met Van der Vaart (Hamburger SV), Boulahrouz (Chelsea) en Olfers (Sparta) gespeeld bij Haarlem. Nog een jongen uit ons team speelt nu in Turkije en een ander in Portugal, allemaal jongens die het verder hebben geschopt dan ik. Maar zoals ik net al zei, ben ik heel laat pas gaan groeien. Toen ik eenmaal ging groeien, groeide ik veel te snel. In de tijd dat ik bij Haarlem speelde had ik echt onwijs veel last van groeipijnen. Ik liep regelmatig als Forrest Gump over het veld. Toen was het gewoon beter dat ik lekker mijn spullen pakte en terug ging naar mijn oude club. Dat heb ik toen ook gedaan. Het is mijn eigen keuze geweest en het is goed voor me geweest. Ik moest echt weer een beetje plezier in voetbal krijgen.

7. Wat vind jij van Rijnsburgse Boys?
Ik vind het echt een mooie club. Een club met veel warmte. Dat zal ik zeker gaan missen als ik hier volgend jaar niet meer speel. Ik heb hier echt 4 superjaren gehad, maar dit gaat de mooiste worden!
De groep met spelers is helemaal top, de begeleiding is leuk en de mensen achter de bar… gewoon alles eigenlijk.

Na zoveel lofuitingen over onze vereniging snap je dat ik de volgende vraag wel moest stellen!!

8. Waarom ga je weg bij Rijnsburgse Boys?*
Het feit dat ik wegga heeft niets met Rijnsburg te maken, maar meer met het feit dat ik altijd al een keer bij Vogels wilde voetballen. Voordat ik van HBC naar de Bollenstreek verhuisde vond ik IJsselmeervogels al een topclub in de hoofdklasse waar ik een keer in mijn leven wilde spelen, Rijnsburgse Boys kende ik toen helemaal niet. Nu kreeg ik die kans, en die wil ik niet voorbij laten gaan. Of het slim is om nu al te gaan, weet ik niet, maar ik kreeg de kans en heb ‘m gegrepen. Wie zegt dat IJsselmeervogels over 2 jaar nog op mij zit te wachten?
Ik denk dat je IJsselmeervogels wel een beetje met Rijnsburg kunt vergelijken. Het is ook een mooie club met een enthousiaste supportersvereniging en leuke derby’s tegen Spakenburg en andere leuke clubs.
Het is wel een onwijs moeilijke keuze geweest, ik heb er echt weken over lopen piekeren. Ik heb er samen met  mijn vriendin en mijn ouders over gepraat, met Erwin en Tim (van Breukelen), omdat zij daar ook gespeeld hebben en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. 

9. Hoe zou jij graag afscheid willen nemen bij Rijnsburgse Boys?
We staan met z’n allen bij het gemeentehuis met de schaal in ons handen van het landelijk kampioenschap. Dat is echt wel mijn droom! Sowieso is het kampioenschap al mooi, maar het landelijk kampioenschap zou nog mooier zijn.

Het zou zo kunnen zijn dat je dan tegen IJsselmeervogels zou moeten spelen…

Daar hebben we toch nog een appeltje mee te schillen, of niet? Ik wil dat we kosten wat het kost het Nederlands kampioenschap halen dit jaar, en daar mag niets tussen komen!

Hier komt het stukje UI in Joost naar boven, dat mag ik wel!

10. Als je nu terugkijkt, wat is je mooiste moment geweest bij Rijnsburgse Boys?*

Dan ga ik toch voor de 92e minuut uit bij Lisse! Veruit het mooiste moment, om weer tranen van in mijn ogen te krijgen. En Utrecht uit vond ik ook heel mooi om mee te maken. Dat het uitvak helemaal vol zat geeft echt wel kippenvel. Die foto hangt ook in de kantine, heel mooi!

Tring.. tring…. Telefoon!!! Bleek een klasgenoot te zijn…. Ik heb ergens gehoord dat Joost klasgenoten betaald om zijn opdrachten te maken. Joost pakt het slimmer aan. Hij en zijn klasgenoten doen aan uitwisseling van informatie….  Slim, snel en goedkoop!

11. Hoeveel kratjes bier heb je al aan Chris moeten geven?*
Na de training op dinsdag heb ik met Chris een soort weddenschap: Latje voor een kratje. Schiet ik de bal binnen twee keer op de lat, krijg ik een kratje van hem en als ik er meer dan twee keer over doe, moet ik hem een kratje geven.
 Ik geloof dat ik een beetje achter sta. Volgens mij krijgt hij nu 2 kratjes van me. Ik schiet hem er wel heel vaak in twee keer op, maar dan ziet Chris het niet, en vervolgens gelooft hij me niet.
En elke keer als hij erbij is heb ik drie keer of meer nodig.

Joost, zeker jij zou toch onder druk moeten presteren!?!

Aan het eind van het seizoen gaan we de kratjes lekker met z’n allen opdrinken. Het mooiste is als hij mij moet trakteren, maar daar wordt aan gewerkt….

12. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?

Je zult het niet geloven, maar Joost viel hier stil…. (who doesn’t!) Toen ik zei dat hij zich hier allang op voor had kunnen
bereiden, omdat dit een vaste vraag is, antwoordde hij dat hij daar toch niet op lette….. Hij las alleen de pikante vragen!
Tja, die vragen heb ik voor jou ook Joost. Nog even geduld. 😉

Tja, met welke voetballer? Ik zou het niet weten…….

Een beetje met Dirk Kuyt, alleen scoort hij veel makkelijker en is hij in alle onderdelen wat beter. Maar hij duikt ook vaak de hoeken in en moet het hebben van zijn werklust.
Ik vind het maar moeilijk om iemand te kiezen. Je hebt genoeg lange spitsen, maar die moeten het voornamelijk van het koppen hebben…. Dus die vallen al af en dan blijven voornamelijk de kleine, behendige spitsen over en dat is het ook niet helemaal… Ik kan zo gauw geen betere vergelijking vinden dan Kuyt. Wat dat betreft ben ik ook niet echt een spits denk ik…

Huh? Wat dan?? Je zou voor de grap eens een keertje met Tim moeten ruilen…. Als keeper hoef je niet te koppen 😉

13. De volgende vraag is blijven staan van het interview met Bryan. Na wijs beraad is toen besloten dat de timing toentertijd niet optimaal was…. Nu het trainingskamp naar Portugal achter de rug is, wordt het toch wel tijd voor wat smeuïge verhalen uit Cran Canaria
Het grappige is dat Joost mij deze vraag zelf had gestuurd om Bryan het vuur aan de schenen te leggen! Wie kaatst,…………?
     Heb je op trainingskamp wel eens iets gedaan wat niet mocht?*

Ik???
Ja, jij!
We mochten niet zo heel vaak stappen daar. Maar ja, het was Cran Canaria!!! Het is daar zo onwijs leuk stappen! We hadden met elkaar ’s middags al een beetje rondgekeken hoe onze vluchtroute eruit zou zien. We zouden  zwaar gestraft worden als we gepakt zouden worden, dus de spanning was aanwezig. ’s Avonds om 12 uur hadden we bij het hek afgesproken helemaal achter bij het zwembad. Ik zat die avond te kaarten met wat gasten en om een uur of half 12 zei ik dat ik er echt helemaal doorheen zat en lekker naar mijn bed ging. In mijn slaapkamer heb ik me snel omgekleed en vervolgens mijn voordeur uitgegaan en kruipend naar het hek gegaan. Onderweg zag ik Bryan , Bart-Jan en Joes ook kruipend richting het hek gaan. Er waren maar 2 manieren om het park uit te komen. Via de voordeur, maar daar zaten alle sponsors, of via het hek. Het hek was alleen erg hoog! De enige manier om over het hek te komen was via de boom die vlak bij het hek stond. Joes ging even kijken of het wel zou lukken en hij sprong vast over het hek. Op dat moment begon het echt vreselijk te hozen, dus wij gingen schuilen bij een gebouwtje vlakbij. Joes kon alleen niet schuilen. De bui heeft zeker 20 minuten geduurd en toen we terug gingen naar het hek stond Joes daar nog steeds met een grote glimlach op z’n gezicht! We hebben ons echt rot gelachen. Toen we eenmaal allemaal over het hek heen waren, kwam je daar op zo’n verlaten landweg terecht. Echt stomtoevallig kwam daar net een taxi aanrijden die ons naar de kroeg heeft gebracht. Om een uur of 6 kwamen Bart-Jan en ik thuis. We klommen over dat hek heen en wilden naar onze kamer rennen. Ineens roept Bart-Jan naast me: ‘Liggen!”  Staat Chris daar gewoon voor onze kamerdeur een peukie te roken! Heel stilletjes zijn we achter hem langs gekropen en naar bed gegaan.

De avond daarna ben ik alleen met Bryan gegaan. Die avond was Bryan behoorlijk aangeschoten en we hadden weer een hele leuke avond gehad. Toen we terug kwamen, moesten we natuurlijk weer over dat hek heen. Bryan die is daar toen als een aapje overheen geklommen en weg was hij!! Ik roepen naar hem…. Maar hij was allang gevlogen. Ik kwam alleen niet over dat hek heen. Het heeft me zeker nog een half uur gekost voor het me gelukt was, maar toen lag hij allang te slapen!!

Ach ja, van je vrienden moet je het hebben….

14. Waarom werd jij tot knuppel van de week gekozen op de site van het 6e?*
Tja, dat is een listige vraag….
Ik ben het 6e een keer tegen gekomen op een niet zo’n handig moment, en dat vonden zij reden genoeg om mij knuppel van de week te maken.
Ik moet ze geloof ik wel gelijk geven!

15. Met schoolvoetbal schijn je een keer te hebben verloren van de Valkenburgschool? Wat gebeurde er na afloop?*
Ik was vroeger altijd een beetje té fanatiek. We verloren toen tegen de Valkenburgschool, het team van Tim Orlowski, en toen moest ik onwijs huilen! En het deed er niet eens toe, want we waren geloof ik al door naar de volgende ronde…

Joost verzekerde me wel dat dat nu als hij verliest niet meer gebeurt 😉

16. Tim heeft toen jullie klein waren ooit nog eens vuurwerk verdeeld tussen jou, je broer en hemzelf. Hoe vond je dat hij dat deed?
Tim moet zich gewoon lekker met zijn eigen zaakjes bemoeien!!!
Ik geloof dat ik de verdeling niet helemaal eerlijk vond en wat extra vuurwerk naar mezelf toe heb geloodst. Tim was het daar niet helemaal mee eens…

 17. Hoe goed was jij in kussengevechten vroeger?*
We hadden jeugdweekend bij HBC, daar moest je boven een waterbak kussengevechtje houden en toen heb ik volgens mij weer verloren van Tim.

Volgende vraag= vies verhaal: alleen verder lezen als je stevige maagwanden hebt!

18. Komende zomer vakantie naar Mexico met vrienden. Vertel eens over je eerste vakantie in Mexico en je eerste drankje daar?*
Dit is triest…Ik had toen best last van een jetlag, maar toch zijn we toen we in Mexico gelijk een bar in gedoken. We kregen daar allemaal een donkerbruine tequila. Bij mijn eerste slok voelde ik al dat hij niet goed viel. Maar ja, iedereen dronk netjes zijn glas leeg en ik kon niet achterblijven. Heel snel dronk ik hem leeg, en net zo snel lag alles vol met zwart gal! Ik ben daarna wel gewoon doorgegaan en toen ging het prima. Het was alleen dat drankje wat echt even verkeerd viel.

19. Nu we het toch over alcohol hebben… Meerkeuzevraag:*
Als je na een avondje doorzakken thuiskomt en je moet naar de wc, wat doe je dan?
• A: Je gaat naast je vriendin in bed liggen en je plast tegen haar aan en praat met haar om haar af te leiden
• B: Je gaat bovenaan de trap staan en je plast naar beneden
• C: Je doet het allebei
Is er geen D?
Dat Lies nog bij me is gebleven hè? Vul zelf het antwoord maar in….

20. Vroeger hield je erg van hutten bouwen. Er was in Heemstede een georganiseerde huttenbouwdag. Daar was ook een meisje wat je erg leuk vond. Je had echter een vreemde manier om haar aandacht te trekken. Vertel?*
Ik weet serieus niet meer hoe dat is gegaan….

Na vorige vraag is dit volgens mij het enige wijze antwoord wat je kunt geven … maar of we het geloven??

21. Wie is jouw grote voorbeeld?
Mijn ouders. Zij hebben 3 van die monsters op kunnen voeden! Ze hebben ons de goede richting op kunnen sturen en met ons alle 3 is het best goed gekomen.

Vraag gekozen door Joost
22. Klopt het dat je naakt op de bar stond in Cran Canaria, samen met Orlowski?
Het klopt gedeeltelijk. We hadden allebei ons boxershort nog aan, tot grote spijt van een teamgenoot (KOLDER; die houdt namelijk van blote mannen billen), die ik er sterk van verdenk deze vraag te hebben geplaatst. Hij heeft ons toen namelijk ook gefilmd en riep heel hard dat we onze boxer uit moesten doen….Het was onze eerste avond daar, en dat was echt feest, maar de boxer is keurig aan gebleven.

We hebben wat gemist dames!!!

23. Afsluiter…. Welk team wil je dit seizoen een keer trainen geven?
Iemand uit de D1 vroeg of ik zijn team een keer wil trainen, dus bij deze!

< strong>Laatste woord van Joost:

We worden weer kampioen en gaan met z’n allen de algehele titel halen. Ik verwacht jullie dan weer allemaal bij de wedstrijd en natuurlijk op het feest na afloop!

 Nu ik weet, wat Joost af en toe ’s nachts in bed doet, ben ik blij dat we het gewoon bij een interview hebben gehouden…. Arme Lies 😉
Joost, hartstikke bedankt voor je openhartigheid. Ik weet dat het je soms wat moeite heeft gekost en dat je bang bent dat je op het matje geroepen wordt… Dus bij deze mijn oproep aan de trainer(s) en leider(s). Pak hem niet te hard aan… Het is juist dit soort informatie die de interviews leuk maakt!
Joost heeft Martijn van de recordhoudersstoel gestoten. Hij heeft maar liefst 12 minuten langer gepraat: 66 minuten heb ik samen moeten vatten!
Ik hoop dat jullie er weer van genoten hebben. Volgende keer heb ik een interview met Frank Zinhagel. Over een week of 3 verschijnt de oproep om vragen op de site. Ik reken weer op jullie!

Groetjes, Natascha