outhands

Interview Jelle Bouma

 Wie op sportpark Middelmors Jelle Bouma tegen het lijft loopt, heeft grote kans met een Rijnsburgs “moaaah” begroet te worden. De 25 jarige verdediger is bezig met zijn derde seizoen voor de Uien en is zo goed als ingeburgerd. Daniel Kralt sprak met Jelle over zijn ervaringen bij onze mooie club.

 

Jelle Bouma dit is je derde seizoen bij Rijnsburgse Boys de meesten zullen je wel kennen maar stel jezelf eens voor?
Ik ben Jelle Bouma ben 25 jaar woon in Maarssen, heb verkering met de Rijnsburgse Linda de Kluijver en ik werk bij Achmea health centre. Ik heb een huis gekocht in Katwijk dus ik kom over een tijdje in de buurt wonen.

Bij welke clubs heb je gevoetbald?
Elinkwijk, PSV, FC Utrecht, Haarlem en nu Rijnsburgse Boys.

Hoe ben je bij Rijnsburgse Boys terecht gekomen?
Ik kreeg geen contractverlenging bij Haarlem toen ben ik gebeld door Ted Verdonkschot of ik bij Rijnsburg wilde komen en toen zijn we er eigenlijk best snel uit gekomen.

Wat voor indruk had je van de club?
Ik kende de club via de KNVB beker. Omdat ik FC Utrecht-supporter ben zat ik toen aan de andere kant van het  Rijnsburgse vak. Het leek me wel een mooie club met een schitterende tribune. Ik kende voor de rest alleen Biekman van de club.

Hoe ben je opgenomen bij de club?
Ik ben goed opgenomen het was een goeie groep met goeie jongens. Ik paste er vrij snel tussen. Ik had wel moeite met de omschakeling van prof naar amateur. Je traint minder vaak en je gaat erbij werken, dus je maakt hele andere dagen en dat was best wennen.

Wat is nu je beeld van Rijnsburgse Boys?
Heb het super naar me zin. Rijnsburgse Boys is een mooie club met veel vrijwilligers. Zoals het nu loopt blijf ik hier nog wel ff . Ik zal niet zomaar weg gaan. Na mijn actieve voetbalcarrière lijkt het me super om een jeugdelftal te trainen. Ik heb pas de A1 getraind en dat vond ik hartstikke leuk om te doen.

Heb je ondanks dat je het naar je zin hebt nog ambities voor het profvoetbal?
Ik heb er geen ambities meer voor, het nivo waarop ik nu voetbal bevalt me prima. Als er een goeie club komt, en dat moet dan echt een goeie Jupiler league club zijn, dan zal ik het niet afslaan.

Wat is de mooiste klasse waarin je gespeeld hebt?
De hoofdklasse heeft de beste sfeer en de mooiste wedstrijden. De Jupiler League valt echt tegen qua supporters en beleving. In de beloftencompetitie is het heel kil om te voetballen maar ik heb er wel veel geleerd.

 Wat vind je van de komst van de topklasse?
Voor een beter nivo van het Nederlandse voetbal is het noodzakelijk. Ik denk dat er nog mooiere wedstrijden komen met sfeer en meer ambiance. Ik juich het zeker toe en heb er hartstikke veel zin in. Met de topklasse in het vooruitzicht gaat heel Rijnsburgse Boys de komende jaren stappen vooruit maken. Ik zie dat daar volop aan gewerkt word.

Is er verschil tussen eigen jeugd en gehaalde spelers qua inzet en beleving?
Nee maar ik zie wel dat het voor de eigen jeugd echt een eer en een prijs is om in het eerste te voetballen.

Hoe kijk jij naar de derby’s zoals tegen Katwijk en Quick Boys?
Die zijn echt werelds, echt fantastische wedstrijden daar krijg ik kippenvel van. De week ervoor leef je naar die wedstrijden toe en je traint scherper. Ondanks dat ik geen Rijnsburger ben wil je toch koste wat het kost die wedstrijden winnen en voorop in de strijd gaan.

Wat is je mooiste moment bij Rijnsburgse Boys?
Kampioenschap afgelopen jaar en het nivo waarop Rijnsburg toen voetbalde die wedstrijd en eigenlijk dat hele jaar is ongelooflijk.

Wat is je favoriete club?
In me hart ben ik een echt FC Utrecht supporter maar Rijnsburgse Boys heeft ook een apart plekkie.

Wat vond je van het vertrek van Ted Verdonkschot?
Ik vond het jammer maar wel begrijpelijk. Ik vind het jammer voor hem dat het niet gelukt is bij Young Boys. Ik wens hem veel succes bij HHC.

Wat is het verschil tussen Ted en Niek?
Niek is rustiger. Voor de rest willen ze allebei prestatiegericht en aanvallend voetballen.

 Jullie hebben knap gewonnen tegen DOTO. Jullie draaien aardig mee maar het loopt nog niet echt. Waar ligt dat aan denk je en denk je dat het lek nu boven is?
Dat komt door het drukke schema de afgelopen jaren en door blessures van belangrijke spelers. Ik denk dat we de goede lijn nu kunnen doorzetten.

Hoe schat jij de kansen in dit jaar?
Plaatsing voor de topklasse is het belangrijkste, maar Capelle is nog niet van ons af we gaan nog vol voor het kampioenschap.

Met welke profvoetballer kun jezelf vergelijken?
Ik denk dat ik een voetballer ben zoals Stein Vreven. Hij speelde vroeger bij Fc Utrecht. Hij was een harde werker en ging er altijd voor. Ik denk dat ik ook een speler die er altijd voor gaat en het moet hebben van hard werken. 
 

Wat vind je van het Rijnsburgse publiek?
Het is een trouw en mooi kritisch publiek. Wedstrijden zoals tegen RBC en IJsselmeervogels uit dan voel je dat het publiek achter je staat en daar ga je als team beter van presteren.

Jelle bedankt voor je interview en we hopen dat we nog heel lang van je mogen genieten!