outhands

Interview Frank Zinhagel

 Als er iemand is die absoluut geen zin had in een interview met mij is het Frank Zinhagel. Toen ik naar hem toekwam om een afspraak te maken, dook hij letterlijk weg en zei: ‘Nee, he. Moet het echt?’ Je begrijpt, doordat hij niet echt overliep van enthousiasme, ik steeds nieuwsgieriger werd…..
We hadden de eerste afspraak op zijn verjaardag, maar die ging niet door. De tweede afspraak was op dinsdagavond en toen liet hij me onverrichter zake weer naar huis gaan en donderdag 11 april was het dan eindelijk zo ver….
Waar hij nou eigenlijk zo over in de war heeft gezeten, weet ik niet…. Zo schokkend vond ik de vragen niet. De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat zijn maatjes hem hebben gespaard….  Some guys have all the luck!

1. Stel jezelf eens voor
Ik ben Frank Zinhagel, ik ben 28 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb een heel lief zoontje van 4 jaar (Dat kleine coole ventje wat al menig vrouwenhart bij RBB veroverd heeft! Jullie weten vast wie) en ook een lieve vriendin. Ik werk bij een sigarettenbedrijf en voorzie verschillende locaties in Amsterdam van nieuwe sigaretten.
Ik kom uit een gezin van 4. Ik heb 1 broer en 2 zusjes en dat was het wel zo’n beetje.

2. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe.
Ik was 6 jaar toen ik ging voetballen bij ZSGO, daar vandaan ben ik naar de C’stjes bij DCG gegaan. Daar heb ik tot mijn 18e gevoetbald. Ik heb toen bij AZ meegedaan. Ik mocht daar wel blijven, maar dan op amateurbasis en dat zag ik niet zitten. Ik liep toen bovendien een blessure op en dat werkte natuurlijk ook niet in mijn voordeel. Achteraf heb ik er misschien wel een beetje spijt van dat ik het toentertijd niet heb geprobeerd, maar ja.
Mijn volgende club is DWS geweest en daarvandaan ben ik naar Rijnsburgse Boys gegaan.
Via de trainer van DWS ben ik bij Rijnsburg terecht gekomen. Dit is inmiddels alweer mijn vierde seizoen hier.
Komend seizoen komt daar weer een jaartje bij, want ik heb aangegeven dat ik blijf. Ik heb het goed naar mijn  zin. Ik kan goed met de groep overweg en vind de sfeer bij de club erg goed. De club zelf geeft me ook het gevoel dat ze nog plezier in mij hebben. Dit alles zijn genoeg redenen voor mij om te blijven.

3. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Acties en het doorkoppen van de ballen. Het gebruiken van mijn snelheid gaat me vaak ook goed af, maar vooral mijn acties zijn mijn sterke punt.

4. Wat zijn jouw minpunten/leerpunten?
Soms heb ik simpel balverlies. Ik moet slimmer omgaan met mijn verdediger.

5. Waar heb je je scorend vermogen heengeschoten? *
Dit seizoen is niet echt mijn seizoen geweest. Ik heb heel veel last van blessures gehad. Nu ook weer…. Het is ook echt balen dat ik niet mee mag doen met de trainingen. Ik kan er echt niet tegen als ik niet mag voetballen. Daardoor start ik ook altijd weer veel te snel. Ik moest nu van Henk-Jan twee maanden rust houden, maar toen ik na 3 weken nog weinig last had ben ik weer gaan trainen. Dat ging helaas niet goed. Dat zijn wel van die momenten waarop ik misschien iets minder eigenwijs moet zijn en iets beter moet luisteren naar de mensen die er verstand van hebben….. maar ik wil zo graag! Het is even niet anders, en ik zal er doorheen moeten.
Als je fit bent, voel je je ook veel lekkerder en als je je lekker voelt ben je zekerder en speel je beter. Dus als ik eindelijk weer een keer mag spelen, moet ik eerst weer wat zekerheid krijgen voordat het scoren weer soepel zal gaan.

6. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
Op dit moment weet ik het niet….. Ik heb echt geen idee….

Het uitwerken van dit interview heeft even op zich laten wachten (mijn schuld), zodat Frank nog even tijd had om hierover na te denken. Na bijna 2 weken is het hem nog steeds niet gelukt om iemand te bedenken! Het valt ook allemaal niet mee…..

 7. Wat vind jij van Rijnsburgse Boys?
Ik wist nog bijna niets van Rijnsburg. Ik speelde toen zelf op zondag en wist echt niet hoe het er bij het zaterdagvoetbal aan toe ging. Toen ik bij Rijnsburgse Boys kwam wist ik dan ook echt niet wat ik meemaakte. Ik vind het een hele warme club. Zoveel publiek en zo’n schitterende sfeer. Vooral de derby’s zijn mooie wedstrijden. Ook al ben ik geen echte Rijnsburger, toch voel je de extra spanning bij die wedstrijden.
Aan het begin heb ik alleen een beginnersfoutje gemaakt. Mijn eerste seizoen moesten we tegen Quick Boys spelen en toen kwam ik te laat. Dat krijg ik nu nog steeds af en toe om mijn oren!

Dat te laat komen is wel een beetje de rode lijn van dit interview Frank. Daar komen we later nog op. Maar niet, never, nooit tegen onze aartsrivaal Quick Boys! Dit seizoen heb je die fout in elk geval niet kunnen maken….
 
8. Denk je dat we dit seizoen kampioen worden?*

Onze instelling is goed, en we zijn op de goede weg. Ik denk dus wel dat we kampioen worden. Daarna stomen we door en pakken we ook de landstitel. Vorig jaar zijn we het misgelopen en dat gaat ons dit jaar niet gebeuren! De sfeer in de groep draagt hier ook echt aan bij. De groep is een echte groep en dat is wat ons zo ver heeft gebracht!

9. Heb je op trainingskamp wel eens iets gedaan wat niet mocht?*
Nee, ik echt niet!
……………….Stilte………………….stilte………………………..stilte…………….
Oké, we zijn wel eens stiekem gaan stappen. We moesten een keertje om 8 uur aan het ontbijt verschijnen en toen kwamen wij net terug van het uitgaan. Terug op ons complex liep ik toen een ander paadje dan de anderen. Dat had ik nou juist beter niet kunnen doen, want daar kwam ik Ed Bos tegen…. Ed stuurde me naar de trainer toe en de rest kunnen jullie wel raden. Ik heb toen alleen een klein leugentje om bestwil verteld, want ik was alleen (?) gaan stappen….

Nou zijn wij natuurlijk erg benieuwd wie die anderen zijn geweest!?!
Ik denk dat ik wel een vermoeden heb….. Volgens mij gaan ze allemaal naar een andere club. Wat zal jij het zwaar krijgen komend trainingskamp 😉

 10. Waarom mocht jij op trainingskamp niet bij de Cirkel?*
Een groepje binnen onze groep hadden met elkaar een groepje gevormd en daar kwam je als buitenstaander niet tussen. Ik heb dat ook niet geprobeerd hoor. De geintjes die ze uithaalden, haalden ze gelukkig niet met mij uit!

11. Het is bekend dat je een technische voetballer bent. Ongetwijfeld komt dat voort uit talent, het een en ander geleerd op straat en in de zaal. Speel je nog wel eens in de zaal?*
Nee! Het eerste seizoen wel. Toen speelde ik op woensdag in de zaal en op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag op het veld. Maar op een gegeven moment moest ik er mee stoppen.  Het was niet meer verantwoord om erbij te blijven doen. Toen bleef ik wel nog veel op straat spelen, maar nu ik geblesseerd ben, doe ik dat natuurlijk ook niet meer.

12. Ben je wel eens geblesseerd geraakt in de zaal?*
Nee! Wel op een feestje!
Te diep in het glaasje gekeken Frank?
Ik ging in huis een beetje voetballen met mijn nichtje en neefje. Beetje rennen, dollen en gek doen. De kinderen schoppen een beetje, je kent dat wel. Toen ging ik door mijn enkel heen en was hij gekneusd!
Hihi…. Sindsdien wil
len je nichtje en neefje elke keer weer met je voetballen zeker? Ome Frank, die kunnen we wel hebben!
 

13. Er wordt gefluisterd dat jij er alles voor over hebt om een bepaald jack te dragen. Vertel eens welk jack en waar je die mee kunt veroveren?*
Hahaha… Het l*l van de week jack. Twee keer achter elkaar ben ik ‘m geweest. De jongens dachten allemaal dat ik hem nog een keer zou halen. Als je hem drie keer achter elkaar zou ‘winnen’ moet je het jack houden en inlijsten! Je begrijpt dat niemand dat wil.
Als je hem hebt ‘gewonnen’ moet je hem de volgende training ook echt dragen. Nou, geloof me. Een jack dragen waar ‘lul van de week’ op je rug geschreven staat dragen is niet leuk. De eerste keer gaat wel, dat kan gebeuren. Ik heb hem dit seizoen al drie keer moeten dragen. De tweede keer begon ik ‘m al te voelen,  maar de derde keer, waarvan twee weken achter elkaar is echt niet leuk. Ik had het best een beetje benauwd dat ik hem zou moeten houden. De druk werd dus wel erg hoog om op de lat te schieten. Gelukkig is me dat toen die derde week gelukt!

14. Hoe komt het dat je zo vaak (te) laat bent en ook zo snel weer weg?
Vorige seizoenen was ik vaak te laat. Dat kwam met name door mijn werk. Dit seizoen ben ik altijd op tijd. Meestal 10 minuten van tevoren. En ik ben ook niet snel weg hoor!
Waar komt dan deze vraag vandaan?
Het schijnt ook dat je regelmatig in een zaalvoetbalpak aankomt?
Dat zit nou eenmaal erg lekker. Ik krijg elk jaar een nieuw pak, omdat ik nog steeds bij het team hoor ook al speel ik niet.
Ja, ja…….

15. Waarom help je nooit als je dienst hebt met trainingen?
Zullen we naar de volgende vraag gaan?
Leuk geprobeerd…
Ik help altijd als ik dienst heb. Ik heb twee keer dienst gehad en toen kwam ik gewoon wat later binnen.
Je was toch nooit te laat?
Tja, ik ben gewoon niet zo snel. Dan red ik het niet met het water enzo, maar ik help wel altijd hoor!

 16. Welke naam staat er bij jouw haakjes in de kleedkamer/
Niks…….
Niks?
Nee, niks…..
Maar waarom niet, hoor je er niet bij?
Tja…. Er hing wel wat, maar dat heb ik weggehaald.
Kijk, nou komen we ergens. Vertel….
Ze noemen me Fin. Want ik ben ooit op trainingskamp in Gran Canaria opgelicht door een Finse jongen. Hij verkocht iets wat niet klopte en ik ben er ingetrapt. Sindsdien noemen ze me Fin. Die naam hing ook boven mijn haakjes, maar die heb ik weggehaald.

17. Wie is jouw grote voorbeeld?
Ronaldinho. Ik hou van een speler die acties maakt. Daar geniet ik echt van.

Ongelooflijk, maar echt tijdens èlk interview gaat de mobiel van de spelers! We waren bijna aan het eind, maar toch…. Ook Frank krijgt telefoon. Van een vriend zegt hij…. Het zou verboden moeten worden!

2 eigen vragen:

18. Wat vind je ervan om pinch-hitter te zijn?*
Ik als niet technische voetbalvrouw heb eerst even moeten vragen wat een pinch-hitter nou eigenlijk is… Maar voor iedereen die net zo onnozel is als ik: Dat is iemand die altijd op de bank mag zitten en maar af en toe in mag vallen. En nou moeten jullie natuurlijk niet zeggen: ‘Dat wisten wij allang!’

Ik vind het echt helemaal niet leuk en baal er onwijs van. Maar met al mijn blessures van afgelopen seizoen is het wel logisch. Ik heb een hekel aan op de bank zitten, maar ja. Het is even niet anders, ik heb geen keus.

19. Hoeveel dagen ben je met voetbal bezig?*
Ook al ben ik nu geblesseerd, toch ben ik elke dag met voetbal bezig. Elke dag als ik wakker word, hoop ik dat het een beetje beter gaat.
Als ik fit ben, ben ik ook zeker 5 dagen echt met voetbal bezig. Bij Rijnsburgse Boys of lekker buiten op straat.

20. Afsluiter…. Welk team wil je dit seizoen een keer trainen geven?
Ik wil de jeugd graag een keer trainen geven. Welk team maakt me niet zo veel uit. De kleintjes lijkt me het leukst. Een F-team ofzo.
Welk team maakt me niet heel veel uit. In principe wil ik elk team uit de F-jeugd wel een keer trainen geven. Laat de trainers maar naar me toe komen en dan maken we een afspraak.
(dat betekent haast maken trainers, het seizoen is bijna ten einde!)

Frank, het zit erop! Je hebt de taak waar je zo verschrikkelijk tegenop zag volbracht! Ik wil je bedanken voor je geduld. (Het heeft namelijk bijna 3 weken geduurd voor ik het interview uitgewerkt had… Excuses!) 
Ik weet dat jij het helemaal niet erg vond dat je interview nog niet op de site stond, maar je zult er nu echt aan moeten geloven!  Ik wens je sterkte met de reacties die je krijgt en natuurlijk ook met je herstel!
Volgend interview is met Bart Jan Onderwaater. Na al die jaren gaat Bart Jan ons verlaten. Ik denk dat jullie genoeg vragen voor hem zullen hebben. Je kan ze hier deponeren! Bedankt weer voor de vragen aan Frank!