outhands

Interview Frank Zinhagel

Het is zaterdag 24 september 2005, ruim een uur na de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ARC (2-1).
Frank Zinhagel loopt het mooie sponsorhome van de Rijnsburgse voetbalvereniging binnen. De snelle en populaire aanvaller oogt niet tevreden. Zinhagel – dit seizoen al driemaal trefzeker – had zijn dag niet tegen ARC en liep in de wedstrijd een lichte rugblessure op. De speler is echter wel bereid om een interview voor de website te geven.

Frank, hoe bevalt het je bij Rijnsburgse Boys?
Ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik voel me op me gemak bij Rijnsburgse Boys. Alles is goed geregeld en de sfeer hier is prima. Het spreekt voor zich dat een speler zich aanpast aan de club, dat heb ik ook gedaan.

Hoe ben je eigenlijk bij Rijnsburgse Boys terecht gekomen?
Ik ben benaderd door Ted Verdonkschot (de trainer van Rijnsburgse Boys, red.). Ted was trainer van EDO en met DWS heb ik tegen zijn ploeg gespeeld. Ik ben toen blijkbaar opgevallen want toen Ted trainer werd van Rijnsburgse Boys heeft hij mij samen met Ed Bos benaderd. Ik wilde ook graag op het hoogste amateurniveau spelen en had goede verhalen gehoord over de zaterdaghoofdklasse.

Wat zijn je sterke en zwakke punten?
Mijn sterke punten zijn: doorkoppen, sterk aan de bal, acties en passeerbewegingen maken en ik heb snelheid. Mijn zwakke punten zijn: koppen en soms simpel balverlies, met name als ik niet scherp ben.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen met Rijnsburgse Boys?
Ik verwacht dat we hoger eindigen dan vorig jaar. We hebben een goed team en zijn zowel achterin, op het middenveld en in de voorhoede sterker geworden. Alle posities zijn dubbel bezet en er heerst een goede sfeer in het team. We hebben dit jaar meer mogelijkheden vind ik.
Persoonlijk hoop ik mijn doelpunten mee te pikken en ik hoop meer keer te scoren dan het vorige seizoen.

Welke ambities heb je op voetbalgebied?
Het betaald voetbal heb ik uit mijn hoofd gezet. Als 17-jarige heb ik bij AZ gespeeld, maar ik heb geen contract aangeboden gekregen. Het hoogste niveau van het amateurvoetbal is momenteel het hoogste haalbare.

Frank, bedankt voor het interview en veel succes verder bij Rijnsburgse Boys
Graag gedaan.

 

Frank Zinhagel (persoonlijk)
Frank Zinhagel is geboren op 5 april 1979 (26 jaar). Zinhagel begint zijn spelersloopbaan bij ZSGO uit Amsterdam. Op 17-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut bij het Amsterdamse DCG. Na een korte periode bij AZ vertrekt Zinhagel naar DWS uit Amsterdam. DWS kwam uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal. In het seizoen 2003-2004 vertrekt hij naar Rijnsburgse Boys. In zijn eerste seizoen 2003-2004 komt de aanvaller (links- en rechtsbuiten) tot 6 doelpunten. Vorig seizoen werd hij topscorer van Rijnsburgse Boys met 11 doelpunten.