outhands

Interview Erwin van der Lugt

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Natascha Paauw, voetbal al 17 jaar bij Rijnsburgse Boys en doe al aardig wat jaar vrijwilligerswerk bij onze vereniging. Dit is allemaal begonnen met het nieuw leven inblazen van het meisjesvoetbal. Na een aantal jaar het secretariaat voor de meisjes te hebben gedaan, wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen Arie (Durieux) me een aantal weken geleden aanschoot en vroeg of ik de interviews met de selectiespelers wilde doen, heb ik zonder na te denken heel enthousiast JA gezegd….. Bezint eer ge begint zeggen ze toch??
Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik (bijna) niets van de selectie weet. Ik ben een echte mooi-weer-supporter. En als het dan eindelijk eens mooi weer is, zit ik meer te kletsen dan voetbal te kijken.
En ik moet de selectiespelers gaan interviewen? Dat kan leuk worden!!
Lees mee met mijn allereerste interview! Verwacht geen voetbaltechnische verslagen ofzo, want dat zal je niet vinden.

Erwin van der Lugt was mijn eerste ‘slachtoffer’ en ik moet zeggen…. Hij is met vlag en wimpel geslaagd!!!

 Interview met Erwin van der Lugt

De week voor het interview ben ik bij iedereen gaan vragen wie Erwin van der Lugt is en wat ze van hem weten. Ik had namelijk echt geen idee!!
De zaterdag voor het interview ben ik toch maar even gaan kijken bij het eerste om te gaan kijken wie deze mysterieuze Erwin nou is…. Hij speelt met nummer 3 heb ik ontdekt en hij is een van de langsten van het veld….

Voor het interview begon was er al een leuk misverstand ontstaan. Ed was naar Erwin toegekomen en had gezegd dat hij een interview met Natasja zou hebben. Hij snapte er niets van…. Waarom zou Rijnsburgse Boys mijn vrouw willen interviewen??
Nee dus!! Niet zijn vrouw, maar hij zou het vuur aan de schenen gelegd krijgen…. Zonder het te weten had  Erwin al twee bonuspunten verdiend voor het interview begonnen was, en er zouden er nog vele volgen… 1 zijn vrouw heet Natasja en 2 ze heeft nog gevoetbald ook!!

1. wie is Erwin van der Lugt?
( Erg leuk om iemand tegenover je te krijgen die je ECHT niet kent)
Ik woon in IJmuiden. Ik ben sinds dit seizoen voetballer bij Rijnsburgse Boys. Vorig jaar speelde ik nog bij IJsselmeervogels en inmiddels bij Rijnsburgse Boys.
Ik ben getrouwd en heb een kindje van bijna 2. Verder werk ik bij de belastingdienst.

2. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe?
Ik ben in de jeugd begonnen bij SVIJ (Sport Vereent IJmuiden) en hierna naar Stormvogels gegaan vanwege de prestatiegerichtheid. Vervolgens ben ik bij Telstar terecht gekomen, het betaalde voetbalgedeelte van IJmuiden. Hier heb ik 1 jaar in de A-junioren gespeeld en 2 jaar in het 2e. Ik heb wel een tijd met het eerste meegetraind, maar werd niet echt bij het eerste elftal betrokken. Ik heb toen zelf de conclusie getrokken, als ik na 2 jaar nog niet bij het eerste zit, zal ik wel niet goed genoeg zijn. Toen ben ik terug gegaan naar Stormvogels. Vervolgens ben ik naar Lisse gegaan, dat was voor mij toen een stap omhoog, naar de hoofdklasse. Mijn laatste jaar bij Lisse zijn we Nederlands kampioen geworden van de zaterdag. Toen ben ik naar Huizen gegaan en daar werden we het eerste jaar kampioen van de zaterdag en het tweede jaar algeheel kampioen van Nederland. Bij IJsselmeervogels zijn we afgelopen seizoen weer kampioen geworden en dit jaar is het de bedoeling dat we met Rijnsburg kampioen worden!

(als je het mij vraagt zit dat kampioenschap wel goed met lucky Erwin in onze basis)

3. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Ik ben verdediger, voorstopper, mandekker. Ik ben redelijk sterk in de lucht, 1 tegen 1 duels win ik vaak en ik ben mentaal sterk.

4. Wat zijn jouw minpunten?
Ik ben een echte linksbenige voetballer, mijn rechterbeen stelt niets voor. Mijn startsnelheid is vrij laag, ik moet het hebben van mijn inzicht. Als ik eenmaal op gang ben gaat het prima, maar ik ben niet super wendbaar….
Ik ben een echte verdediger, aanvallend zou het iets beter kunnen.  We maken in het veld gebruik van elkaars sterke punten. Ik ben verdedigend sterk en pak de bal af van de tegenstander, ik geef de bal dan aan Bart en hij zorgt dan dat de bal de aanval ingaat. Bart is minder goed in verdedigen, maar weer sterker in het voetballende gedeelte. Je moet elkaars goede punten gebruiken!

 5. Wat is jouw meerwaarde voor het team?
Ik breng ervaring mee. Vooral ervaring om kampioen te worden!! Ik probeer het team erop te wijzen dat je mentaal sterk moet zijn. Niet na een gelijk spel denken dat het afgelopen is, want er kan nog van alles gebeuren. Die druk die wij hebben ligt ook bij de tegenstander. Nooit denken dat je de koploper niet meer inhaalt! Positief denken en er altijd voor blijven gaan. Dat zit in me en probeer ik over te dragen op de anderen..
En ik ben van meerwaarde door mijn organiserend vermogen in de verdediging. Ik ben niet iemand die veel schreeuwt in het veld, maar ik probeer alles zo te sturen dat het goed staat. We hebben de minst gepasseerde verdediging tot nu toe, en dat wil ik toch wel graag zo houden.

6. Wat vond je van de wedstrijd van afgelopen zaterdag?
Ik vond het een matige wedstrijd. Dat heeft er waarschijnlijk een beetje mee te maken dat je richting de eindstreep gaat en kampioen kunt worden.
Er stond veel wind en we begonnen met de zon tegen. Er gingen aan het begin wat dingen mis, en dat kost veel moeite om daar dan overheen te komen. We begonnen te onrustig. Na de wisseling kregen we iets meer grip op de wedstrijd en maakten we gelukkig 1-0. De tweede helft blijf je in de wedstrijd doordat de keeper een fantastische bal pakt en daarna zijn ze niet echt gevaarlijk meer geweest. Toen kregen we de penalty nog mee…. We hebben niet te klagen gehad afgelopen week. In deze fase is dat gewoon belangrijk. Een beetje geluk is nodig. Dat heb ik de laatste jaren wel gemerkt, als je kampioen wilt worden, moet het meezitten. En zoveel geluk heeft Rijnsburg dit seizoen nog niet gehad, dus laten we hopen dat het nu aan onze zijde blijft.

7. met welke speler van de eredivisie zou jij jezelf willen vergelijken en waarom die speler?
(Erwin viel erg lang stil…hij dacht en dacht en dacht …. )
Een oud teamgenootje heeft bij NAC gespeeld en daar hebben ze Penders achterin staan en die schijnt dezelfde stijl te hebben als ik. Hij is verdedigend ook heel sterk en hij kan amper lopen…..
Ik vergelijk mezelf eigenlijk nooit met andere spelers. Ik ben gewoon mezelf.

8. Wat was voor jou de reden om naar Rijnsburgse Boys te komen?
Ik had het bij Ijsselmeervogels goed naar m’n zin, maar de afstand was te groot. Ik had een andere baan gekregen, werkte minder thuis en wilde toch graag tijd met mijn gezinnetje doorbrengen. De reistijd werd gewoon te gek.
Ik wilde wel graag in de hoofdklasse blijven voetballen, maar bij ons in de buurt is dat er haast niet. Je komt dan al snel in de bollenstreek terecht. Bij Rijnsburg kende ik al een aantal jongens (Kolder, Simons, Aboikoni, Gootjes) en het is in een half uurtje te rijden. Van files heb ik nooit last want ik rijd altijd binnendoor over de N206. We rijden zelfs vaak met elkaar mee…..
De rest van de groep is ook leuk, we hebben het gezellig met elkaar!

9. Nu je zo een tijdje meedraait bij Rijnsburgse Boys…. Wat vind je ervan?
Ik heb erg moeten wennen aan de Rijnsburgers. Ik begin er nu pas een beetje aan te wennen. Ik heb natuurlijk een tijdje bij Lisse gespeeld en ik had de mensen hier hetzelfde verwacht als bij Lisse. De mensen bij Lisse lieten vanaf het begin af aan merken dat ze blij waren dat ik daar kwam spelen
. Als mijn ouders of vrouw daar meekwamen om te kijken werden ze in de kantine hartelijk ontvangen en dat is hier toch een heel stuk minder. Ik heb me inmiddels ook wel uit laten leggen hoe de Rijnsburgers zijn. Wat de boer niet kent…….  Je moet er een beetje tussen zien te komen. Gelukkig gaat dit nu een stuk beter. Ik kom nu de kantine in en mensen zeggen wat tegen me. De ene keer is dat een compliment of een schouderklopje en de andere keer kritiek, dat geeft niks. Maar het geeft mij het gevoel dat ik erbij hoor.
De club zou hier iets aan kunnen doen door op de site een stukje te wijden aan de spelers die komend seizoen bij Rijnsburg komen spelen. Hierdoor voelen de Rijnsburgers zich veel meer betrokken bij de A-selectie en voor de speler is het leuk om te lezen dat er aandacht aan zijn komst wordt besteed. Dit soort kleine dingen zorgt dat je met een goed gevoel naar een nieuwe vereniging gaat. Ik heb dit een tijdje geleden aangegeven bij Ted en Ed en het is dan toch leuk om te zien dat ze er wat mee doen. Er staat nu een stukje op de site over twee nieuw aangetrokken spelers. Dat is voor die jongens gewoon leuk om te lezen.
Ik merk echt dat er een verbetering in zit. In het begin heb ik me wat onwennig gevoeld, maar dat is eigenlijk verdwenen. Dat ligt natuurlijk ook aan de mensen om me heen. Ik ga me steeds beter voelen en ga steeds meer echt bij de club horen. Ik merk ook dat de mensen steeds meer laten merken dat ze blij zijn dat ik er ben, en dat is leuk. Ik ben daar toch best gevoelig voor. Ieder mens vind het leuk om af en toe een complimentje te krijgen!

10. Er wordt gefluisterd dat jij de best betaalde speler bent van Rijnsburg. Denk jij zelf ook dat je dat bent?
Nee!!

11. Zou je voor het geld van Rijnsburg een skelter, een fiets, een auto of een riante villa kunt kopen?
Nou, ik zal je vertellen… ten opzichte van het geld van IJsselmeervogels moest ik al de helft inleveren. En van de vergoeding die je krijgt, lever je de helft weer in bij de belastingdienst, dus erg veel houd ik er niet aan over. Het is een leuk extraatje, dat is wel waar.
Er werd mij zaterdag ook gezegd dat ik een broodvoetballer zou zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Ik moet wel eerlijk zeggen, ik ga hier niet voor niks heen. Ik rij geen vier keer in de week een half uur heen en een half uur terug voor niks. Maar ik ga naar een vereniging waarvan ik denk dat ze kampioen kunnen worden. (dat hij daar een fijn neusje voor heeft is inmiddels wel duidelijk! Hopen dat zijn intuïtie hem dit keer niet in de steek laat).
Nadat ik eind vorig seizoen in een interview in de krant heb aangegeven dat ik graag in de bollenstreek wilde gaan voetballen, ben ik benaderd door Katwijk, Noordwijk, Quick Boys en Rijnsburg. Ik heb toen alleen met Rijnsburg gesproken. Daar wilde ik eigenlijk van te voren al heen, omdat ik een aantal jongens al kende. Als het me dan om het geld zou gaan, zou ik bij meerdere clubs een gesprek zijn aangegaan en had ik de verenigingen tegen elkaar uit kunnen spelen. Maar daar gaat het me niet om. Het gaat me om met plezier voetballen bij een leuke vereniging. En daar krijg ik heus wel wat voor betaald, maar ik kan er geen riante villa voor kopen. Was het maar waar!!!!

12. We weten dat je goed kunt voetballen, maar heb je nog meer talenten?
Ik kan wel aardig kaarten. Joost won vorig jaar altijd, maar nou ik meedoe, heeft hij het toch wat lastiger…..
Verder ben ik ben redelijk sportief. We hebben van de week dat tennisavondje gehad, dat was erg leuk. Ik ben dan alleen zo fanatiek, dat ik wel wil winnen. Eigenlijk alles waar een competitie-element in zit, vind ik leuk!
(Toen ik vroeg of hij ook zo iemand was die voor de stoplichten altijd de strijd aangaat met degene naast hem, bleek dat zijn teamgenoten zeggen dat hij in het verkeer een soort slak op wielen is….)

 13. Jouw vader is competitieleider bij de KNVB. Heeft dat ooit wel eens in je voordeel gewerkt?
Nee!

14. Wie is je grote voorbeeld?
(Na lange stilte komt het antwoord. Het antwoord is overigens wel weer een bonuspuntje waard!)
Ik heb veel respect voor mijn ouders, voor hoe zij het altijd gered hebben met drie koters thuis, drie voetballers! Ik heb een broer die sprekend op mij lijkt, maar alleen twee jaar jonger is en keept in de hoofdklasse op zondag. Mijn andere broer is spits in de derde klasse, dus we hebben van alles wat.
Mijn ouders zijn mijn grote voorbeeld in hoe ze dit allemaal gedaan hebben. Hoe ze het voetbal met het hele familiegebeuren hebben weten te regelen.

15. Hoeveel jaar hoop je nog mee te gaan op dit niveau?
Daar heb ik dit jaar over nagedacht om in een vriendenteam te gaan spelen. Dat kwam doordat het hier bij Rijnsburg niet zo lekker liep en ik me er niet zo happy bij voelde. Ik heb er serieus over nagedacht om bij mijn jongste broer in het team te gaan spelen. Uiteindelijk heb ik toch besloten om te blijven. Stoppen op dit niveau is meteen ook zo definitief. Als ik er een jaar uit ben geweest kom ik nooit meer terug op dit niveau. Ik heb nu na de zomerstop vaak al anderhalve maand nodig om weer topfit te worden. Nu ik dit heb besloten is het ook wel weer leuk en heb ik er ook echt weer zin in. Ik ga volgend jaar gewoon door en bekijk het per jaar. Mijn gezin is hierin ook heel belangrijk. Overdag zit ik veel op kantoor (belastingdienst) en ’s avonds ben ik vaak aan het voetballen. Zolang het allemaal nog goed gaat en goed voelt blijf ik gewoon lekker voetballen.

16. Heb je naast voetbal nog meer hobby’s?
Tennis vind ik heel leuk. Tijdens mijn vorige baan deed ik dat een keer per week, maar dat gaat nu niet meer….helaas! En kaarten heb ik hier weer een beetje opgepakt. Bij andere verenigingen kon ik weinig medespelers vinden, en hier wel. Er zijn hier best veel kaarters, dat vind ik leuk!
Verder heb ik weinig hobby’s. Er blijft ook weinig tijd over, naast de voetbal, mijn werk en m’n gezin. Op zondag gaan we vaak voetbal kijken bij mijn broertje. Mijn vrouw vindt dat gelukkig ook leuk om te doen, omdat ze zelf heeft gevoetbald.

17. Wat vind je van damesvoetbal?
Ik had het er toevallig van de week nog over. Toen stonden we hier te kijken bij de dames (bij ons team dus….) En ik moet zeggen….. de dames kunnen best wel voetballen. Het tikken gaat wel, de passen gaan wel goed, maar het tempo ligt zoooooo laag. Als je bij ons een bal krijgt moet je al gekeken hebben en heel snel handelen. Bij de dames krijg je een bal aangespeeld, je neemt ‘m aan, je draait je om, je loopt een stukje en dan word de bal pas doorgespeeld naar de volgende. Er zit veel minder kracht en tempo in dan bij ons.

18. Afsluiter…vraag namens de dames!! Wat is je favoriete stand(je)?
Na het kampioenschap met een medaille om m’n nek.
(laten we met z’n allen heel hard hopen dat Erwin z’n favoriete standje in mei weer mag uitoefenen!!)

Tot zover mijn eerste interview. Complimenten voor Erwin voor het beantwoorden van ALLE vragen en bedankt dat ik mijn eerste interview bij jou mocht doen.
Mijn volgende ‘target’ is Danny van der Vijver. Heb je nog vragen aan hem, laat het me dan voor 8 april weten (nataschapaauwstar@hotmail.com)