outhands

Interview Danny van der Vijver

 Mijn tweede interview mocht ik afnemen bij Danny van der Vijver. Danny is een van de weinige selectiespelers die ik ‘ken’. Nou ja….ken?? Niet vanwege zijn uitmuntende voetbaltalent, maar omdat ik zijn twee broertjes les gegeven heb. Ik weet dat hij 1 broer, 2 broertjes en een zusje heeft en dat het hele gezin op zaterdag bij Rijnsburgse Boys te vinden is. Wat weet ik al van Danny als voetballer? Uhm….. hij speelt in de voorhoede…. Toch? Eigenlijk, nou ik er over nadenk weet ik helemaal niet zo veel van hem. Kortom, hoog tijd om Danny eens iets beter te leren kennen.

Er is 1 vraag die ik op verzoek stel. Ik zeg niet welke vraag, en ik zeg ook niet wie deze vraag stelde. Wat ik wel kan vertellen is dat deze persoon de club net als Danny niet kan missen tijdens de zomerstop…. Weet jij wie en welke vraag?

1. Stel jezelf eens voor
Ik ben Danny, 22 jaar. Ik woon in Rijnsburg en werk op de veiling.  Ik woon nog thuis en heb een vriendinnetje (Linsey). Mijn meisje zit nog op school, dus er zijn nog geen plannen om samen te gaan wonen en al helemaal niet om te gaan trouwen. (Dat laat hij liever aan zijn broer over!)

De familie van Danny heeft wel een hele bijzondere scheldnaam. Maar hoe zijn ze daar eigenlijk aan gekomen? Leek z’n opa op een big, of waren z’n overgrootouders heel goed in het biggen? Toch maar eens aan Danny vragen…

2. Hoe is jouw familie aan de scheldnaam De Big gekomen?
Volgens mij was mijn overgrootvader biggenfokker, maar dat weet ik niet zeker.

(dat had ik nou weer net niet bedacht!)
 
3. Wat doen je vader en moeder als de winterstop begint?

Niks! Dan vallen ze ook in een gat. Ze proberen altijd bij mijn broer, broertjes, mijn zusje en bij mij te komen kijken. Ze verdelen zich nog wel eens omdat er ook nog wel eens tegelijk gespeeld wordt. Ze proberen altijd allebei bij mij te komen kijken.

4. Vertel eens over je voetbalverleden tot nu toe
Ik speel nu 16 jaar bij Rijnsburgse Boys. Ik heb hier altijd in de selectieteams gespeeld. Ik hoopte toen altijd al in het eerste te komen en mensen zeiden toen al tegen me dat ik het zou kunnen. Dat het ook gelukt is, is geweldig!

 5. Wat zijn jouw sterke punten als voetballer?
Ik heb een goede trap, goede conditie en ik heb altijd goed het overzicht.

6. Wat zijn jouw minpunten/leerpunten?
Ik moet meer met mijn lichaam werken en verdedigend ben ik niet altijd even sterk. Ik stap nog wel eens een beetje te vroeg in.

7. Wat is jouw meerwaarde voor het team?
Ik heb een goed loopvermogen en breng diepgang in het spel door onder de spitsen te komen. Ik ben rustig en je hoort me niet zo snel. Maar als dingen niet gaan zoals ik het wil, zeg ik het wel. Niet dat dat vaak gebeurt hoor, want eigenlijk gaat alles wel zoals ik het zou willen… Ik ben best tevreden.

8. Welke positie speel je en wat is je favoriete positie?
Ik ben aanvallende middenvelder en dat is toch ook wel mijn favoriete positie. Ik zou ook wel linkshalf kunnen spelen. Komende zaterdag tegen Ajax sta ik een beetje links voorin omdat onze buitenspelers er niet allemaal zijn. Frank is geblesseerd, Joost is geschorst en dan gaat het hard. Alleen Djuric speelt.

( afgelopen zaterdag hebben we gezien dat onze Boys het ook zonder alle buitenspelers kunnen. Nog maar een paar wedstrijden verwijderd van het kampioenschap. Over kampioenschap gesproken…….)

9. Denk jij dat jullie kampioen worden? Of eigenlijk moet ik nu schrijven, denk jij dat WE kampioen worden? (als WE het niet worden, verander ik het natuurlijk weer in jullie)
We hebben het nu in eigen hand. Als we drie keer winnen dan zijn we er. We staan nu gelijk met Lisse. De laatste wedstrijd moeten we tegen Lisse, dus het blijft spannend tot het eind. Verder moeten we nog tegen Ajax, wat moet lukken en tegen Quick Boys. We gaan alle drie deze teams pakken en worden kampioen!

10. Met welke speler van de eredivisie zou je jezelf willen vergelijken?
(Erwin heeft bij deze vraag lang nagedacht, maar Danny spant de kroon. Ik heb de vraag drie keer terug laten komen in het interview, het heeft me zeker 5 minuten op het bandje gekost en tot driemaal toe geen antwoord gekregen!! Twee dagen later kwam het…….. )

De speler uit de eredivisie waar ik mezelf een beetje mee vergelijk is David Mendes de Silva (ik snap best dat hij dit thuis even op moest zoeken, wat een naam zeg!) omdat hij ook veel diepgang in zijn spel heeft. Bovendien heeft hij ook een goed loopvermogen en hij pikt nog wel eens een doelpuntje mee!

11. Als je terugkijkt naar afgelopen seizoen. Wat vond jij de mooiste wedstrijd? En waarom?
Quick Boys uit. Ik maakte toen het winnende doelpunt. Dat was geweldig! Een wedstrijd tegen Quick Boys doet me sowieso veel. Ik heb veel Katwijkse collega’s, dus tegen Quick Boys moet ik winnen. Verliezen we, dan krijg ik dat nog heeeeel lang te horen. Die wedstrijden zijn altijd extra spannend.

12. Hoe vind je het om in het eerste van Rijnsburgse Boys te spelen?
Leuk natuurlijk! Vroeger wilde ik altijd profvoetballer worden. Als ik dan kijk naar wat ik tot nu toe heb bereikt, ben ik tevreden.

(En terecht! 22 Jaar en een basisplaats in het eerste, niet veel jongens die dat kunnen zeggen!)

Het leuke vind ik ook, dat doordat ik uit de eigen jeugd kom, ik vanzelf dat stapje extra doe. Dat gaat vanzelf, omdat je de mensen kent en ze je waarderen.

13. Stel je eens voor….  Quick Boys en doet je een schitterend voorstel om komend seizoen daar te gaan voetballen… Wat doe je?
Voor geen goud! Echt niet! Ze kunnen me bieden wat ze willen, maar ik ga echt niet. Niet naar Quick Boys. Dat is verraad!
Als ik de kans zou krijgen om naar het betaalde voetbal te kunnen gaan, zou ik er wel serieus over nadenken, maar zover is het nog niet….

 14. Nu je zo een tijdje in de A-selectie van Rijnsburgse Boys meedraait… Wat vind je ervan?
Ik vind het allemaal goed geregeld. We hebben een goede groep en iedereen kan het goed met elkaar vinden. Leeftijdsverschil heb ik ook helemaal geen last van.

15. We weten dat je goed kunt voetballen, maar heb je nog meer talenten?
Nee

Er is mij ingefluisterd dat Danny  tijdens de zomerstop altijd meedoet met het 6e. Hij zal toch niet????

16. Klopt het dat je komend seizoen bij het 6e wilt gaan voetballen?
Haha, dat roepen ze al een paar jaar. Voorlopig nog niet, maar zeg nooit nooit!

2 Jaar geleden is Danny tijdens het beachvoetvolleyen zwaar geblesseerd geraakt , waardoor hij bijna een heel seizoen heeft gemist.

17. Ga je nog beachvoetvolleyen deze zomer?
Ik weet niet of het gepland staat. Vorig jaar ben ik ook weer geweest. Was wel eng en ik deed wel heel voorzichtig, maar het ging wel. Op het strand trap ik ook wel weer een balletje. Maar wat ik toen had, wil ik nooit meer!

18. Wie is jouw grote voorbeeld?
Mijn vader en moeder! Zij hebben toch 5 kinderen grootgebracht. Ze hebben ons lekker makkelijk opgevoed. Ze zijn niet te streng en laten ons zelf volwassen worden.

19. Hoeveel jaar hoop je nog mee te gaan op dit niveau?
Nog heel veel jaar. Kijken hoe het loopt natuurlijk. Je weet niet hoe het gaat als je een kleine krijgt…

20. Heb je naast voetbal nog meer hobby’s?
Ja, m’n vriendin!!

21. Wat vind je van damesvoetbal?
(Danny viel hier angstvallig stil….. en gaf een zeer strategisch antwoord.)

Als een meisje het naar haar zin heeft met voetbal, moet ze het doen. Ik kijk er alleen niet zo graag naar. Bij m’n zusje vind ik het weer wat anders. Maar dan nog kijk ik omdat het m’n zusje is, en niet om het voetbal.

22. Afsluiter…. Namens de dames: Wat is je favoriete stand(je)?
(Danny moest erg lachen om de vraag, maar moest me het antwoord schuldig blijven. Nou kan ik me wel voorstellen, dat je hier even goed over na moet denken voor je een antwoord geeft!)

Mijn favoriete stand is over een maand op nr. 1 staan in de competitie, en speciaal voor de vrouwen; standje 69

Danny, bedankt voor dit interview. Ik hoop dat je gelijk krijgt…. Nog een maandje en dan weten we het!! Zet ‘m op!
Volgende keer interview ik Joes Blakborn. Heb je nog vragen aan hem of weetjes over hem, laat het me weten…
nataschapaauwstar@hotmail.com
O, enne bedankt voor je vraag Karly….. oeps, nou heb ik het toch gezegd 😉