outhands

Internationaal FIFPro Tournament 18 en 19 juli

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juli organiseert de mondiale spelersvakbond FIFPro in Rijnsburg het internationale FIFPro Tournament voor profvoetballers op zoek naar een nieuw contract.

  

Meer dan 100 profvoetballers, die het afgelopen seizoen nog actief waren bij een profclub, krijgen de gelegenheid om zich in de kijker van scouts en clubs te spelen. Twee dagen lang is op het FIFPro Tournament een unieke mix te zien van jonge veelbelovende spelers en ervaren krachten. Allemaal zijn ze van mening dat ze een plaats in het profvoetbal verdienen. En ze zijn vastberaden om dat tijdens het FIFPro Tournament te laten zien!
Uit de afgelopen jaren blijkt dat meer dan 50% van de spelers er daadwerkelijk in slaagt om via het FIFPro Tournament een nieuw contract – al dan niet in eigen land – te verdienen.
Behalve gastheer Nederland zullen Frankrijk, Portugal, Slovenië, Zwitserland en een gecombineerd Scandinavisch team (met spelers uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland) op het FIFPro Tournament actief zijn.

Voor de jeugd
Naast de voetbalwedstrijden zijn er op het sportpark allerlei spellen voor de jeugd aanwezig. Doe mee aan de pannacompetitie op een levensgroot opblaasbaar speelveld. Of toon je vaardigheden bij  ‘De Bal op de Stropdas’. Ook vindt de finale van de regionale penaltycompetitie plaats op het hoofdveld.

Wedstrijdprogramma

Groep A:
Zwitserland
Portugal
Slovenië

Groep B:
Frankrijk
Scandinavië
Nederland

Vrijdag 18 juli (2 x 22,5 minuut)
13.00 uur:  Portugal – Zwitserland
14.00 uur:  Frankrijk – Scandinavië
15.00 uur:  Zwitserland – Slovenië
16.00 uur:  Frankrijk – Nederland
17.00 uur:  Portugal – Slovenië
18.15 uur:  Scandinavië – Nederland

Zaterdag 19 juli (2 x 30 minuut)
11.00 uur:  Nr. 3 Groep A – Nr. 3 Groep B
12.15 uur:  Nr. 2 Groep A – Nr. 2 Groep B
13.30 uur:  Nr. 1 Groep A – Nr. 1 Groep B