Bram van Egmond

Intensieve training versterkt het team

RBB Trainingskamp 2015 Dag 3 005Op de derde dag van het trainingskamp in Torremolinos, maandag 5 januari, werd stevig getraind. Om half negen zat de voltallige selectie aan het ontbijt, om daarna per bus naar het trainingscomplex af te reizen. Het gras bleek ter voorbereiding op de training alvast een lekkere sproeibeurt te hebben gekregen. Er werd gestart met de gebruikelijke warming-up, onder leiding van Ronald Breinburg. Hij blijkt een uitgebreid arsenaal beschikbaar te hebben van verschillende warming-op loopjes en oefeningen. “Ik heb al wat warming-ups meegemaakt”, zei Ronald achteraf, “dus ik heb genoeg voor een hele ochtend!”.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 3 024Na de warming-up stond een sprintestafette op het programma, steeds twee spelers tegen elkaar. Er wordt gestart op zo’n 50 meter afstand van elkaar, waarbij de spelers elkaar tegemoet sprinten, 1 van de 2 speler op eenderde moet draaien en dan met de andere naar de finish sprint. Er werd gestreden tot het uiterste, getuigen de foto’s. Na de estafette wed er afgewerkt op de goal, waarbij Richard en Rick flink hun handen moesten laten wapperen. Max Lobel was niet op de training, hij was ziek. Dat waren er trouwens meer. Ook Henk Jan den Haan lag nog op bed, Ed Bos was niet fris en Martin van Eeuwijk was nog niet hersteld van een knietje in zijn dij op de zondag. Dirkjan deed weer een aangepast programma en ook Danny en Jeroen konden niet de hele training voluit gaan.
Na de afwerkoefeningen volgde nog een intensieve partijvorm, waarbij uiteindelijk het gele team wist te winnen.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 3 053De rest van de dag kregen de spelers vrijaf om bij te komen van de ochtendtraining. In de avond volgde een groepsgesprek, waarbij spelers en staf de eerste seizoenshelft hebben besproken en de lijnen voor het tweede deel hebben uitgezet. Door de aanwezige sponsors en entourage werd ook flink getraind. Het klaverjassen begon direct na het diner en duurde de hele avond. Drie volledige ronden konden worden afgewerkt.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 3 056Dinsdagochtend staat de oefenwedstrijd tegen vv Katwijk op het programma. De wedstrijd begint om 12:00 en is via het Twitterkanaal van Rijnsburgse Boys te volgen (@vvrbb, #rbbkat).
Een fotoserie van dag 3 is hier te bekijken.