outhands

In the picture: Nico Glasbergen

In de rubriek ‘in the picture’ zetten we een week een speler of speelster van Rijnsburgse Boys in het zonnetje. De speler of speelster wordt gekozen uit de jeugd, dames of senioren (behalve de A-selectie).
Op die manier willen we aandacht schenken aan het fundament van de vereniging.

Deze week Nico Glasbergen

Geboortedatum?
25 juni 1975

Wat voor werk doe je?
Sinds 1 juni 2001 werk ik bij Nationale-Nederlanden in Den Haag.
Daar ben ik juridisch medewerker bij collectief pensioen in het team Nieuwe Zaken. Dit houdt in dat ik voor nieuwe relaties (bedrijven) pensioenreglementen en uitvoeringsovereenkomsten fabriceer, als vraagbaak dien en andere kleine pensioen-juridische klusjes doe. Ik heb het uitstekend naar mijn zin !
Ik kom ook nog wel eens Rijnsburgse bedrijven tegen, erg leuk !

In welk elftal speel je?
In Rijnsburgse Boys 5, ook wel Samba 5 genoemd.

Wat is je positie?
Ik sta altijd back, links of rechts.

Sterke punten?
Hahaha daar zijn we gauw mee klaar ! Nou laat ik het zo zeggen, voor ons niveau vind ik mijn verdedigend inzicht vrij aardig (speel graag op buitenspel), ik ben ontzettend fanatiek en wil altijd winnen (wat meestal, maar niet altijd gunstig is) en ben op een goeie dag erg fel en lastig voor een tegenstander. Denk ik.

Zwakke punten?
Ik loop nog liever 10 km. dan dat ik een kopduel aanga. Laat je dus niet misleiden door mijn gebrek aan haar, dat komt niet van het koppen. Is dus een heel zwak punt. Techniek heb ik ook niet echt. Zwakste punt vind ik dat ik me vaak te veel inleef in de tegenstander en mezelf zwakker maak en de ander sterker (in mijn hoofd). Ik laat me mentaal teveel van de wijs brengen op sommige dagen.

Hoe lang speel je bij Rijnsburgse Boys en hoe vind je het bij de club?
Ik speel al vanaf mijn 7de bij RB. In 1982 ben ik dus begonnen onder Leen de Stekel, toen kwamen er voor het eerst F-jes. Nu is het 2007, dus ik vier met een aantal ploeggenoten een 25-jarig jubileum (de toptrainers v.d. Hoek (F1) en de Zeikerd (D1) ).

Wat hoop je te bereiken op voetbalgebied?
Mijn enige ambitie is een collectieve ambitie en dat is dat ik hoop dat we als team zo lang mogelijk kunnen blijven spelen met elkaar. We zijn al jaren een team (in ieder geval de meesten van ons) en hopelijk kan dat nog lang doorgaan. Helaas zit het de tweede helft van het seizoen niet mee, want er waart een blessure- en absentiespook over ons team waardoor de prestaties achter blijven, maar de zon gaat weer over Samba 5 schijnen en dan hebben we weer extra lol tijdens en na afloop. Dat zou ontzettend leuk zijn.

Hoe denk je dat Rijnsburgse Boys 1 gaat presteren?
Kampioenschap of runner-up, dat zal een dubbeltje op zijn kant zijn. RB 1 is in ieder geval super degelijk, dat is een geweldige eigenschap als een team dat heeft. Ik zou het echt niet weten, ik heb wel vernomen dat Lisse tegen RB eerder dit jaar erg sterk was, dus elke wedstrijd zal een finale zijn met zo’n concurrent.
Ik durf geen voorspelling te doen. Eén voordeel is dat ‘we’ nog steeds de kampioenen zijn. Lisse moet dat nog maar zien te worden.

Wie vind je de beste speler bij Rijnsburgse Boys?
Helaas zie ik veel te weinig wedstrijden van het eerste, maar de keren dat ik ze  zag viel me Raymond Kolder altijd op als een hele goeie schakel.
In potentie is Martin den Haan het, alleen Martin heeft te veel pech gehad de laatste 5 jaar. Van Martin genoot ik het meest en niet omdat het een vriend is…

Wat is je favoriete club?
Ondanks alle tegenslagen, ellende, gezeik, hoongelach etc… Feyenoorder word je en blijf je vol trots tot je laatste ademtocht !!!

Wie is je favoriete speler?
Robin van Persie en Dirk Kuyt. De ene vanwege zijn geniale linkerbeen, de ander vanwege het feit dat hij een speler is die een toeschouwer nooit laat zakken, omdat hij altijd minimaal een 6 haalt.
Wat is hun vorige club ook alweer ?

Wat zijn je hobby’s?
Bovenal mijn dochter Fenna (5,5 maanden). Verder ben ik dol op bloemen en planten (met name daarmee bezig zijn op mijn balkon), lees ik graag over psychologie, tuinieren, misdaad en geschiedenis en ik luister erg graag naar muziek. En ik kijk veel t.v. en ben verslaafd aan teletekst. Oh ja en naar de kroeg gaan als het even kan.

Wat is je favoriete eten?
Ik lus vrijwel alles, maar de warme stoofperen met aardappels en biefstuk van mijn moeder zijn ongeëvenaard !

Wat is je favoriete tv-programma?
Dat zijn er ook zoveel. Moet ik toch een keuze maken, dan: Peter R. de Vries misdaadverslaggever en alle programma’s die gaan over de geschiedenis van het leven op aarde.

Wat is je favoriete muziek?
Mijn favoriete muziek is metal/rock en mijn favoriete band is Dream Theater, maar ik luister vrijwel net zo graag naar de Sugababes, Shakira, klassieke muziek, dance of Lenny Kravitz.

Wat is je favoriete website?
www.feyenoord.headliner.nl
Ik word er alleen niet zo vrolijk van de laatste tijd, hahaha.

Heb je verder nog wat te zeggen
Ja, ik vind dat Rijnsburgse Boys door alle goeie inspanningen van heel veel mensen de laatste jaren in een ontzettend positieve ‘flow’ zit. We hebben een schitterend complex, veel positieve mensen en een prachtige site. Hopelijk blijft dat zo, komt de jeugd nog een stapje hoger te spelen en kan er weer een kampioenschap genoteerd worden in mei. Ga zo door !