Bram van Egmond

In memoriam Jan van Iterson

jan iterson2

Op 80-jarige leeftijd is erelid Jan van Iterson eerder deze week overleden. Jan was 68 jaar lid van onze vereniging.
Jarenlang vormden Jan en Rijnsburgse Boys een onafscheidelijk duo. Begonnen als junior moest hij noodgedwongen, door een tijdens militaire dienst opgelopen hersenschudding, stoppen met voetballen. Op 26 jarige leeftijd werd hij jeugdleider en nam hij eind jaren 60 plaats in het jeugdbestuur, waar hij maar liefst 25 jaar deel van uit maakte. Op de Agemene Ledenvergadering van oktober 1984 werd Jan benoemd tot erelid. Het bestuur is lovend over zijn enorme bijdrage voor de jeugdafdeling en geeft in de vergadering de volgende toelichting: “De jeugdafdeling is onder jouw leiding van 4 junioren elftallen uitgegroeid naar nu 35 jeugdelftallen. Je bent nooit een man van veel woorden geweest, maar we hebben altijd ontzettend gewaardeerd hoe je je werk in het belang van de vereniging deed.” Ook bij de KNVB afdeling Leiden werd Jan van Iterson in 1984 gehuldigd.
Behalve bij de jeugd zette Jan van Iterson zich op tal van andere vlakken in voor Rijnsburgse Boys. Hij maakte enkele jaren deel  uit van de elftalcommissie, was als materiaalman een tijd betrokken bij de club en floot als scheidsrechter bijna 40 jaar wedstrijden van en voor Rijnsburgse Boys. In begin van deze eeuw runt Jan de wasserette, waar hij zorg draagt voor de schone kleding van de selecties.
In het jubileumboek ter ere van het 75-jarig bestaan in 2005 laat Jan weten: “Ik wil in de weer zijn. Rijnsburgse Boys is een hobby van me. Ik kom hier graag”. Zijn uitverkiezing op 7 juni 2008 als vrijwilliger van het jaar verbaasde dan ook niemand. Hij was altijd op de club.
Uit ons archief kwam ik een mooi artikeltje tegen dat op 12 juni 2006 op de site verscheen en wat typerend was voor Jan van Iterson:

Deze morgen dook onze oudste vrijwilliger geheel vrijwillig in de sloot om een bal te redden. Jan had de vorige begroting van onze penningmeester goed gelezen en wilde ook graag zijn steentje bijdragen voor onze vereniging.
Hulde aan deze man die er altijd is, alle selecties van schone tenues voorziet, voor de vlaggen op het vijfde veld zorgt, schoon maakt en wat al niet meer. En bovendien nooit loopt te klagen. Echt een topper zoals je die bijna niet meer ziet.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en verdere familie. Wij zullen hem zeer missen en zijn hem veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan!
Namens het bestuur
Ad Hendriksen
(voorzitter)