IJsselmeervogels weer Landskampioen

IJsselmeervogels is weer de beste amateurclub van de zaterdag. De ‘rooien’ prolongeerden het landskampioenschap door ook de derde wedstrijd te winnen. Het werd 2-1 tegen HHC Hardenberg.

Toch had IJsselmeervogels het lastiger dan vooraf iedereen had verwacht. De ‘Vogels’ kenden desondanks een vliegende start. Een soepele aanval leidde al in de derde minuut tot de openingstreffer van Jeffrey Winter. HHC was door die snelle tegentreffer zo van slag dat het even duurde voordat de ploeg zich enigszins herstelde. Dat leverde in het laatste kwartier zowaar wat plaagstootjes op. Maar juist toen kreeg IJsselmeervogels de beste kans op 2-0, maar Jeffrey Winter richtte net verkeerd.

Na rust kregen de Spakenburgers het steeds moeilijker. HHC Hardenberg ging op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er te komen, maar zes minuten kwam de ‘onzichtbare’ Jeffrey Winter als een duveltjes uit een doosje en maakte alsnog 2-0. Twee minuten later kregen de Hardenbergers toch loon naar werken met de 2-1.

IJsselmeervogels speelt volgende week thuis de eerste wedstrijd om het amateurkampioenschap. Tegenstander wordt Argon of JVC Cuijk. (bron Voetbalopzaterdag.com)

Stand Zaterdagkampioenschap

Vanaf deze kant de hartelijke felicitaties aan IJsselmeervogels met de prolongatie van het landskampioenschap van de zaterdagamateurs. Onze vliegende reporter IJsbrand van Tilburg was bij de wedstrijd. Zijn verslag kunt u hier lezen.