IJsselmeervogels verliest van T

10 juni

IJsselmeervogels heeft de eerste slag om het amateurkampioenschap verloren. De zaterdagkampioen ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen de zondagkampioen Türkiyemspor. De eindstand was bij rust al bereikt.
De Amsterdammers kwamen in de 25ste minuut op voorsprong door Regilio Simons. Tien minuten later was het weer gelijk. André Kemper werd binnen de ‘zestien’ gevloerd. Kwong Wah Steinraht weet altijd wel raad met een strafschop, zo ook nu: 1-1.
Een paar minuten kregen de Vogels de kans om opnieuw uit een penalty te scoren. Dit keer ging Steinraht zelf neer. Dennis Knüppe slaagde er niet in vanaf elf meter te scoren. Een domper voor IJsselmeervogels. Die werd een minuut later nog iets groter, toen Simons ongedekt Türkiyemspor naar een 1-2 voorsprong mocht koppen.

IJsselmeervogels kreeg in de tweede helft voldoende kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Volgende week zaterdag is om 17.00 uur de return in Amsterdam.

(bron: voetbalopzaterdag.com)