IJsselmeervogels is amateurkampioen

IJsselmeervogels heeft in de return tegen Türkiyemspor alles recht gezet en is via een 3-0 overwinning amateurkampioen van Nederland geworden. De ‘rooien’ zijn daarmee voor de vijfde keer de sterkste amateurclub van Nederland.

De Vogels moesten een 1-2 thuisnederlaag zien weg te poetsen in Amsterdam. Dat leek aanvankelijk helemaal niet te lukken. De zondagkampioen was beter, leek de voorsprong te verdedigen en de zaterdagkampioen was niet fel genoeg. De strijd kantelde echter, toen een ‘echte rooie’, Jan de Graaf, na 31 minuten een blunder van de doelman afstrafte en voor de 0-1 zorgde.

In de tweede helft viel de beslissing in drie minuten. In de negentiende minuut maakte André Kemper de 0-2 en weer 180 seconden later was het zelfs 0-3 dankzij Kwong-Wah Steinraht.
IJsselmeervogels hoefde de wedstrijd alleen nog maar uit te spelen en kon daarna met de circa 1500 meegereisde supporters de amateurtitel vieren.

(Bron: voetbalopzaterdag.com)