outhands

Iedere overwinning is drie punten voor Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys komt in tegenstelling tot de afgelopen weken wat timide uit de startblokken. De tegenstander speelt met twee spitsen dus vinden de Rijnsburgers drie verdedigers voldoende. Zo ziet bijvoorbeeld ook Jasper de Muijnck, tegenwoordig als scout operationeel. Maar het is zeker in die beginfase wennen. En niet vreemd ook omdat er een aantal gerenommeerde verdedigers nog in de ziekenboeg verblijven. Behalve van de zon valt er weinig te genieten in het eerste kwartier van de wedstrijd. Eén kleine mogelijkheden valt er te noteren: een mooie volley van Peter Freke die een prooi voor Mark Zegers is. Daar tegenover staat een verkeerde terugspeelbal van Bennie van Noord – hij speelde geen gelukkige wedstrijd – en balverlies van Damiano Schet waardoor Richard van Nieuwkoop twee keer in de problemen komt. Het waren een paar foutjes die de Uien zich kennelijk konden permitteren. Als Danny van der Vijver even daarna besloten had een bal te koppen in plaats van in te schieten had vervolgens een 0-1 voorsprong gevierd kunnen worden. Zo’n meter voor de doellijn van het lege doel wil de Rijnsburger echter met de binnenkant voet binnen schieten en raakt zo snoeihard te lat.  

Erik de Kruik ontsnapt even later aan de andere kant aan de aandacht van Bennie van Noord maar ook hij vindt Richard van Nieuwkoop – lekker op dreef vanmiddag – op zijn weg. Daarna krijgt Rijnsburgse Boys de tweede grote kans deze middag. Nu is het Jeffrey Winter die niet besluit zelf in te koppen maar zo rond de penaltystip breed te leggen op de aanstormende Resham Sardar. In plaats van 0-1 resteert helaas slechts een corner. Met nog tien minuten voor de thee leidt een dieptepass tot snel uitkomen van Richard van Nieuwkoop. Alhoewel hij eigenlijk een fractie te laat is, dwingt hij daarmee de tegenstander wel verder van het doel tot een voorzet. De voorzet richting hele dan lege doel is overigens een prooi voor Kevin Winter. Met het hoofd, wel te verstaan. Het laatste schot op Rijnsburgs doel is van Jos van Beuningen. De prima acterende Oegstgeestenaar zal ongetwijfeld geweten hebben wat hij deed maar de bal die vlak over de lat leverde op de tribune de nodige ooh’s op. In de blessuretijd van de eerste helft weet Rijnsburgse Boys zich dan nog twee mogelijkheden te creëren. Een schot van Danny van der Vijver in de korte hoek wordt door Ramon Salas op het laatste moment geblokt. Uit de daarop volgende corner beproeft Jeffrey Winter zijn geluk in dezelfde hoek maar nu is het Mark Zegers die dwars ligt.

In de tweede helft blijven minieme kansjes zich voordoen. Een mooie snijdende pass door het midden van Peter Freke bereikt Resham Sardar net niet. Terwijl Christian Opschoor een bal net naast tipt. Van Jorzolino Falkenstein – een echte plaaggeest voor de Rijnsburgse verdediging – zullen we in de toekomst zeker meer hoger. Maar vanmiddag blijft het bij dreigen en dus blijft de stand lang 0-0. Ook als Joost Kuhlmann – hard werkend als altijd – een corner weet af te dwingen waaruit Kevin Winter even later al dan niet door handspel van scoren wordt afgehouden. Toch is het even later wel raak. Het is Kevin Winter die vanaf de rechtervleugel doorbreekt, vervolgens buitenkantje linkervoet voorgeeft waarna Jeffrey Winter vallend binnenkopt. Zelden zijn doelpunten van een dusdanige klasse en ook in Barendrecht weten ze nu – naar onze eigen Bas Schijff: Is oktober warm en fijn, er zal een goeie Winter zijn.

Even later etaleert Kevin Winter nogmaals zijn klasse door een corner rechtstreeks op de lat te deponeren. Maar ook Barendrecht probeert wat terug te doen. Verdediger Ryan Holman laat een bal keurig op z’n tenen doodvallen op het randje van het strafschopgebied maar produceert vervolgens een rollertje richting Richard van Nieuwkoop. Die er ook oké uitziet op een inzet van Erik de Kruijk. Enerzijds werkt de 0-1 bevrijdend – er komt weer eens een aanval waar het stempel “Made by Rijnsburgse Boys op gedrukt mag worden – anderzijds probeert ook Barendrecht meer druk te zetten om een gelijkmaker af te dwingen.

Zoals ieder nadeel kent ook de Barendrechtse druk een voordeel. Er komt steeds meer ruimte en de wissel Molenaar/Gootjes werpt z’n vruchten af. Het is Jaap Molenaar die er op links vandoor gaat, uitstekend in de gaten heeft dat Martijn Gootjes met hem mee is en de bal panklaar legt voor de ingevallen spits die zijn 90e treffer in geel-zwart shirt laat aantekenen. Een aantal minuten later gaat Jeffrey Winter alleen richting Mark Zegers maar wordt op het laatste moment gestuit door een verdediger. Reglementair kennelijk want scheidsrechter Van der Wielen – consequent en niet kinderachtig fluitend – ziet er geen overtreding in. Ook in de slotfase wordt duidelijk waarom Barendrecht dit seizoen nog maar slechts 5 keer scoorde. Jorzolino Falkenstein krijgt nog een paar mogelijkheden op doel te schieten maar alleen in het zijnet gaat het vanmiddag, meer niet.

Niek Oosterlee was uiteraard tevreden met het behaalde resultaat en trok ook de conclusie dat de beste kansen voor de Rijnsburgers waren geweest, ook al had Barendrecht soms een optisch veldoverwicht. “Onze vleugels waren vanmiddag niet balvast en daardoor ontstond er te veel onrust in het veld. Na de omzetting waarbij Celen in de ploeg kwam liep het beter. Waarbij ook Barendrecht de credits verdiend dat ze ons soms het voetbal goed beletten. Er zijn nog veel ploegen die het hier heel lastig gaan krijgen in de toekomst”. Met twee scorende spitsen – en een goede invalbeurt van Jaap Molenaar – bleef de trainer het dan ook zonnig inzien.

Barendrecht – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-0)
67. 0-1 Jeffrey Winter; 81. 0-2 Martijn Gootjes

Gele kaart Barendrecht: Mark van den Boogaart
Gele kaart Rijnsburgse Boys: –

Scheidsrechter: R.C.L. van der Wielen
Toeschouwers: 1.200

Opstelling Barendrecht: Mark Zeegers, Ramon Salas, Stanley Husen, Reinhard Breinburg (86. Ivan Almeida), Ryan Holman (81. Perry van Eijken), Mathijs Tabbers (68. Kerem Yilmaz), Mark van den Boogaart, Erik de Kruijk, Jorzolino Falkenstein, Peter de Lange en Christian Opschoor
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Bennie van Noord, Bart Freke, Jos van Beuningen, Kevin Winter, Danny van der Vijver, Resham Sardar (59. Mustafa Celen), Peter Freke,  Damiano Schet (70. Jaap Molenaar), Jeffrey Winter en Joost Kuhlmann (70. Martijn Gootjes)