Bram van Egmond

Ian van Otterlo verlengt zijn verblijf op Middelmors

Middenvelder Ian van Otterlo (26), bezig aan zijn eerste seizoen in het geel-zwart, speelt ook komend seizoen bij Rijnsburgse Boys. De voetballer tekende een nieuw eenjarig contract met een optie op nog een seizoen.
Nieuwkomer Ian van Otterlo was slechts enkele malen ingevallen in de vijf competitieduels die tot oktober waren gespeeld, toen het seizoen alweer stopte als gevolg van het coronavirus. “Ik had nog niet veel kans gehad om mezelf te laten zien,” kijkt Ian terug op de eerste maanden.

“Natuurlijk had ik liever meer wedstrijden gespeeld, maar als het seizoen was doorgegaan, was mijn kans vast gekomen. Nu niet. Daardoor duurde het misschien wat langer voordat mijn nieuwe contract rond was. Maar het is pas mijn eerste jaar op dit niveau, daarom wil ik graag blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik mee kan op dit niveau.”
Volgend seizoen
“Of we dit seizoen nog gaan voetballen, weet ik niet, misschien komt er een onderling toernooi voor de Bollenstreekclubs. Ik kijk in elk geval met een goed gevoel naar volgend seizoen,” blikt Ian vooruit. “We hadden al een goed team. Met de versterkingen die erbij komen van IJsselmeervogels, krijgen we een écht goede ploeg. Als we snel op elkaar ingespeeld raken en iedereen fit blijft, kunnen we ver komen.”

In dat team hoopt Ian een rol van betekenis te spelen. “Ik moet zorgen dat ik fit blijf zodat ik, zodra het weer begint, kan laten zien dat ik meer kan dan ik tot nu toe heb laten zien. Het is vervolgens aan de trainer om te beslissen of hij me opstelt.”
Vorige clubs
Ian van Otterlo kwam afgelopen zomer over van derdedivisionist Ter Leede, waar hij drie seizoenen speelde. Zijn tweede jaar in Sassenheim was het succesvolst. Dat jaar werd hij kampioen in de hoofdklasse en promoveerde hij met Ter Leede naar de derde divisie. Van Otterlo begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Pancratius in Badhoevedorp. Daarna speelde Van Otterlo bij Argon in Mijdrecht, waar hij van de tweede klasse naar de hoofdklasse promoveerde.