Bram van Egmond

Ian van Otterlo kiest voor Rijnsburgse Boys

Middenvelder Ian van Otterlo (24) speelt komend seizoen bij Rijnsburgse Boys. Dinsdagavond tekende de creatieve middenvelder van derdedivisionist Ter Leede een eenjarig contract op Middelmors met een optie op een tweede seizoen.

“Ik ben heel blij met de overstap naar Rijnsburgse Boys,” reageert Ian van Otterlo. “Ik heb in alle afdelingen gespeeld, van de tweede klas tot en met de derde divisie. Alleen de tweede divisie stond nog niet op dat lijstje. Ik wil graag hogerop. Ik ken Henk Wisman nog van zijn tijd bij Ter Leede. Daarom heb ik hem benaderd. Zo is het Rijnsburgse Boys geworden.”
Manier van spelen
Rijnsburg-trainer Henk Wisman loopt als een rode draad door de loopbaan van Ian van Otterlo. Eerder haalde de oefenmeester hem van Argon naar Ter Leede. Ian: “Ik waardeer zijn manier van spelen: aanvallend en met druk naar voren. Dat is ook mijn stijl.”
“Verder is Rijnsburg natuurlijk een prachtige vereniging met een mooie accommodatie. Ik vind het een hele eer om daar volgend seizoen voor te mogen spelen. Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik heb er vertrouwen in dat ik veel aan spelen toekom. Ik heb inmiddels diverse mensen gesproken en het voelt goed.”
Vorige clubs
Ian van Otterlo is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Ter Leede. In zijn eerste jaar in Sassenheim miste zijn ploeg nog promotie naar de derde divisie. De Sassenheimers eindigden dat seizoen als tweede achter kampioen Noordwijk. Vorig seizoen lukte het om alsnog te promoveren. Met achttien goals had de aanvallende middenvelder een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Ter Leede.
Van Otterlo begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Pancratius in zijn woonplaats Badhoevedorp. In de A-junioren verhuisde hij naar Argon in Mijdrecht. Met het eerste team promoveerde hij binnen twee jaar van de tweede klasse naar de hoofdklasse. In zijn derde seizoen bij Argon werd Ian door Ter Leede benaderd voor een overstap naar Sassenheim.