Henk Hogewoning

Ian van Otterlo gaat niet door bij Rijnsburg

Middenvelder Ian van Otterlo (27), bezig aan zijn tweede seizoen bij geel-zwart, vertrekt komende zomer. Omdat hij te weinig aan spelen toekomt, gaat hij op zoek naar een andere club.

“Het ligt niet aan de club dat ik vertrek”, zegt Ian van Otterlo over zijn besluit om volgend seizoen elders te gaan voetballen. “De mensen zijn aardig, we hebben een leuk team en alles is tiptop geregeld, maar er is geen basisplek voor mij weggelegd, mede doordat de concurrentie groot is op het middenveld. Door meer minuten te maken, kom ik in mijn ritme, maar met af en toe een invalbeurt is dat lastig. Daarom kies ik voor mezelf en ga ik op zoek naar een club waar ik meer kans heb om te spelen.”

Waar zijn toekomst ligt volgend seizoen, weet Van Otterlo nog niet. “Er hebben al wat clubs gebeld, maar ik wilde eerst alles netjes bij Rijnsburg afhandelen. Nu ga ik rustig kijken welke club een type middenvelder als mij wil hebben. Ik heb wel lang getwijfeld en Rijnsburg wilde ook wel met me door, maar ik heb nu de knoop doorgehakt.”

Vorige clubs

Ian van Otterlo kwam medio 2020 over van derdedivisionist Ter Leede, waar hij drie seizoenen speelde. In zijn tweede jaar in Sassenheim werd hij kampioen in de hoofdklasse en promoveerde hij met Ter Leede naar de derde divisie. Henk Wisman en Jan Blankespoor waren dat jaar zijn trainers.

Van Otterlo begon met voetballen in de jeugd van Pancratius in Badhoevedorp. Daarna speelde Van Otterlo bij Argon in Mijdrecht, waar hij van de tweede klasse naar de hoofdklasse promoveerde.