outhands

Huishoudelijke maatregelen Rijnsburgse Boys – Fc Lisse

Vanwege de extreme bezoekersaantallen die verwacht worden voor de wedstrijd tegen Fc Lisse, is er weer een speciaal huishoudelijk regelement van toepassing op deze bijzondere dag. Eerder werd dit plan al gehanteerd in de thuiswedstrijd tegen Quick Boys vorig seizoen. In dit plan staan zaken vermeld die sowieso al niet mogen, maar ook zaken die speciaal zijn ingevoerd voor deze gelegenheid.

Allereerst is er de gehele zaterdag een speciaal parkeerplan van toepassing. Het parkeerterrein achter de kantine, bij het ijsveld, zal afgesloten worden voor auto’s en is bedoeld als fietsenstalling. Dit betekent dus dat de normale fietsenstalling voor de sporthal NIET toegankelijk is voor fietsen. Dit terrein is afgesloten uit veiligheidsoverwegingen en alleen beschikbaar voor aanwezige hulpdiensten en de zendwagens van RTV West. De politie zal toezien op naleving hiervan.
Alleen het parkeerterrein aan de Noordwijkerweg is dus beschikbaar voor auto’s samen met het terrein van Cas Zwaan aan de Vinkenweg. Er is dus weinig gelegenheid om de auto te parkeren. Langs deze weg dus een dringend verzoek aan iedereen om zoveel mogelijk met de fiets te komen, en dus de auto thuis laten staan.
Het parkeerplan zal worden afgezet en aangegeven met hekken. Het is vanzelfsprekend dat men zich hieraan houd.

Voor en tijdens de wedstrijd gelden al de normale regels. Vuurwerk is in zijn geheel verboden, dus ook fakkels en dergelijke. Tijdens de wedstrijd geldt er een alcoholverbod om het hoofdveld heen. Er zal gefouilleerd worden door de aanwezige stewards op alcohol en vuurwerk en andere zaken die niet toegestaan zijn. De stewards kunnen mensen de toegang weigeren wanneer zij deze regels overtreden. Pas na de wedstrijd zal er weer alcohol worden geschonken.

De supporters van Fc Lisse zullen naar binnen geleid worden via een aparte ingang. De staanzijde aan de overkant van de tribune is bestemd voor de Fc Lisse supporters. Ook zal hier een aparte kassa opgesteld staan waar de mensen uit Lisse nog een toegangsbewijs kunnen kopen.

Natuurlijk mogen supporters voor sfeer zorgen, maar ook hier zijn regels aan verbonden. Er mogen spandoeken opgehangen worden, maar deze mogen in geen geval de reclameborden bedekken die om het veld heen hangen. Wanneer dit wel gebeurd worden de spandoeken verwijderd. Het spreekt voor zich dat er geen voorwerpen op het veld worden gegooid en dat ook, zoals gezegd, geen vuurwerk is toegestaan.

Iedereen dient zich aan bovenstaande verordeningen te houden om zo de organisatie rondom deze wedstrijd goed te laten verlopen.