Henk Hogewoning

Hoofddorp-keeper Guus Zuidema naar Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft voor volgend seizoen overeenstemming bereikt met de 25-jarige doelman Guus Zuidema, die maandag een eenjarig contract plus een optie op nog een seizoen tekende. Momenteel staat de keeper onder de lat bij zondageersteklasser SV Hoofddorp, waar hij ook aanvoerder is.

“Het is natuurlijk een hele mooie stap van de eerste klas naar de tweede divisie”, zegt Guus Zuidema over zijn overgang naar Rijnsburgse Boys komende zomer. “Hans Schot en Tim Orlowski van Rijnsburg hebben me een paar keer bekeken en vervolgens benaderd. Daarna heb ik gesproken met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman. Ik hoefde niet lang na te denken. Ik had dit niet verwacht en was verrast. Ik ben hartstikke blij met deze mooie uitdaging.”

Alles nieuw bij Rijnsburg

Bij Rijnsburgse Boys is alles nieuw volgend seizoen. Guus Zuidema kent de club alleen van een oefenwedstrijd op Middelmors in september 2021 en van verhalen van zijn trainer Jethro Abram, die in Rijnsburg stage liep onder trainer Niek Oosterlee. Ook van ploeggenoot Martijn Tjon-A-Njoek, die een jaar op Middelmors speelde, kreeg hij informatie over zijn nieuwe club. 

“Ik ken nog niemand, dat maakt het extra uitdagend”, kijkt Guus vooruit. “In de voorbereiding ga ik minuten maken en dan maar zien hoe ik me ontwikkel op dit hogere niveau en of ik eerste keeper kan worden. Ik ga in elk geval voor deze kans.”

Vorige clubs

Guus Zuidema speelt sinds seizoen 2019-2020 bij eersteklasser SV Hoofddorp. De afgelopen twee seizoenen konden door corona niet worden afgemaakt, op dit moment staat hij met zijn club in de middenmoot. Voordat Guus overstapte naar Hoofddorp, speelde hij zeventien jaar bij IVV in zijn woonplaats Landsmeer in Noord-Holland, waar hij alle jeugdelftallen doorliep tot en met het eerste elftal. 

In het dagelijks leven is Guus Zuidema, die op 10 augustus 26 jaar wordt, docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school in Amersfoort.