Bram van Egmond

Hoe is het met… Maarten Reyneveld

Door de coronacrisis kwam er een abrupt eind aan het avontuur in de tweede divisie voor Maarten Reyneveld (21). De aanvaller uit Koudekerk kwam een jaar geleden over van Jong ADO Den Haag naar Rijnsburg met als doel belangrijk te worden voor het eerste elftal, maar dat liep anders. “Jammer dat ik niet meer heb gespeeld, maar het was zeker een leerzaam jaar voor mij.”

“Het was een gezellige en leerzame ervaring”

Hoe kijk je terug op je seizoen bij Rijnsburgse Boys?
“Ik vond het een leerzaam seizoen, ook al was ik geen basisspeler. Toen ik bij Rijnsburg kwam was ik niet helemaal fit waardoor ik een kleine achterstand had. Uiteindelijk heb ik in de voorbereiding wel minuten gemaakt en in één oefenwedstrijd (tegen Ter Leede) zelfs drie keer gescoord, maar een basisplaats is het uiteindelijk niet geworden. Voor de winterstop heb ik vier invalbeurten gehad, maar ik had niet veel inbreng omdat ik pas laat werd ingebracht, afgezien dan van mijn assist op Jeffrey Jongeneelen in de openingswedstrijd tegen De Treffers waardoor we met 2-1 wonnen.”

Wat heb je ondanks de weinige speelminuten geleerd?
“Je traint natuurlijk wel de hele week met het eerste elftal en dat is leerzaam. Je leert niet alleen van een verdediger, ook van je concurrenten in de spits pik je wat op. Ik heb in Rijnsburgse Boys 2 een aantal keer op het middenveld gespeeld, dat was voor mij een nieuwe en leerzame ervaring. Je voetbalt meer mee en dat is toch weer heel anders dan in de spitspositie.”
Wat is bij Rijnsburg anders dan bij je vorige club, Jong ADO Den Haag?
“Wat ik een groot verschil vind is dat ze bij Rijnsburg meer als team trainen, gericht op de komende wedstrijd, en dat er minder naar de persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken. Maar dat is logisch want bij een club als Jong ADO trainde ik elke dag, waarbij de eerste dagen vooral individueel werd getraind. Buiten dat heeft Rijnsburg een mooie sfeer, veel supporters en een mooie accommodatie. Het is er goed en professioneel geregeld. Er wordt goed voor ons gezorgd en alles is tot in de puntjes geregeld. Je komt niks te kort door de goede zorgen op training- en wedstrijddagen van de staf en met name Jaco Heemskerk. Wat dat betreft lijkt het qua professionaliteit best wel op ADO, alleen moest ik daar mijn kleren zelf wassen en hier wordt het voor me gedaan! Van de goede zorgen bij Rijnsburg kunnen heel wat clubs nog wel iets leren.”

Waar denk je dat Rijnsburg geëindigd was als de competitie door was gegaan?
“Het team draaide erg goed en we waren in de race voor de titel. Rijnsburg was zeker een titelkandidaat. De wedstrijd tegen Katwijk had zomaar eens cruciaal kunnen worden. Het is erg jammer dat de competitie zo geëindigd is. Het zou erg spannend geworden zijn want het zat erg dicht op elkaar. Het stond gewoon goed bij Rijnsburg, waardoor er geen reden was voor de trainer om het elftal te wijzigen.”

Hoe ziet de coronaperiode er voor jou uit?
“Ik loop sinds half maart stage op kantoor bij het bedrijf van mijn vader. Het bedrijf verkoopt heftrucks en afdeksystemen voor de transport- en agrosector. Dat doe ik voor mijn opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Leiden. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Verder heb ik mijn dagen gevuld met het opknappen van een bootje. Doordat er geen voetbal is, heb ik veel vrije tijd. Ik ga regelmatig hardlopen met vrienden om mezelf een beetje fit te houden. We lopen drie keer in de week hard, waarvan één keer een lange afstand. We lopen tot ongeveer 15 kilometer, dus aan de conditie wordt wel gewerkt.”

Volgend seizoen blijf je dichtbij, want je gaat naar Rijnvogels…
“Ja, klopt! Ik heb daar goede gesprekken gehad met de club en de trainer, ik heb goede verhalen gehoord over de club en volgens mij zit het met de sfeer ook wel goed. Ik hoop dat ik daar mijn minuten kan gaan maken en een vaste waarde in het team wordt. Bij Rijnsburg was ik dat natuurlijk niet. We beginnen binnenkort al met trainen. Daarna hebben we vakantie en dan gaan we volgend seizoen weer verder, hopelijk op de normale manier.”
Tot slot, als je ‘Rijnsburg’ of ‘Rijnsburgse Boys’ straks nog een keer op de borden ziet staan op weg naar FC Rijnvogels, waar denk je dan aan terug?
“Vooral dat ik het naar mijn zin heb gehad bij Rijnsburg. Het trainingskamp in Madrid, het team en alles erom heen: het is een gezellige en leerzame ervaring voor mij geweest.”