Piet Hemminga

Hoe gaat het met… Nick Zeijlmans

Hij was de tweede aanwinst voor het seizoen 2019-2020 en tekende in december 2018 een contract bij Rijnsburgse Boys. Op dat moment acteerde hij in de derde divisie zondag bij OFC Oostzaan. Ook volgend jaar speelt de Noord-Hollander weer op zondag, dan bij ADO ’20 in Heemskerk. Centrale verdediger Nick Zeijlmans (24) vertelt over zijn afgelopen seizoen in het geel-zwart.

“Het is gewoon een BVO in het klein”

Hoe zou je je seizoen bij Rijnsburgse Boys omschrijven?
“Uiteindelijk werd het een beetje een onvoorspelbaar en wisselvallig seizoen. Ik begon met veel wedstrijden te spelen en daarna ging het een tijdje net andersom. De eerste zes, zeven wedstrijden stond ik in de basis. Maar de trainer maakte op een gegeven ogenblik een andere keus. Aan het eind stond ik tegen De Treffers weer in de basis, een wedstrijd die overigens wel lekker ging.“
Wat is je het meest bijgebleven in het afgelopen jaar (ook buiten de wedstrijden om)?
“Rijnsburg is een heel warme club. Alles is in de puntjes geregeld. Verder lopen er veel mensen rond bij zo’n club die eigenlijk te weinig gewaardeerd worden. Feitelijk is het gewoon een BVO in het klein.”

Je speelde tien wedstrijden in de basis en scoorde niet. Maar wist wel een aantal keren een doelpunt te voorkomen.
“Scoren is altijd lastig maar in de wedstrijd tegen Katwijk thuis had ik moeten scoren. En ja, doelpunten voorkomen… Dat komt soms meerdere keren in een wedstrijd voor.”
Heb je een leukste moment of een mooiste herinnering aan afgelopen seizoen?
“Het was echt een heel leuke groep. Maar zeker ook het trainingskamp in de winterstop mag dan niet onvermeld blijven.”
Wat was de meest memorabele wedstrijd?
“Dat was toch wel de wedstrijd bij GVVV in Veenendaal. Kwalitatief waren we veel beter, we kwamen voor. Maar wellicht ook wel typerend: daarna maakten we het onszelf erg moeilijk. De uitwedstrijd bij Koninklijke HFC die we uiteindelijk met 2-1 verloren, was ook bijzonder.”

Wat is typerend aan jouw spel?
“Ik ben altijd wel op zoek naar de voetballende oplossing. Je kunt je afvragen of dat soms te veel van het goede is. Het afgelopen seizoen is dat er ook maar ten dele uitgekomen. Daar ben ik misschien ook wel een beetje koppig in. Maar de kunst is jezelf te blijven. Het is ook een beetje dubbel: aan de ene kant een ieders kwaliteiten benutten, aan de andere kant vind ik ook dat je niet altijd op safe moet spelen.”
Wat was de leukste tegenstander en waarom?
“De wedstrijd tegen Jong Volendam was voor mij het leukst. Tegen mijn oude club met veel oude bekenden!”
Hoe houd je jezelf fit in het coronatijdperk?
“Momenteel met hardlopen en tennis en ik probeer ook wat andere sporten te ontdekken. En ik ben blij nu zelf weer jongeren te mogen trainen.”
Als het seizoen wel uitgespeeld was, dan waren we nu…?
“Als we de lijn doorgetrokken hadden, waren we dicht bij het kampioenschap gekomen. We deden voor niemand onder. Geen idee hoe het verder uitgepakt was qua speelminuten voor mezelf, ook gelet op blessures en zo. De trainer twijfelde niet vaak over de te maken keuzes bij wisselingen in het elftal.”
Hoe ziet het volgende seizoen er bij ADO ’20 voor je uit? ADO ’20 had het lastig vorig seizoen.
“Afgelopen seizoen heb ik ze een aantal keren zien spelen maar het komend seizoen zie ik heel positief in. Ze hebben de nodige geblesseerden gehad, maar daar staan voor komend seizoen een aantal versterkingen tegenover, zowel vrienden als bekenden, waaronder Jan Willem Tesselaar van Katwijk.”
Wil je tot slot nog wat kwijt?
“Los van het mindere aantal minuten dat ik op een gegeven ogenblik speelde, heb ik het nooit niet naar mijn zin gehad bij de club. Ik denk dat er sprake was van waardering van beide kanten.”