Cor Spruijt

Hoe gaat het met… Jeroen Meefout?

De coronacrisis zorgde voor een abrupt einde van seizoen 2019-2020. Voor een aantal spelers uit onze selectie betekende dat ineens dat de laatste competitie in het shirt van de Uien gespeeld was. Geen afscheid op het hoofdveld, geen bloemen en geen mooie woorden van de voorzitter. Om toch stil te staan bij het vertrek van deze spelers plaatsen we de komende weken regelmatig een afscheidsinterview. Deze eerste keer: Jeroen Meefout.

Van spits tot ijscoman

Jeroen Meefout (25 jaar) kwam in de winterstop van het seizoen 2018-2019 naar Rijnsburgse Boys. Na vier jaar studeren in Amerika en voetballen bij het universiteitsteam van de San Diego State Aztecs kwam hij na wat rondbellen in contact met mensen van Rijnsburgse Boys en was de keuze snel gemaakt.
Jeroen: “In het verleden voetbalde ik voor de jeugd van PSV, Vitesse/AGOVV en FC Den Bosch. Omdat een stap naar het profvoetbal in Nederland er niet in zat, vertrok ik na mijn vwo voor het avontuur naar Amerika. Zo kon ik studeren en toch op hoog niveau trainen. Iedere dag werd er getraind. Een prachtige tijd. Het eerste seizoen onder Wilfred van Leeuwen speelde ik dus een half seizoen voor Rijnsburgse Boys. Dit seizoen, nou ja dat is eigenlijk weer voorbij, speelde ik onder Henk Wisman.”

Jeroen Meefout scoort tegen Jong Sparta. Links op de tribune juichende ouders. Jeroens moeder is herkenbaar aan de witte jas.


Hoe kijk je terug op dit seizoen?
“Nou, eigenlijk is het een teleurstellend seizoen. We hebben het door de coronacrisis niet af kunnen maken terwijl we in een prachtige flow zaten. Zelf was ik een tijdje geblesseerd en speelde ik te weinig. Ik snap dat wel want er loopt natuurlijk wel een aardige spits momenteel.”
Wat wordt je volgende club?
“Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Mijn vriendin en ik houden nogal van het avontuur en we willen graag naar het buitenland. Ik kreeg contact met Patrick Zwaanswijk, manager van Hills United in Sydney, Australië en het was de bedoeling dat ik daar zou gaan voetballen. Door de coronacrisis is dit avontuur helaas niet doorgegaan, maar ik zet nog steeds mijn zinnen op een buitenlands voetbalavontuur.”
Wat is je het meest bijgebleven van je tijd bij Rijnsburgse Boys?
“De manier waarop alles georganiseerd is. Alles is goed geregeld en Jaco Heemskerk is een topteammanager. Ik ben pas nog bij hem geweest om hem te bedanken. Ik heb wat Haagse biertjes (roestig blond) bij hem neergezet. Keurig anderhalve meter afstand gehouden hoor. Verder blijven de supporters mij bij. De HKR ondersteunde ons altijd fantastisch. Wat ik wel ga missen is het carpoolen met andere gasten, zoals Bram Ros en Jeroen Spruijt vanuit Den Haag naar Rijnsburg. Altijd gezellig.”

Wat heb je geleerd in je tijd bij Rijnsburgse Boys?
“Nou, dat is een moeilijke vraag zeg… eh… ik denk baco’s drinken in de kantine. Haha… nee, dat is natuurlijk gekheid. We hadden gewoon een fantastische groep. Jammer dat we het seizoen niet af hebben kunnen maken.”
Wat was het leukste moment bij Rijnsburgse Boys?
“Mijn doelpunt tegen Jong Sparta vorig seizoen was voor mij een klein hoogtepuntje. Met een heerlijk omhaal scoorde ik en ik heb er een prachtige foto aan overgehouden. Op het moment dat ik juichend wegloop zie je mijn ouders op de tribune ook juichen. De foto hangt uitvergroot op mijn kamer. Ander mooie momenten vond ik de wedstrijden tegen Quick Boys. Een heerlijke overwinning en de manier waarop Jeroen Spruijt de bal keihard in het dak van het doel schoot, zal ik niet snel vergeten.”
Hoe houd je jezelf fit in deze coronatijd?
“Helaas is de sportschool gesloten, maar ik ben wel iedere dag voor mezelf aan het trainen. Drie kwartier tot een uur ben ik wel bezig. Af en toe een beetje hardlopen. Het is belangrijk dat je conditioneel gewoon in orde blijft, ook al valt het in je eentje sporten niet altijd mee.”
Als het seizoen was uitgespeeld, wie was dan kampioen geworden?
“Ik denk HHC Hardenberg. Misschien een beetje een verrassende kampioen, maar die gasten hadden een aardige reeks achter de rug hoor.”
Werk je nu eigenlijk thuis?
“Nee joh.. Haha…. ik heb ontslag genomen. Ik was het op kantoor werken wel een beetje zat. Ik heb nu een ijscokar en sta daarmee in Den Haag. Beetje in de omgeving van het centrum. Iedere dag met die kar fietsen is ook goed voor mijn conditie. Er hangt een mooi stuk plastic aan de kar dus ik heb voldoende maatregelen genomen. Met stoepkrijt maak ik strepen voor de kar zodat iedereen op anderhalve meter afstand blijft.”
Tot slot, wil je verder nog iets kwijt?
“Ik hoop voor iedereen dat er weer snel gevoetbald kan worden. Rijnsburg is een prachtige club en ik hoop dat in het nieuwe seizoen de club lang meedoet om de prijzen. Natuurlijk hoop ik ook dat Jaco Heemskerk een keer een ijsje bij me komt halen als hij in Den Haag is.. Ben bang dat ik dan wel veel bolletjes op moet scheppen, hahaha.”