outhands

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys in de pers

 “Rijnsburgse Boys loopt in de val van HHC. De titel ‘Herbstmeister’ lag voor het grijpen maar Rijnsburgse Boys greep mis”. Volgens Gerben Oostdam in het Leidsch Dagblad kopieerde HHC Hardenberg “nabij de Duitse grens met succes een speelwijze die onze Oosterburen in de voorgaande eeuw tot in de perfectie beheersten: op de counter, met razendsnelle uitbraken”. Meestal scoren Duitsers dan ook nog de winnende treffer in de laatste minuut maar dat was in dit geval niet nodig (PH). In het regionale dagblad laat Bart Freke verder nog weten dringend aan een winterstop toe te zijn. Zelf met gekneusde ribben spelend wijst hij op het gegeven dat vorig jaar de blessuregolf met name aanvallers teisterde waar dit jaar zijn de nodige verdedigers aan de beurt komen. Niek Oosterlee wordt door de Telegraaf aangehaald in zijn verklaring dat het verlies terecht was en dat Rijnsburgse Boys geen moment in de wedstrijd had gezeten.

Voetbal op Zaterdag wijdt een apart artikel aan de wedstrijd in Hardenberg. Een paar quotes: “De geel-zwarten kunnen normaal gesproken een fantastisch positiespelletje op de mat leggen, maar op sportpark De Boschhoek waren er nauwelijks fraaie combinaties van Rijnsburgse makelij te bewonderen. “ “Met passie en veel inzet werd de titelkandidaat bestreden. Precies zoals het hoort als het voetballend wat minder gaat: het gras opvreten en negentig minuten gaan”. “Spakenburg is Uien alweer voorbij” meldt Topklasser.nl. “De Uien, die vorige week de leiderspositie overnamen van Spakenburg, waren simpelweg niet opgewassen tegen HHC Hardenberg, dat zowel voor als na de pauze de betere ploeg was.”

“De overwinning was opvallend makkelijk en HHC scoorde met twee treffers eigenlijk veel te weinig.” aldus RTV Oost . Opnieuw een opmerking waar weinig op af te dingen valt. Bij de regionale omroep zijn naast wedstrijdbeelden ook reacties van Tim Siekman en Ted Verdonkschot te bekijken. Voor TV West sport was Herman Nanninga in Hardenberg. “Rijnsburgse Boys koploper af na verlies” meldt de zender. “Rijnsburgse Boys is er niet in geslaagd als koploper de winterstop in te gaan.” Peter Hartog schrijft op de website van HHC Hardenberg “HHC wint sensationeel”. Een lezenswaardig overzicht van de wedstrijd waarbij een paar spijkers misgeslagen worden. “En zoals zo vaak bij ploegen die bovenaan bivakkeren, heeft trainer Oosterlee de beschikking over zijn voltallige selectie.” “De verhoudingen in het veld waren nu gelijkwaardiger dan voor rust. De koploper kwam nu meer aan voetballen toe en was dreigender dan voor de thee.” En wie er achter wil komen dat er 1164 toeschouwers het duel bezochten kan de voorgelezen editie van deze tekst beluisteren op Hardenberg.nu.