Maryléne Hogewoning

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 3-3 (2-2) – VERSLAG

Gedeelde punten in spectaculaire wedstrijd

Wie als Rijnsburg-supporter afgereisd was naar Hardenberg werd getrakteerd op een puik van een wedstrijd. Rijnsburgse Boys liet als vanouds 90 minuten passie en strijd zien. De Boys kwam voor het eerst in tijden weer eens op voorsprong en hoewel Hardenberg die voorsprong weer wegpoetste, liet Rijnsburg geen enkel moment de koppies hangen. Toen na 85 minuten spelen de 2-3 voorsprong veranderde in een 3-3 gelijkspel baalde elke Ui, Rijnsburgse Boys verdiende vandaag meer…

Keeperswissel
Ten opzichte van de vorige wedstrijd was er één wijziging in de basisopstelling. Vanwege een blessure, opgelopen in de laatste minuten van de wedstrijd tegen ACV, kon Wesley Zonneveld niet beginnen onder de lat. Guus Zuidema nam zijn plaats in. Vanwege een reservekeepers te kort stond er wel een hele frappante naam op het wedstrijdformulier van Rijnsburgse Boys. (Oud)-keeper Tim Orlowski moest het te kort opvangen en maakte na 12 jaar weer een opwachting voor de geel-zwarten, weliswaar als bankwarmhouder.

Vlijmscherp begin
Rijnsburgse Boys begon ontzettend scherp aan de wedstrijd, je kon merken dat ze niet voor niks naar Hardenberg gekomen waren. De eerste kans voor de geel-zwarten kwam gelijk al in de eerste minuut. Spruijt gaf vanaf de linkerkant een voorzet op Bram de Bruin die van dichtbij kon binnentikken, helaas ging die bal over. Daar bleef het niet bij: nog voordat Rijnsburg 20 minuten verder in de wedstrijd was hadden zowel Dani van der Moot als Jeroen Spruijt beide een grote kans hadden gehad.
In de 23e minuut werd het harde werken beloond met een doelpunt. Een aanval uit het boekje kwam uiteindelijk terecht bij Jeroen Spruijt die de bal perfect op Bram de Bruin speelde. Hij schoof de bal binnen en Rijnsburg stond op voorsprong: 0-1!

Voorsprong kwijt
Helaas konden de Uien niet lang genieten van die voorsprong want na een halfuur spelen was daar ineens HHC met een goal. Uit een corner kopte Serginho Fatima raak nadat hij zich vogelvrij had gemaakt van de Rijnsburgse Boys verdediging: 1-1.
Een paar minuten kreeg Rijnsburg nog een domper te verduren. Een aanval van HHC waarbij er een overtreding werd gemaakt op Jeroen Spruijt mocht doorgaan van scheidsrechter Shona Shukrula. Van der Leij zag daarop een schietkans en pegelde de voorsprong binnen: 2-1. En dat was balen, want Rijnsburgse Boys was zo lekker bezig en HHC amper gevaarlijke kansen had gecreëerd.

Toch nog de gelijkmaker
Het einde van de eerste helft naderde en Rijnsburgse Boys was op zoek naar de gelijkmaker. In de 40e minuut wist Jeroen Spruijt Rijnsburg weer op gelijke hoogte te brengen. Na een dieptepass van doelman Guus Zuidema kon hij via een kapbeweging zijn tegenstander omspelen en koelbloedig afronden: 2-2. Dit was tevens ook de ruststand. De tweede helft zou moeten bepalen of er nog een winnaar uit de bus kwam.

Weer op voorsprong
In de stromende regen kwamen HHC en RBB uit de kleedkamer voor de tweede helft. Rijnsburgse Boys kwam begon helaas wat zwak. Dit resulteerde ook in twee enorme kans van HHC Hardenberg in de eerste 5 minuten van de tweede helft. Rijnsburg kwam twee keer goed weg met eerst een schot dat net naast ging en een schot dat op de paal stuitte. Na die kansen gebeurde er eigenlijk niet heel veel. Beide ploegen waren wel op zoek naar een voorsprong, maar konden geen vuist maken. In de 66e minuut was daar ineens Dani van der Moot. Een voorzet van Delano werd in eerste instantie door Dani op de paal gekopt. In tweede instantie schoot hij wel raak en zo stond Rijnsburg ineens weer op voorsprong: 2-3.

Een zinderende slotfase
En toen barstte de wedstrijd helemaal los. Beide ploegen op zoek naar de drie punten. Rijnsburgse Boys zette veel druk naar voren en HHC Hardenberg bleef erg gevaarlijk in standaard situaties en omschakelmomenten. In de 80e minuut maakte HHC-speler Jan Quispel hands in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Dani van der Moot ging achter de bal staan, maar de penalty werd gestopt keeper Jorick Maats. Vervelend, maar er was nog niks aan de hand: Rijnsburgse Boys had nog steeds de voorsprong in handen. Totdat het vijf minuten later misging. Een uitval van HHC kwam via de linkerkant terecht in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk Egbers die de bal dusdanig goed binnenkopte dat zelfs keeper Zuidema er niet meer bij kon: 3-3.
Daarna was het nog niet klaar want zowel Rijnsburgse Boys als HHC Hardenberg kregen nog kansen om de wedstrijd naar hen toe te trekken. Uitstekend verdedigend- en keeperswerk van de Rijnsburgse spelers voorkwamen nog een goal van HHC. En de voorhoede kwam steeds net wat centimeters te kort om die verdiende overwinning over de streep te trekken.

Zure appel
Toen het eindsignaal werd afgegeven klonk er luid applaus over sportpark Boshoek. Supporters hadden naar een prachtige wedstrijd gekeken en dat verdiende waardering voor beide ploegen. De appel was voor de Uien toch zuur. Na zo’n goede wedstrijd die dit seizoen schaars lijken, had het toch de drie punten verdiend. Officiële handhaving zit er ook nog niet in, daar komen de geel-zwarten net nog een puntje te kort voor. Hopelijk zien we volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse net zo’n mooie wedstrijd waarbij Rijnsburgse Boys weer ouderwets goed voetbal speelt. En dan met een overwinning en officiële handhaving in de tweede divisie.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 3-3 (2-2)

Scheidsrechter: Shona Shukrula