Bram van Egmond

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 2-0 (0-0)

Rijnsburgse Boys niet opgewassen tegen sterker HHC Hardenberg

Als er één ploeg is waar het dit seizoen wisselvallig draait, is het Rijnsburgse Boys wel. Wisselvallig in de negatieve zin van het woord. Waar het de ene week hosanna is na een fraaie overwinning, is de stemming de andere week na een verliespartij weer gedaald tot het dieptepunt. Na de kansloze 2-0 nederlaag bij HHC Hardenberg hadden ze er bij de Uien in ieder geval, voor de zoveelste keer, weer zwaar de p in. 
“Ken je de wet van Murphy?”, vroeg een teleurgestelde Niek Oosterlee na afloop. “Nou, ik kan je vertellen dat die wet goed van toepassing is dit seizoen. Als het tegenzit, zit het goed tegen. Ook vandaag weer.” De oefenmeester doelde hiermee onder andere op een aantal spelers die hij niet tot zijn beschikking had, en het negatieve resultaat. Uit voorzorg werden er zelfs twee spelers uit het tweede opgeroepen om mee te reizen naar Hardenberg. Eén daarvan, Dirk Jan van den Oever, begon in de basis. De 19-jarige Robbin van Dijk mocht tien minuten voor tijd invallen.

Foto: Rick Meinen Studio

Foto: Rick Meinen Studio


Negatieve reeks
Het moet gezegd: naar het verleden kijkende en de huidige vorm van beide ploegen, waren de kansen op een Rijnsburgse overwinning niet bijster groot. In vijf jaar Topklasse namen de Uien nog nooit een driepunter mee naar huis. Maar goed, het voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje, en dus hadden de supporters, die de ruim twee uur durende reis naar Hardenberg hadden afgelegd, misschien wel hoop op een goede afloop. Na de aftrap kon echter al snel geconcludeerd worden dat een puntendeling het hoogst haalbare was, maar ook dat bleek achteraf te hoog gegrepen.
“Ik denk dat ik je wel gelijk moet geven ja”, antwoorde oefenmeester Oosterlee op de vraag of de nederlaag tegen de Hardenbergers kansloos was. “Wij hebben echt geen moment aanspraak gehad op een overwinning. Vanaf minuut één werden we vastgezet door Hardenberg en kwamen we niet aan voetballen toe. We liepen constant achter de tegenstander aan. Hoe dat komt? Hardenberg was gewoon beter en wij kwamen te kort”, was de keiharde conclusie.
Foto: Rick Meinen Studio

Foto: Rick Meinen Studio


Geslaagd
Hoewel Hardenberg het betere van het spel had, was ook dat niet van het niveau waarvan je kippenvel krijgt. Via de flanken trachtte de gastheer gevaar te stichten, maar slechts twee keer slaagden de oranjezwarten daar goed in. Clubtopscorer Rob van der Leij had voor rust de grootste kans op de pantoffel. Eén-op-een met Rijnsburgse Boys-keeper Richard van Nieuwkoop verzuimde de aanvaller de score te openen.
Doordat Hardenberg meteen vanaf de aftrap druk uitoefende op Rijnsburg, werden de Uien gedwongen zeer defensief te spelen. In dat opzicht liet de formatie van Oosterlee bijna geen steken vallen. Voor de pauze werd er weinig weggegeven en in de tweede helft bleef het spel echter ook beperkt tot het onderbreken van de aanvallen van de equipe van Marcel Groninger. Een kleine tien minuten na rust slaagde de Rijnsburgse achterhoede daar voor het eerst niet in: 1-0.
Foto: Rick Meinen Studio

Foto: Rick Meinen Studio


Geen risico
Na de openingstreffer dacht geen haar op het hoofd van Oosterlee aan het feit het spel direct over een andere boeg te gooien. “Je moet het als het team zijnde wel kunnen op dat moment. Daarnaast moesten we ervoor waken niet direct de 2-0 om de oren krijgt. Anders was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dus we hoopten op een moment dat we ruimte kregen om de 1-1 te maken, maar deze waren alleen heel erg klein. Uiteindelijk valt-ie dan wel vlak voor tijd aan de kant van Hardenberg.”
Zoals gezegd: het is dit seizoen wisselvalligheid troef bij Rijnsburg. Leek de felbegeerde zevende plaats vorige week nog heel dichtbij, lijkt hij deze week, met een verschil van vijf punten met GVVV, weer ver weg. Volgens Oosterlee is er nog steeds van alles mogelijk. “We hebben nog zeven wedstrijden en kunnen nog 21 punten halen. Je bent pas uitgeschakeld als je het niet meer kunt halen. Maar dat het een moeilijk verhaal wordt, is zeker. Wat we aan boord hebben is op dit moment niet genoeg. Zo simpel is het.”
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 2-0 (0-0)
52: Jan Hooiveld: 1-0
83: Koos Werkman: 2-0
Scheidsrechter: dhr. D. Schaper
Toeschouwers: 1250
Gele kaart: Renee Troost
Opstelling HHC Hardenberg:
Sander Danes, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Jan Hooiveld (84. Dennis Krohne), Philip Ties (74. Thomas Bakker), Rob van der Leij, Tiemen van Hezel, Marcel Piesche, Gersom Klok, Hamid Zarbaf (84. Kevin Gortz)
Opstelling Rijnsburgse Boys:
Richard van Nieuwkoop, Nick Kuipers, Renee Troost, Jeroen Hessing, Niek Ossevoort, Dirk Jan van den Oever (79. Robbin van Dijk), Ismail Celen (79. Resham Sardar), Danny van der Vijver, Marvin Wijks, Joost Leonard, Jeffrey Koemans