Cor Spruijt

HHC Hardenberg- Rijnsburgse Boys: 1-6 (0-4) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys wint dik in Hardenberg

Na regen komt zonneschijn
Voor de achtste competitiewedstrijd van de Jack’s League vertrok de Rijnsburgse Boys-bus vroeg vanaf sportpark Middelmors. In Hardenberg was HHC Hardenberg de tegenstander. Het team van trainer Pascal Diender is de trotse koploper van de Tweede Divisie. Van de zeven gespeelde competitiewedstrijden wist HHC Hardenberg er zes winnend af te sluiten. De Uien uit Rijnsburg moesten dus vol aan de bak. In een week waarin naast HHC Hardenberg ook de wedstrijd woensdagavond thuis tegen De Treffers en komende zaterdag ook thuis maar dan tegen Katwijk nog op het programma staan. Op sportpark De Boshoek trad Rijnsburgse Boys aan zonder trainer Henk Wisman (beterschap) en de geblesseerde Dennis van der Plas.

Praathuis
Afgelopen maandag hielden de spelers en staf van Rijnsburgse Boys een praatsessie. De matige seizoenstart werd geëvalueerd en er werd elkaar de waarheid gezegd. Alles met als doel de resultaten te verbeteren. In Hardenberg had trainer Jan Blankespoor de geblesseerde Dennis van der Plas vervangen door Rob Overvliet. Rijnsburgse Boys begon in Hardenberg enthousiast aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd Delano Asante de diepte ingestuurd maar zijn voorzet liep op niks uit. Aan de andere kant moest doelman Wesley Zonneveld (wat keepte hij een geweldige wedstrijd) zijn klasse laten zien. Een schot van Mike Reuvers tikte Wesley tot corner en een pegel van Jurjan Mannes wist hij ook te stoppen. Rijnsburgse Boys was gewaarschuwd en zocht zelf via de zijkanten de aanval. Zette Rijnsburg in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis nog hoog druk in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg werd de tactiek wat aangepast. De Uien lieten zich iets inzakken en probeerde vooral via de omschakeling gevaarlijk te zijn. In de 10e minuut bleek deze tactiek al succesvol. Bram de Bruin ging prima door op links en zijn voorzet werd door Delano Asante prima binnengelopen: 0-1. Na deze heerlijke voorsprong brak er onweer uit en besloot scheidsrechter Timmer de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Wissel
Na een onderbreking van 15 minuten kon de wedstrijd worden hervat en was de eerste kans voor Rijnsburgse Boys. Dani van der Moot kwam een teenlengte te kort om Rijnsburg naar een 0-2 voorsprong te schieten. Ook HHC Hardenberg kreeg kansen op een doelpunt maar wie anders dan Wesley Zonneveld wist dat te voorkomen. Zo keken de toeschouwers naar een leuke open wedstrijd waarin beide teams de aanval zochten. Na een half uur spelen was er overleg op de Rijnsburgse Boys bank tussen Jan Blankespoor en Piet van Duijn. Bram de Bruin kon niet verder spelen en het trainersduo besloot Nino Klaver in te brengen.

Dani van der Moot is de naam
Een voorzet in de 35e minuut van Jeroen Spruijt werd tot corner verwerkt. De corner van Furhgill Zeldenrust werd van dichtbij snoeihard ingeschoten door Dani van der Moot: 0-2. Nog maar net bekomen van deze prachtige goal wist Dani de bal op het middenveld te veroveren en stoomde hij op het doel af. Laag in de hoek wist hij keeper Nick Borgman te passeren. Terwijl de HHC Hardenberg supporters, maar ook de Rijnsburgse Boys supporters, eens goed in de ogen wreven kon de bal alweer uit het net gehaald worden. Furhgill speelde Dani in de diepte aan die de bal voor de derde keer in vier !!!! minuten achter de HHC Hardenberg doelman schoot. Met 38 minuten op de klok stond er een 0-4 stand op het scorebord. Nog was de koek niet op vlak voor rust kwam Furhgill Zeldenrust 1 op1 met de keeper maar wist de keeper zijn schot te keren. Voor HHC trainer Pascal Diender het sein om vijf wisselspelers te laten warmlopen.

Tweede helft
In de tweede helft probeerden de nieuwe spelers van HHC Hardenberg nieuwe energie in de wedstrijd te brengen. Er kwamen wat kansen maar Rijnsburgse Boys bleef eenvoudig overeind. De grootste kans kwam op naam van invaller Mike Veenstra. Van dichtbij wist hij de bal naast het doel te schieten. Rijnsburgse Boys leunde achterover en wachtte op de kansen die zouden komen. Een kwartier voor tijd kwam Daan Walraven weer eens door over rechts (wat maakt deze spelers een meters tijdens een wedstrijd) en gaf de bal geweldig voor. Furhgill Zeldenrust kon eenvoudig scoren en bracht de stand zo op 0-5.

Tegen goal
Vijf minuten voor tijd begin Rob Zandbergen een overtreding in het strafschopgebied en aanvoerder Rob van der Leij bracht de stand op 1-5 uit de strafschop. Bij Rijnsburgse Boys kwam na lang blessureleed Bert Koomen in de ploeg die zo zijn eerste minuten weer kon maken. Vlak voor tijd liet het duo Jeffrey Jongeneelen en Furhgill Zeldenrust zien dat zij over veel voetbalvernuft beschikken. Een diepe bal liet Furhgill slim lopen omdat hij buitenspel stond. De HHC Hardenberg achterhoede zag niet hoe Jeffrey de bal slim oppikte en inspeelde op de doorgelopen Furhgill. Op de doellijn hoefde hij de bal alleen nog maar over de lijn te schieten: 1-6.

Jan Blankespoor
Na afloop wilde trainer Jan Blankespoor niets van een Jan Blankespoor-effect weten: “We hebben maandag met de groep gesproken en deze tactiek doorgenomen met Henk Wisman en Piet van Duijn. Vandaag zag je passie en strijd. Er is geen sprake van een andere tactiek of andere training. We hebben gewoon wat nuances aangebracht. We begonnen goed. Van de vijf kansen vlogen er vier in. Nu lukte het wel om de kansen af te maken. We hebben een zware week met drie wedstrijden maar dit is natuurlijk een heerlijk begin. Drie punten is gewoon goede doping. We doen dit met elkaar, hebben dagelijks contact met Henk maar vandaag gaan de complimenten toch echt naar het team”.

Dani van der Moot
Ook Dani van der Moot vond de overwinning een mooie teamprestatie: “Maandag hebben we gesproken met elkaar en dat was prima. Bij mij knaagde het wel een beetje omdat ik pas twee keer had gescoord. De drie doelpunten vandaag zijn natuurlijk lekker. Dit was een belangrijke overwinning”.

HHC Hardenberg- Rijnsburgse Boys: 1-6 (0-4)

10: Delano Asante 0-1
35: Dani van der Moot 0-2
37: Dani van der Moot 0-3
38: Dani van der Moot 0-4
81: Furhgill Zeldenrust 0-5
86: Rob van der Leij (penalty) 1-5
88: Furhgill Zeldenrust 1-6