outhands

Het was weer een leerzame keepersavond

Afgelopen vrijdag was er weer een keepersavond voor alle keepers van Rijnsburgse Boys. De trainers waren op tijd, het weer was ons na een hele dag regen goed gezind en zelfs de wind was gaan liggen. Alle ingredienten waren aanwezig voor een leerzame keepersavond. Zelfs Hans Schot was aanwezig om te kijken of er talent aanwezig was en als ik hem moet geloven komt het talent er aan. Dus Tim, scherp blijven de concurrentie komt eraan.

Er waren weer een zestal oefeningen uitgezet voor de jeugdige talenten, waarbij de accenten deze keer lagen op het voetenwerk en het insnijden van de bal.
 
De oefening met de loopscholing waarbij men zowel voorwaarts, zijwaarts als achterwaarts moest bewegen gaf wat problemen doordat de keepers de diverse loopacties doorelkaar deden en de keepers daarna ook nog een schot te verwerken kregen.
 
Ook de oefening met het afzetlint en de pylonnen, waarbij de keeper eerst de pylon moest aantikken en daarna over het afzetlint moest duiken om de bal te verwerken was een leerzame maar moeilijke oefening. Andere oefenvormen waren gemaakt met het keeperskoord waar de keeper overheen moest springen en in uitganghouding komen om het schot verwerken. De oefening met de hekjes voor de sprongkracht was intensief maar leuk en leerzaam.
 
De demo werd door H.Postma gedaan met Robin, Remco, Rob en J.Duindam waarbij er kort maar intensief een demonstratie werd gegeven waarbij de keepers alle kwaliteiten moesten gebruiken om de ballen te verwerken.
 
Mij rest niets anders dan de trainers, keepers, ouders (die in ruime mate aanwezig waren) en Hans te bedanken voor hun aanwezigheid.
 
In het voorjaar gaan we weer door met de keepersavonden, let op de mededeling op de site en de folders.