Bram van Egmond

Het oefenvoetbal begint weer


Na drie weken vakantie begint voor Rijnsburgse Boys het tweede blok van de oefencampagne. Op zaterdag 20 juli trekken de spelers van de A-selectie voor het eerst weer hun trainingskleren aan. Een week later volgt het eerste oefenduel, uit tegen derdedivisieclub ODIN ’59 in Heemskerk.
In totaal staan er zeven oefenwedstrijden op het programma ter voorbereiding op de competitie, die op 24 augustus van start gaat met Rijnsburgse Boys – De Treffers. Tegenstanders in de oefenperiode zijn onder andere Ter Leede, FC Lisse en eerstedivisionist Telstar.

Afscheid Bart Freke
Telstar is op 3 augustus de tegenstander. Op dezelfde datum is ook de open dag van Rijnsburgse Boys, met onder andere een persconferentie voor de jeugd. Ook is er die dag gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers en om handtekeningen te verzamelen.
Maar om nog een reden is 3 augustus een bijzondere dag. Dan wordt namelijk ook afscheid genomen van clubicoon Bart Freke, die 215 competitiewedstrijden in het geel-zwart speelde. In die periode werd hij driemaal kampioen. Een elftal van bekende oud-voetballers neemt het om 16.45 uur op tegen een team van vrienden van Bart. Het belooft een bijzondere middag te worden.
Programma oefencampagne
Zaterdag 27 juli 14.30 uur:
ODIN ’59 – Rijnsburgse Boys
Dinsdag 30 juli 20.00 uur:
Ter Leede – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 3 augustus 14.30 uur:
Rijnsburgse Boys – Telstar (open dag en afscheid Bart Freke)
Dinsdag 6 augustus 20.00 uur:
Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 10 augustus 15.30 uur:
Rijnsburgse Boys – FC Lisse
Dinsdag 13 augustus 20.00 uur:
FC ’s-Gravenzande – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 17 augustus 14.30 uur:
Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys