outhands

Het nieuwe scorebord van Rijnsburgse Boys

 Wie bij de laatste twee wedstrijden van het eerste elftal is geweest, kan het niet gemist hebben. Het oude scorebord heeft plaats gemaakt voor een fantastisch LED-beeldscherm waarop meer is te zien dan alleen maar tijd en stand. De opstelling, wissels, gele en rode kaarten en natuurlijk doelpuntenmakers flitsen voorbij op het grote scherm. Maar dat is niet het enige. Ook video’s, (flash)animaties, mededelingen en foto’s kunnen worden vertoont aan de bezoekers van Middelmors. Rijnsburgse Boys is daarmee de eerste amateurvereniging van Nederland (en misschien wel ter wereld?) die gebruik maakt van dit moderne medium.

De invulling van het scherm zal grotendeels gebeuren door de mensen die ook verantwoordelijk zijn voor de website. Het project is opgezet door bestuurslid Karly van Duivenvoorde. Webmaster Bram van Egmond heeft inmiddels de nodige uurtjes cursus achter de rug en zal zich de komende weken verder verdiepen in de materie zodat hij het scherm kan vullen, programmeren en klaar kan zetten voor de wedstrijd. John Spekman zal vanuit de radiokamer de bediening op zich nemen tijdens de wedstrijden.

Het project is nog niet helemaal klaar. De komende twee weken zullen gebruikt gaan worden om de klus verder af te maken. Deze week wordt het scherm afgesteld zodat er geen kleurverschil meer is te zien op de verschillende panelen. Daarna komt er een behuizing om het scherm zodat deze mooi is afgewerkt. Ook moeten de computers voor de bediening nog naar boven zodat het scherm is te besturen vanuit de radiokamer waar tenslotte ook het geluid zal worden aangesloten op de geluidsinstallatie.

Er komen veel vragen over het vertonen van herhalingen. U zult begrijpen, zoiets is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voorlopig ligt dit niet in de planning maar het is iets wat in de toekomst zeker een mogelijkheid kan zijn.

Natuurlijk leent dit moderne medium zich uitstekend voor advertenties of complete commercials. Heeft u ook interesse? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.